Форум >
Публикувано на 01-12-2011 10:56 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska писа:
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
Така първо искам да кажа mgovedarska че ВИНАГИ чета всичко в темата дори и между редовете!

Публикувано на 01-12-2011 13:00 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
смесваш нещата.не знам дали правиш разлика че това са 2 отделни институции.в 7 дневен срок се регистрираш в бюрото по труда,а в 3 месечен срок-в нои и подаваш документи за обезщетение.това са 2 отделни срока за 2 отделни институции
Публикувано на 01-12-2011 15:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
...Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата 

Само да вметна че документа от УК идва за 3 месеца.
Публикувано на 01-12-2011 15:31 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте,преди да замина в Англия получавах обещетение за безработен сега искам да си го възтановя спазих 7дневния срок и всичко останало,но от фермата не ми пращат П45 и последниа пей лист а ми остават 20 дни от 3месечния срок.До фермата писах 3пъти,но без никакъв отговор.Моля,кажете как е най добре да постъпя?Благодаря ви предварително!
Публикувано на 01-12-2011 17:07 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska писа:
смесваш нещата.не знам дали правиш разлика че това са 2 отделни институции.в 7 дневен срок се регистрираш в бюрото по труда,а в 3 месечен срок-в нои и подаваш документи за обезщетение.това са 2 отделни срока за 2 отделни институции
здравейте добре след като ми казвате 4е смесвам нещата кажете ми как ме регистрираха в бюрото по труда????????????????????????
не не си смесвам и на двете места срока е 3 месеца поне в нашата борса в русе е така

Публикувано на 01-12-2011 17:10 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
R_Lakov писа:
...Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата 

когато и да дойде това не ме притеснява защото обезщетението се изплаща с задна дата от деня на освобождение

Публикувано на 01-12-2011 17:14 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
grigor75 писа:
Здравейте,преди да замина в Англия получавах обещетение за безработен сега искам да си го възтановя спазих 7дневния срок и всичко останало,но от фермата не ми пращат П45 и последниа пей лист а ми остават 20 дни от 3месечния срок.До фермата писах 3пъти,но без никакъв отговор.Моля,кажете как е най добре да постъпя?Благодаря ви предварително!
Много си чакал(а)!Най-добре се обади във фермата!Моите док от фермата до Бг пристигнаха за 10 дни!Може да са ги пратили,но на грешен адрес!Ако усетиш,че те размотават се свържи с английския оператор,с който си заминал на бригада,не на Бг фирмата агент!Но им се обади,нямаш мн време да чакаш мейлите!Иначе В КСО е записано,че ако не са изтекли 3 години от правото за получаване на обезщетение за безработица, безработните имат право само на минималната сума за минималния срок от 4 месеца. В някои случаи това се оказва наказание за коректни осигурени лица. Защото дори човек да се е осигурявал върху максимален доход и да има над 20 години стаж, ако новата му работа за зла участ продължи 2 години и 11 месеца, ще получава само минимума от 7.20 лв. на ден за 4 месеца.

Редактирано от Ivo на 01-12-2011 18:10
Публикувано на 01-12-2011 18:37 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
хора нека некой сложи снимки за този формуляр са3916 как се попълва
Публикувано на 02-12-2011 16:09 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kamity86 писа:
здравейте добре след като ми казвате 4е смесвам нещата кажете ми как ме регистрираха в бюрото по труда????????????????????????
не не си смесвам и на двете места срока е 3 месеца поне в нашата борса в русе е така

.може само за гр. русе да важи!
ти и 5 месеца след това можеш да се регистрираш в бюрото по труда,те ще те регистрират по всяко време,въпроса е че ако не си се регистрирал в 7 дневен срок от нои няма да ти дадат обезщетениеmgovedarska писа:

Публикувано на 02-12-2011 16:36 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте хора , свалих си формата СА3916 и сега се мъча да я попълня , но изпитвам затруднения , понеже английският ми е доста зле и ми е малко трудно . Може ли някой наистина да качи примерна попълнена форма моля ви !!! 

Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители