Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: За здравните и пенсионните осигуровки

страница 3 от 5

< 1 2 3 4 5 >
Публикувано на 18-09-2011 23:33 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

Само и единствено в здравната каса отиваш, там ти дават един куп с документи за попълване, попълваш, носиш, те пращат онбратно в Англия. След 60 работни дни ти връщат писмо с месеците за които си плащал в Англия, и ти ги признават или ти връщат парите ако си си ги плащал в България за този период. Аз лично така направих и всичко мина Окей

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 21-09-2011 11:35 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Това и за здравните ли се получи?

Публикувано на 22-09-2011 21:58 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
prodanov
Потребител

Това е единствено за здравните , идете ще ви оправят всичко

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 23-09-2011 12:28 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
lik79
Потребител

Така както е описано от ''Проданов'' е неразбираемо.Ето ви сега начин как да си изкарате документи и да Ви признаят здравни,социялни и пенсионни осигоровки в България.След като си вземете Р45 отивате в Revenue-то,преснимате си Р45 на ксерокс(защото оригинала на Р45 не се изпраща никаде),изкате от човека там да ви даде документ СА3916.На него има отбелязани едни документи-именно тези дето сам ви писал.Срещу всеки един от тях има квадратче-правите една отметка в него което означава че го искате.На този документ в горния десен ъгъл има адрес каде да се изпрати.Вземате един плик,пишете адреса поставяте дози документ вътре заедно с преснетия Р45,запечатвате го,на гърба на писмото си пишете вашия адрес в България и ако всичко е наред до един месец си получавате документите.С тези документи се вземат доста хубава борса в Бг.А за тези които ще попитат защо Р45 -ами това е доказателство че трудовия ви договор е свършил.Дано да съм ви бил полезен!
Публикувано на 17-11-2011 01:24 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
pavkata_20
Потребител

А може ли някой да каже коя от отметките трябва да отбележим на първата страница на документа CA3916? Само едно от нещата или две, за да ти издадат документ за здравните и пенсионните осигуровки!!!Че след 2 дена ще пускам документа!
Първото е: a statement of National Insurance contributions to assist any unemployment related benefit claims.
Второто е: a statement of National Insurance contributions to assist any sickness related benefit claims.
Третото е:a full statement of National Insurance contributions.
Аз се чудя между първото и последното, но не знам да не би да трябва и двете, ако някой го е попълвал и е имал успех и знае със сигурност как трябва да стане да напише!
Предварително Благодаря!!!
Публикувано на 17-11-2011 10:55 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
kaka_draka
Потребител

Здравей, според мен е необходимо да се отметне третата опция, тъй като в UK нямаме право на бенефити / помощи за безработица и обезщетения в случай на заболяване/, а отмятайки третата опция те трябва просто да издадат документ с периодите в които си се осигурявал, без да посочват имаш или нямяш право на каквото и да било обезщетение / т.е. това трябва тук в БГ да го решат компетентните институции/
Публикувано на 19-11-2011 09:18 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
prodanov
Потребител

трябва да видя къде съм оставил от миналата година черновота дето попълвах там всичко е написано кое и как , и естествено си ми върнаха и те документа , само да видя каде е ще ви кажа кое е

Публикувано на 22-11-2011 23:05 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
mgovedarska
Потребител

аз лично отметнах първото и третото.ако сте кандидатстваш за помощ за безработен в бг задължително отметни първото,а за здравни -третото
Публикувано на 23-11-2011 08:57 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
prodanov
Потребител

аз трето си отбелязах и така трябва и ми свърши работа

Публикувано на 28-11-2011 15:32 | RE: За здравните и пенсионните осигуровки
kamity86
Потребител

здравейте днеска ходих в здравната каса и мацката там ми даде документ СА3916+ още 3 документа на БГ трябва да ги попълня и да и ги занеса !Отделно отидох в НОИ за соц.осигуровки и пак ми дадоха същия документ и пак трябва да го попълня и да го занеса.Ходих до борсата и 6те се регистрирвам утре за обещетение!Това засега като подам всичко пак 6те пи6а

страница 3 от 5

< 1 2 3 4 5 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 56 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти