Форум >
Публикувано на 25-08-2016 15:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
А има ли някой информация, че борса след работа в англия можем да ползваме до края на тази година, в смисъл че цялата тази схема с английската борса се прекратява (предполагам заради brexit-а) ?
Публикувано на 13-10-2016 23:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте . Прочетох цялата тема , но не успях да си отговоря на моя въпрос . Значи дилемата ми е следната . Тази година работих 3 месеца в Англия и в момента работя в България . Скоро ще направя 6 месеца работни тук и се чудя ако комбинирам стажа си с този от Англия и отида на борсата , какво обезщетение приблизително ще получа . Питам понеже се чудя дали си заслужава разправията . В момента тук ме осигуряват на около 450 лева , но не знам на колко са ме осигурявали в Англия ако това е от значение . Там изкарвах малко над 1000 паунда на месец . Ще съм много благодарен ако някой ми отговори . Благодаря предварително .
Публикувано на 24-10-2016 13:24 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
"че наличието на финансовата информация в U002 е просто жест на добра воля Затова е добре когато се пуска запитване от страна на НОЙ да се упомене че се иска и издаване и на U004 което е конкретно за финансовата част.""
това все още ли е така и трябва ли да настоявам да се изиска и U4 когато отида да се запиша за борса (прочетох го по назад в темата)
това все още ли е така и трябва ли да настоявам да се изиска и U4 когато отида да се запиша за борса (прочетох го по назад в темата)
Редактирано от retaer на 24-10-2016 13:24
Публикувано на 24-10-2016 15:02 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
До PetrakiBG
Не си хаби патроните, гледа се последните осигуровки, а от Англия ти зачитат само стажа в този случай и СЪС СИГУРНОСТ ще вземеш заплащане близко до минималното. Закон, някой умна глава го е измислила!
Не си хаби патроните, гледа се последните осигуровки, а от Англия ти зачитат само стажа в този случай и СЪС СИГУРНОСТ ще вземеш заплащане близко до минималното. Закон, някой умна глава го е измислила!
Не отговарям на лични запитвания, написани на маймуница и такива с непроявено уважение!
Публикувано на 26-10-2016 19:31 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG
До PetrakiBG
Защо мислиш че се гледа само последният работодател?За определяне размера на обезщетението, се гледа ,пресмята и изчислява ,средно дневното възнаграждение за последните 24 месеца!!!
Публикувано на 18-09-2017 09:45 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте някой знае ли дали е възможно да получаваш обещетение в БГ а по същото време да работиш в Англия ?
Публикувано на 28-10-2017 19:30 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте получих у1 след 4 месеца чакане но ми са объркали датите.Дали ако си пратя документите отново ще получа друго у1 с верните дати.
Публикувано на 17-01-2018 11:34 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Oli_K писа:
Защо мислиш че се гледа само последният работодател?За определяне размера на обезщетението, се гледа ,пресмята и изчислява ,средно дневното възнаграждение за последните 24 месеца!!!
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG
До PetrakiBG
Абсолютно съм съгласен с Oli_k . Аз бях по същия ред имах непрекъснат период от 10.04.2016 до 13.08.2017 след което бях нает от друга фирма за периода 28.09.2017 до 24.10.2017 и от НОИ ми казаха,че трябва да се изиска СЕД 004 по служебен път за да се удостовери дохода понеже на U1 пише само дохода от последния работодател.
Публикувано на 07-02-2018 23:15 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте! Едно питане и от мен. Имаме ли право на помощи след работа в Англия, ако сме работили там повече време без прекъсване? Примерно 3, 5, 7 години. Питам защото от НОИ Пловдив нещо или не знаят закона или си го четат както си искат. Всичко ми е подадено в срок. Имам документ U1 издаден ми от UK. Дочаках и документите които пристигнаха по служебен път. Единствено на документа H006 има вписан адреса ми в UK, който е при последния ми работодател. От НОИ ми заявяват, че едва ли не това бил моя настоящ и постоянен адрес и компетентната страна в случая е Англия. С което аз не съм съгласен. Съответно се съдим с тях но да видим. Другата причина за отказа им е, че видиш ли нямам - жена, деца и имот на мое име... Административния Съд в Пловдив отмени решението на НОИ, но те го обжалват и сега май ще се съдим пред Върховния съд. Ако има някой, който се е сблъсквал с такъв или подобен казус, моля да даде мнение по въпроса. Благодаря!
Публикувано на 08-02-2018 09:43 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
madness писа:
Здравейте! Едно питане и от мен. Имаме ли право на помощи след работа в Англия, ако сме работили там повече време без прекъсване? Примерно 3, 5, 7 години. Питам защото от НОИ Пловдив нещо или не знаят закона или си го четат както си искат. Всичко ми е подадено в срок. Имам документ U1 издаден ми от UK. Дочаках и документите които пристигнаха по служебен път. Единствено на документа H006 има вписан адреса ми в UK, който е при последния ми работодател. От НОИ ми заявяват, че едва ли не това бил моя настоящ и постоянен адрес и компетентната страна в случая е Англия. С което аз не съм съгласен. Съответно се съдим с тях но да видим. Другата причина за отказа им е, че видиш ли нямам - жена, деца и имот на мое име... Административния Съд в Пловдив отмени решението на НОИ, но те го обжалват и сега май ще се съдим пред Върховния съд. Ако има някой, който се е сблъсквал с такъв или подобен казус, моля да даде мнение по въпроса. Благодаря!
И аз все още чакам за решение , попълних някаква бланка със същите въпроси имаш ли жилище , партньор . А всъщност при мен времето в което съм бил осигуряван е около 17 месеца (от юни 2016) . Ще видя какво ще стане и ще пиша пак
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители