Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 36 от 42

<< < 33 34 35 36 37 38 39 > >>
Публикувано на 29-02-2016 13:44 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
DoorsOfFeelings
Потребител

vesko5000 писа:
У001 е документа който вие получавате Ной получава У002 .Документите са еднакваи но в У002 е направена разбивка на доходите .Втория се разменя между институцийте.Първия е за вас.

Дано са еднакви , наистина.
Това, което ме притеснява и ме навежда на мисълта , че може да не са еднакви, е че и в двата случая попълвах бланки(форми).Ами ако има разминаване в писаното, а ако не в писаното, то в начина, по който се чете от съответния човек там?
Как може да сме сигурни, че са еднакви документите, при положение, че и в двата случая попълвах декларации към тях.Уж се опитах всичко да е 1 към 1, дори месечна заплата до втори знак след запетая.
Има ли хора получили обезщетение, чрез документ получен от НОИ?
Абе, искам да кажа, че при изискването на тези документи, и в двата случая попълваш бланки и даваш информация, на чиято база се издава документа...
Демек... Ако дадеш различна информация, в двата рикуеста и тя се различава по някакъв начин(или се прочете(разбере) по различен начин), възможно ли е това да доведе до ситуация, в която да получиш два документа, различни един от друг.И в случая, единия да би ти осигурил максимално обезщетение, а другия чаша студена водица?
И да се молиш твоето У1 да дойде преди У2 в НОИ.Понеже от това зависи всичко...

Редактирано от DoorsOfFeelings на 29-02-2016 14:07
Публикувано на 29-02-2016 15:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
shushoni83
Потребител

Здравей DoorsOfFeelings аз направих заявка за U1 чрез YSP Bulgaria Concordia и НОЙ .Където дойде по рано е още по добре .Лошото е ,че от 01-12-2015 чакам да дойде и от двете места и няма нищо.Колкото до това дали има разлика между двата документа ( U1 и U2) както написа vesko5000 са еднакви.Не се притеснявай от това ,че ще бъдат различни и ти ще бъдеш ощетен .НЕ БИ ТРЯБВАЛО .На всички който подават документи независимо каква работа са работили в чужбина искам да посъветвам много добре да се запознаят с компетентни хора ,а не да питат хора който си нямат и хабер от това . wink Пожелавам на всички много здраве и късмет razz
Публикувано на 29-02-2016 15:54 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
DoorsOfFeelings
Потребител

shushoni83 писа:
Здравей DoorsOfFeelings аз направих заявка за U1 чрез YSP Bulgaria Concordia и НОЙ .Където дойде по рано е още по добре .Лошото е ,че от 01-12-2015 чакам да дойде и от двете места и няма нищо.Колкото до това дали има разлика между двата документа ( U1 и U2) както написа vesko5000 са еднакви.Не се притеснявай от това ,че ще бъдат различни и ти ще бъдеш ощетен .НЕ БИ ТРЯБВАЛО .На всички който подават документи независимо каква работа са работили в чужбина искам да посъветвам много добре да се запознаят с компетентни хора ,а не да питат хора който си нямат и хабер от това . wink Пожелавам на всички много здраве и късмет razz

Ти малко си чакала
Аз лично, чакам от 05.10.2015 и още нищо.Като им звънна ,ми казват,че У1 ми е било издадено и пратено преди 2 месеца, ама аз,така или иначе не го получавам...
Надявам се да си права и двата документа да не са различни.
Иначе, на всеки, който тръгва по този път, пожелавам много късмет и здрави нерви.
Да се сдобиеш с У1, е може би едно от най-време и нерви емките неща, които може да направиш...
Не знам, какъв им е проблема да ти пратят PDF файла на пощата и да си го принтираш, при положение, че те правят същото...
Като ги помолих, ми обясниха,че не било надеждно, и нямали право да ми пращат документи на email-а, а реално ползват най-ненадеждния и остарял начин за комуникация ––> поща.
Редактирано от DoorsOfFeelings на 29-02-2016 16:07
Публикувано на 11-03-2016 11:56 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
te0dor
Потребител

Здравейте ,работих в АНглия 7 месеца ,вчера се записах на борсата и там ми казаха ,че много бързо ще ми намерят работа ,понеже нямам висше образование ,та въпроса ми е ,по каква причина мога да откажа ,ако ми предложат работа ? Мога ли да им кажа ,че съм почнал някакъв курс за квалификация за нещо(да ги излъжа) и дали ако мога ,ще ми изискват някакъв документ ,че карам този "курс" ? Или просто някой да ми каже каква причина мога да им изтъкна ,за да не започна работата която ще ми предложат ? Моля помогнете ми ,благодаря предварително
Публикувано на 11-03-2016 16:03 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
shushoni83
Потребител

te0dor писа:
Здравейте ,работих в АНглия 7 месеца ,вчера се записах на борсата и там ми казаха ,че много бързо ще ми намерят работа ,понеже нямам висше образование ,та въпроса ми е ,по каква причина мога да откажа ,ако ми предложат работа ? Мога ли да им кажа ,че съм почнал някакъв курс за квалификация за нещо(да ги излъжа) и дали ако мога ,ще ми изискват някакъв документ ,че карам този "курс" ? Или просто някой да ми каже каква причина мога да им изтъкна ,за да не започна работата която ще ми предложат ? Моля помогнете ми ,благодаря предварително
Здравей моят съвет е да бъдеш честен и да не ги лъжеш.Когато ти предложат работа им кажи ,че всъщност и те ако са на твойто място биха постъпили така - да се възползват от доброто обещетение за България .Смятам ,че когато човек е честен трябва да получи поне малко разбиране .Все пак се касае за няколко месеца .
Публикувано на 11-03-2016 23:51 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Heart
Потребител

shushoni83 писа:
te0dor писа:
Здравей моят съвет е да бъдеш честен и да не ги лъжеш.Когато ти предложат работа им кажи ,че всъщност и те ако са на твойто място биха постъпили така - да се възползват от доброто обещетение за България .Смятам ,че когато човек е честен трябва да получи поне малко разбиране .Все пак се касае за няколко месеца .

Кога държавата дава пари, затова че си бил честен? Ако откажеш предложената работа, ще ти откажат обезщетение. Но ако работодателя не те одобри няма да те наеме и ти си оставаш на борсата. Разбираш ли? Не със служителя в борсата, а със работодателя трябва да си честен.
Публикувано на 12-03-2016 16:02 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
shushoni83
Потребител

хубаво ....така е
Публикувано на 19-05-2016 00:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
silviq1993
Потребител

Здравейте извинявам се че няма да пиша много по темата но не намирам никъде отговор на въпроса ми. Та въпроса ми е вече разбрах за правото на борса след бригада в Англия, а някой може ли да ми каже ако съм работила във Франция и имам пак 9 месеца за последните 15 имам ли право на такава борса при положение че съм работила там с френски договор. Малко модерно го написах дано ме разберете спешно ми трябва отговор на въпроса ми.
Публикувано на 19-05-2016 09:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Dii
Потребител

Да. имаш право!
Публикувано на 27-05-2016 17:57 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kolelo99
Потребител

Здравейте имам следния проблем:бях на работа във Великобритания,но имах два работодателя след като се върнах се записах в бюрото по труда трябваше ми документ У1 получих го,но се ми искат нов за периода само от последната фирма,а това няма как да стане защото времето на прекъсване е само 5 дни.Започвам да си мисля,че това го правят нарочно за да не получа парите. Някои имал ли е подобен проблем?Моля кажете ми какво да правя Благодаря

страница 36 от 42

<< < 33 34 35 36 37 38 39 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 64 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти