Форум >
Публикувано на 18-09-2011 23:33 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
Само и единствено в здравната каса отиваш, там ти дават един куп с документи за попълване, попълваш, носиш, те пращат онбратно в Англия. След 60 работни дни ти връщат писмо с месеците за които си плащал в Англия, и ти ги признават или ти връщат парите ако си си ги плащал в България за този период. Аз лично така направих и всичко мина Окей 

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 21-09-2011 11:35 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
Това и за здравните ли се получи?
Публикувано на 22-09-2011 21:58 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
Това е единствено за здравните , идете ще ви оправят всичко 

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 23-09-2011 12:28 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
Така както е описано от ''Проданов'' е неразбираемо.Ето ви сега начин как да си изкарате документи и да Ви признаят здравни,социялни и пенсионни осигоровки в България.След като си вземете Р45 отивате в Revenue-то,преснимате си Р45 на ксерокс(защото оригинала на Р45 не се изпраща никаде),изкате от човека там да ви даде документ СА3916.На него има отбелязани едни документи-именно тези дето сам ви писал.Срещу всеки един от тях има квадратче-правите една отметка в него което означава че го искате.На този документ в горния десен ъгъл има адрес каде да се изпрати.Вземате един плик,пишете адреса поставяте дози документ вътре заедно с преснетия Р45,запечатвате го,на гърба на писмото си пишете вашия адрес в България и ако всичко е наред до един месец си получавате документите.С тези документи се вземат доста хубава борса в Бг.А за тези които ще попитат защо Р45 -ами това е доказателство че трудовия ви договор е свършил.Дано да съм ви бил полезен!
Публикувано на 17-11-2011 01:24 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
А може ли някой да каже коя от отметките трябва да отбележим на първата страница на документа CA3916? Само едно от нещата или две, за да ти издадат документ за здравните и пенсионните осигуровки!!!Че след 2 дена ще пускам документа!
Първото е: a statement of National Insurance contributions to assist any unemployment related benefit claims.
Второто е: a statement of National Insurance contributions to assist any sickness related benefit claims.
Третото е:a full statement of National Insurance contributions.
Аз се чудя между първото и последното, но не знам да не би да трябва и двете, ако някой го е попълвал и е имал успех и знае със сигурност как трябва да стане да напише!
Предварително Благодаря!!!
Първото е: a statement of National Insurance contributions to assist any unemployment related benefit claims.
Второто е: a statement of National Insurance contributions to assist any sickness related benefit claims.
Третото е:a full statement of National Insurance contributions.
Аз се чудя между първото и последното, но не знам да не би да трябва и двете, ако някой го е попълвал и е имал успех и знае със сигурност как трябва да стане да напише!
Предварително Благодаря!!!
Публикувано на 17-11-2011 10:55 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
Здравей, според мен е необходимо да се отметне третата опция, тъй като в UK нямаме право на бенефити / помощи за безработица и обезщетения в случай на заболяване/, а отмятайки третата опция те трябва просто да издадат документ с периодите в които си се осигурявал, без да посочват имаш или нямяш право на каквото и да било обезщетение / т.е. това трябва тук в БГ да го решат компетентните институции/

Публикувано на 19-11-2011 09:18 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
трябва да видя къде съм оставил от миналата година черновота дето попълвах там всичко е написано кое и как , и естествено си ми върнаха и те документа , само да видя каде е ще ви кажа кое е
Публикувано на 22-11-2011 23:05 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
аз лично отметнах първото и третото.ако сте кандидатстваш за помощ за безработен в бг задължително отметни първото,а за здравни -третото
Публикувано на 23-11-2011 08:57 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
аз трето си отбелязах и така трябва и ми свърши работа 

Публикувано на 28-11-2011 15:32 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
здравейте днеска ходих в здравната каса и мацката там ми даде документ СА3916+ още 3 документа на БГ трябва да ги попълня и да и ги занеса !Отделно отидох в НОИ за соц.осигуровки и пак ми дадоха същия документ и пак трябва да го попълня и да го занеса.Ходих до борсата и 6те се регистрирвам утре за обещетение!Това засега като подам всичко пак 6те пи6а
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители