Форум >
Публикувано на 07-11-2013 14:49 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Щом отговаряш на условията за стажа - можеш.
Публикувано на 22-11-2013 10:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте, изчетох всичко написано по темата но имам един малко по специфичен въпрос. От три години ходя по бригади, тази година реших да се възползвам от това обезщетение от борсата.От НОИ гр.Русе са страшно некомпетентни по този въпрос, попълних формуляр са3916 за изискване на У1, но тъй като направих трансфер тази година имам двама работодателя за 5 работни месеца, от НОИ ми казаха, че трябва да попълня две отделни бланки са3916 за двамата работодателя по отделно, за мен това не е правилно, тъй като в бланката си има полета за последен работодател и за предишни работодатели и се притеснявам да не ми върнат документите за грешка, която всъщност няма да бъде моя, а на "компетентната" ни администрация. Ако някой е подавал бланка са3916 за двама работодатели за един период моля да ми помогне или ако някой има някаква информация също да изрази мнение Благодаря!
Публикувано на 25-11-2013 17:11 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Голяма лотария е със един период с двама работодатели. Аз по същия начин направих трансвер. След това при получаване на У1 в него беше само дохода от трансвера, дохода от първата ферма го нямаше. Няколко пъти пращах сам са3916 и получавам все същото. Така че може и да е по добре да пуснеш два формуляра за всеки период по отделно.
Оттук обаче идва и нещо друго, нали НОИ няма да те прецакат и да ти зачетат само последният период в англия. Щото са такива измекяри че може и да го направят. Имам в предвид нищо че си бил 6 месеца, просто да ти ги сметнат като два отделни периода в чужбина и да зачетат само периода от трансвера
Оттук обаче идва и нещо друго, нали НОИ няма да те прецакат и да ти зачетат само последният период в англия. Щото са такива измекяри че може и да го направят. Имам в предвид нищо че си бил 6 месеца, просто да ти ги сметнат като два отделни периода в чужбина и да зачетат само периода от трансвера
Публикувано на 25-11-2013 17:26 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Не се ли гледа стажа за последните 9 месеца? Без значение при 1 или двама работодетеля?
Публикувано на 25-11-2013 19:11 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
То се гледа стажа даже за последните 24 месеца, това е за да ти дадат по малко обещетение ако си работил в чужбина. Условието за обещетение иначе е да имаш 9 работни от последните 15месеца. Така например ако имаш две години по 6 месеца в англия, би трябвало да ти вземат в предвиди дохода от първите 6 месеца, е да ама не. Първия период ти го смятат на минимална работна заплата в БГ. Иначе ако през това имаш доход от БГ него си госмятат както трябва.
Това разбира се не е честно и кога ли ще се хване някой да ги осъди, сигурен съм че ако се стигне до някакво сериозно дело в Стразбург например ще бъде спечелени.
Това разбира се не е честно и кога ли ще се хване някой да ги осъди, сигурен съм че ако се стигне до някакво сериозно дело в Стразбург например ще бъде спечелени.
Публикувано на 19-01-2014 19:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ами аз изпратих два формуляра, както ме посъветваха от НОИ до момента нямам отговор. Пуснах и сама един формуляр с надеждата У1 да пристигне по-бързо но уви! И така продължавам да чакам вече втори месец
Публикувано на 19-01-2014 20:51 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Не се притеснявай,аз чаках близо 10 месеца!
Публикувано на 10-03-2014 14:14 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте. Долу горе почти всичко ми е ясно относно темата. Имам само един въпрос - може ли след бригадата(примерно 6 месеца) да почна някаква работа в България за период от 3 месеца за да ги направя тези 9 месеца и после да се запиша на борса.
Публикувано на 10-03-2014 15:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Нестава по този начин както си написал !
Публикувано на 10-03-2014 15:30 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
много и различни са факторите, определящи дали може, за колко може и каква сума на обезщетение да очаквате.
Колко стаж имате?
Взимали ли сте борса? - ако да, кога е била последната?
От последния работодател, по каква точка сте освободени?
За изч-не размера на обезщетение се изчислява от последните 24 месеца.
Гарантирам, че инфото е актуално!
Колко стаж имате?
Взимали ли сте борса? - ако да, кога е била последната?
От последния работодател, по каква точка сте освободени?
За изч-не размера на обезщетение се изчислява от последните 24 месеца.
Гарантирам, че инфото е актуално!
Не отговарям на лични запитвания, написани на маймуница и такива с непроявено уважение!
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители