Форум >
Публикувано на 29-02-2016 13:44 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
vesko5000 писа:
У001 е документа който вие получавате Ной получава У002 .Документите са еднакваи но в У002 е направена разбивка на доходите .Втория се разменя между институцийте.Първия е за вас.
У001 е документа който вие получавате Ной получава У002 .Документите са еднакваи но в У002 е направена разбивка на доходите .Втория се разменя между институцийте.Първия е за вас.
Дано са еднакви , наистина.
Това, което ме притеснява и ме навежда на мисълта , че може да не са еднакви, е че и в двата случая попълвах бланки(форми).Ами ако има разминаване в писаното, а ако не в писаното, то в начина, по който се чете от съответния човек там?
Как може да сме сигурни, че са еднакви документите, при положение, че и в двата случая попълвах декларации към тях.Уж се опитах всичко да е 1 към 1, дори месечна заплата до втори знак след запетая.
Има ли хора получили обезщетение, чрез документ получен от НОИ?
Абе, искам да кажа, че при изискването на тези документи, и в двата случая попълваш бланки и даваш информация, на чиято база се издава документа...
Демек... Ако дадеш различна информация, в двата рикуеста и тя се различава по някакъв начин(или се прочете(разбере) по различен начин), възможно ли е това да доведе до ситуация, в която да получиш два документа, различни един от друг.И в случая, единия да би ти осигурил максимално обезщетение, а другия чаша студена водица?
И да се молиш твоето У1 да дойде преди У2 в НОИ.Понеже от това зависи всичко...
Редактирано от DoorsOfFeelings на 29-02-2016 14:07
Публикувано на 29-02-2016 15:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравей DoorsOfFeelings аз направих заявка за U1 чрез YSP Bulgaria Concordia и НОЙ .Където дойде по рано е още по добре .Лошото е ,че от 01-12-2015 чакам да дойде и от двете места и няма нищо.Колкото до това дали има разлика между двата документа ( U1 и U2) както написа vesko5000 са еднакви.Не се притеснявай от това ,че ще бъдат различни и ти ще бъдеш ощетен .НЕ БИ ТРЯБВАЛО .На всички който подават документи независимо каква работа са работили в чужбина искам да посъветвам много добре да се запознаят с компетентни хора ,а не да питат хора който си нямат и хабер от това . Пожелавам на всички много здраве и късмет
Публикувано на 29-02-2016 15:54 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
shushoni83 писа:
Здравей DoorsOfFeelings аз направих заявка за U1 чрез YSP Bulgaria Concordia и НОЙ .Където дойде по рано е още по добре .Лошото е ,че от 01-12-2015 чакам да дойде и от двете места и няма нищо.Колкото до това дали има разлика между двата документа ( U1 и U2) както написа vesko5000 са еднакви.Не се притеснявай от това ,че ще бъдат различни и ти ще бъдеш ощетен .НЕ БИ ТРЯБВАЛО .На всички който подават документи независимо каква работа са работили в чужбина искам да посъветвам много добре да се запознаят с компетентни хора ,а не да питат хора който си нямат и хабер от това . Пожелавам на всички много здраве и късмет
Ти малко си чакала
Аз лично, чакам от 05.10.2015 и още нищо.Като им звънна ,ми казват,че У1 ми е било издадено и пратено преди 2 месеца, ама аз,така или иначе не го получавам...
Надявам се да си права и двата документа да не са различни.
Иначе, на всеки, който тръгва по този път, пожелавам много късмет и здрави нерви.
Да се сдобиеш с У1, е може би едно от най-време и нерви емките неща, които може да направиш...
Не знам, какъв им е проблема да ти пратят PDF файла на пощата и да си го принтираш, при положение, че те правят същото...
Като ги помолих, ми обясниха,че не било надеждно, и нямали право да ми пращат документи на email-а, а реално ползват най-ненадеждния и остарял начин за комуникация ––> поща.
Редактирано от DoorsOfFeelings на 29-02-2016 16:07
Публикувано на 11-03-2016 11:56 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте ,работих в АНглия 7 месеца ,вчера се записах на борсата и там ми казаха ,че много бързо ще ми намерят работа ,понеже нямам висше образование ,та въпроса ми е ,по каква причина мога да откажа ,ако ми предложат работа ? Мога ли да им кажа ,че съм почнал някакъв курс за квалификация за нещо(да ги излъжа) и дали ако мога ,ще ми изискват някакъв документ ,че карам този "курс" ? Или просто някой да ми каже каква причина мога да им изтъкна ,за да не започна работата която ще ми предложат ? Моля помогнете ми ,благодаря предварително
Публикувано на 11-03-2016 16:03 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
te0dor писа:
Здравейте ,работих в АНглия 7 месеца ,вчера се записах на борсата и там ми казаха ,че много бързо ще ми намерят работа ,понеже нямам висше образование ,та въпроса ми е ,по каква причина мога да откажа ,ако ми предложат работа ? Мога ли да им кажа ,че съм почнал някакъв курс за квалификация за нещо(да ги излъжа) и дали ако мога ,ще ми изискват някакъв документ ,че карам този "курс" ? Или просто някой да ми каже каква причина мога да им изтъкна ,за да не започна работата която ще ми предложат ? Моля помогнете ми ,благодаря предварително
Здравей моят съвет е да бъдеш честен и да не ги лъжеш.Когато ти предложат работа им кажи ,че всъщност и те ако са на твойто място биха постъпили така - да се възползват от доброто обещетение за България .Смятам ,че когато човек е честен трябва да получи поне малко разбиране .Все пак се касае за няколко месеца .Здравейте ,работих в АНглия 7 месеца ,вчера се записах на борсата и там ми казаха ,че много бързо ще ми намерят работа ,понеже нямам висше образование ,та въпроса ми е ,по каква причина мога да откажа ,ако ми предложат работа ? Мога ли да им кажа ,че съм почнал някакъв курс за квалификация за нещо(да ги излъжа) и дали ако мога ,ще ми изискват някакъв документ ,че карам този "курс" ? Или просто някой да ми каже каква причина мога да им изтъкна ,за да не започна работата която ще ми предложат ? Моля помогнете ми ,благодаря предварително
Публикувано на 11-03-2016 23:51 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
shushoni83 писа:
te0dor писа:
Здравей моят съвет е да бъдеш честен и да не ги лъжеш.Когато ти предложат работа им кажи ,че всъщност и те ако са на твойто място биха постъпили така - да се възползват от доброто обещетение за България .Смятам ,че когато човек е честен трябва да получи поне малко разбиране .Все пак се касае за няколко месеца .Здравейте ,работих в АНглия 7 месеца ,вчера се записах на борсата и там ми казаха ,че много бързо ще ми намерят работа ,понеже нямам висше образование ,та въпроса ми е ,по каква причина мога да откажа ,ако ми предложат работа ? Мога ли да им кажа ,че съм почнал някакъв курс за квалификация за нещо(да ги излъжа) и дали ако мога ,ще ми изискват някакъв документ ,че карам този "курс" ? Или просто някой да ми каже каква причина мога да им изтъкна ,за да не започна работата която ще ми предложат ? Моля помогнете ми ,благодаря предварително
Кога държавата дава пари, затова че си бил честен? Ако откажеш предложената работа, ще ти откажат обезщетение. Но ако работодателя не те одобри няма да те наеме и ти си оставаш на борсата. Разбираш ли? Не със служителя в борсата, а със работодателя трябва да си честен.
Публикувано на 12-03-2016 16:02 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
хубаво ....така е
Публикувано на 19-05-2016 00:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте извинявам се че няма да пиша много по темата но не намирам никъде отговор на въпроса ми. Та въпроса ми е вече разбрах за правото на борса след бригада в Англия, а някой може ли да ми каже ако съм работила във Франция и имам пак 9 месеца за последните 15 имам ли право на такава борса при положение че съм работила там с френски договор. Малко модерно го написах дано ме разберете спешно ми трябва отговор на въпроса ми.
Публикувано на 19-05-2016 09:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Да. имаш право!
Публикувано на 27-05-2016 17:57 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте имам следния проблем:бях на работа във Великобритания,но имах два работодателя след като се върнах се записах в бюрото по труда трябваше ми документ У1 получих го,но се ми искат нов за периода само от последната фирма,а това няма как да стане защото времето на прекъсване е само 5 дни.Започвам да си мисля,че това го правят нарочно за да не получа парите. Някои имал ли е подобен проблем?Моля кажете ми какво да правя Благодаря
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители