Форум >
Публикувано на 26-01-2013 19:58 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
bonitavangar писа:
Някой може ли да ми каже ако имам 9 пълни работн месеца и отговарям на останалите условия за вземане на обещетение след бригада в англия..Колко месеца ще го вземам това обещетение.??? Дали 4 или повече???
Някой може ли да ми каже ако имам 9 пълни работн месеца и отговарям на останалите условия за вземане на обещетение след бригада в англия..Колко месеца ще го вземам това обещетение.??? Дали 4 или повече???
Като цяло зависи от общия ти трудов стаж преди бригада, после се вкл. и този от Англия. Та се смятат общия трудов стаж, в БГ и Англия - съответно мисля че беше ако имаш от 3 до 5 год. общ трудов стаж в БГ може и да вземаш 6 м. обезщетение - за по-точна информация може да попиташ служител на (НОИ). Нещата се решават от Англия, това ти казвам, което са ми казали от нашата агенция по приходите.
Ето и примерна таблица, но не знам доколко важи по закон както следва:

Редактирано от Elektra на 26-01-2013 20:29
Публикувано на 26-01-2013 20:35 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ами аз имам 3 години общо прекъснати в англия, но никой не ме е питал за стаж в България, поне не се наложи доказване с документи и аз затова си мисля че решението ще е на основата на последните 18 месеца, за който тука всички пишат.. Цялата работа им е такава...неясна.
Благодаря Mr-Tokamori!!!
Благодаря Mr-Tokamori!!!
Публикувано на 26-01-2013 20:40 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Виж, тук не става дума за ''прекъснати / НЕ прекъснати'' - Общ трудов стаж не знаеш ли какво означава, не ти се смятат само стажа в Англия. А относно колко месеца гледат назад, аз знам за 9 месеца, сега как е точно не знам, защото аз съм безработен в БГ от 1 година и след бригадата съм ходил да питам за Обезщетение, но ест. че нямам право на токова след толкова голяма дупка, иначе имам над 5 год. трудов стаж да. Просто ти се изчислява общия трудов в БГ и в Англия (Например) не само в Англия ... както и да е, Успех - най добре заминавай да говориш в НОИ за тези неща и то веднага.
ПС - Електра, Благодаря за редакция, просто на бързо пуснах .img-a не съм си играл да го оразмерявам !
ПС - Електра, Благодаря за редакция, просто на бързо пуснах .img-a не съм си играл да го оразмерявам !
Публикувано на 11-02-2013 14:33 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Определяне на обещетение:
Резултата е следния... За последните 24 месеца ми вземат последния непрекъснат стаж..който в моя случай е 6 месеца в англия.. и тая основа дохода го делят докато получат дневното обещетение.
По българското законодателство гледат последните 24 месеца, но по европейското вземат под внимание само последния непрекъснат стаж. Така ми обясниха. Има ли смисъл да обжалвам???

Резултата е следния... За последните 24 месеца ми вземат последния непрекъснат стаж..който в моя случай е 6 месеца в англия.. и тая основа дохода го делят докато получат дневното обещетение.
По българското законодателство гледат последните 24 месеца, но по европейското вземат под внимание само последния непрекъснат стаж. Така ми обясниха. Има ли смисъл да обжалвам???

Публикувано на 11-02-2013 17:16 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
знае ли някоЙЙЙЙЙЙЙ
Публикувано на 11-02-2013 19:58 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Публикувано на 11-02-2013 20:24 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Мерси Електра, четох го сто пъти..никъде не се обяснява защо се взима само последния непрекъснат период и защо, в норм.уредба не се споменава за стаж в чужбина, особенно прекъснат стаж в чужбина. Благодаря все пак!!
26 старници писания, никой не знае какво става накрая.. Успех!!!
Ще пиша като видя как се смятат обещетенията в писмото от НОИ, като пристигне!!
Публикувано на 12-02-2013 18:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ами то в никой закон не се дава обяснение защо е така 
Поради тази причина е закон...законът нормативен акт, - каквото пише това е...никой никъде не дава обяснение защо е точно така, независимо за какво става дума.

Публикувано на 21-02-2013 20:06 | RE: Записване на борса след Англия
bonitavangar писа:
Мерси Електра, четох го сто пъти..никъде не се обяснява защо се взима само последния непрекъснат период и защо, в норм.уредба не се споменава за стаж в чужбина, особенно прекъснат стаж в чужбина. Благодаря все пак!!
На мен ми изчислиха ПОБ като взеха само последната година от Англия, за 2012 г. Дохода от 2011 от Англия не ми го признаха. Изчислиха го на минималната заплата. Изчетох много неща по въпроса, но наистина никъде конкретно не се обяснява защо е така. От един закон те прехвърлят на друг и някъде се губи връзката кой, къде и как точно ти признава дохода и как се изчислява точно обезщетението. Казаха ми, че това изчисление е съгласно международен договор, по който България е страна. Иди ги разбери какъв е този договор, от коя година е и т. н.??? Посочиха ми Регламент ЕО 883/2004 г., чл. 62. Пиши като ти изчислят и тоето обезщетение.
Редактирано от Sasha_89 на 21-02-2013 20:27
Публикувано на 21-02-2013 21:26 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Информирайте се отново, докато не го разберете....има 3 варианта:
1) питайте на място пак как се изчислява, какво точно се взема и тн. - всичко, което ви интересува, докато не ви се изясни
2) обадете в контактния център - 02/926 10 10
3) използвайте формата за запитвания - https://applications2.nssi.bg/noiforms/services.aspx
1) питайте на място пак как се изчислява, какво точно се взема и тн. - всичко, което ви интересува, докато не ви се изясни
2) обадете в контактния център - 02/926 10 10
3) използвайте формата за запитвания - https://applications2.nssi.bg/noiforms/services.aspx
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители