Форум >
Публикувано на 21-10-2012 13:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Vacka писа:
Здравейте, аз пък си подадох документите в НОИ и след седмица получих писмо, че ми спират производството по отпускане на обезщетение за безработица с мотив, че е изискан формуляр U2 от компетентната институция на съответната държава. Някой имал ли е подобен случай и заслужава ли си да се занимавам изобщо? Тъй като ме информират, че мога да обжалвам в 14 дневен срок.
Здравейте, аз пък си подадох документите в НОИ и след седмица получих писмо, че ми спират производството по отпускане на обезщетение за безработица с мотив, че е изискан формуляр U2 от компетентната институция на съответната държава. Някой имал ли е подобен случай и заслужава ли си да се занимавам изобщо? Тъй като ме информират, че мога да обжалвам в 14 дневен срок.
R_Lakov писа:
Хехе споко пичага това си е процедурата, няма какво да обжалваш. Като ти доиде документа от Англия ще ти пратят нова честитка че възобновяват разглеждането.
Хехе споко пичага това си е процедурата, няма какво да обжалваш. Като ти доиде документа от Англия ще ти пратят нова честитка че възобновяват разглеждането.
Колегата Лаков е прав. Няма от какво да се притесняваш, това е самата процедура. Писмото, което си получил за спиране на производството е нещо нормално. С по прости думи да ти го кажа - производството се спира за да не текат сроковете, които са регламентирани от закона, докато ти дойде документа от Англия (защото ако изтекат и ти нямаш още документи, ще ти се откаже обезщетението). След това ще получиш писмо за възобновяване на производството, ако всичко е нормално. Така че споко

Публикувано на 22-10-2012 21:37 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Понеже не съм сигурен, да питам въпрос към хората попълвали формуляра за получаване на U1. Понеже съм бил 4 поредни години на бригада в англия от 2009 до октомври 2012, в полето 7 More Information трябва да напиша че искам в документ U1 да ми бъде отбелязана заработката от всичките ми 4 години или само за последната година? Също така в 7 More Information трябва ли да запиша имената,адресите и reference numbers от P45 на 4 те ферми и датите от-до в които съм работил за всяка, понеже в въпрос 5 Your UK employers има място само за 1 ферма? 

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 26-10-2012 11:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте! Имам следния въпрос и много ще се радвам ако някой успее да ми отговори. Става въпрос за следното: Тази година бях на бригада в Шотландия. Върнах се август месец и исках да се запиша на борсата. Проблема дойде от това, че докато бях на бригада на работата си тук в България се водех в неплатен отпуск. В трудовата ми книжка като последна месторабота ми се води тази в България с дата на напускане септември месец. Затова от НОИ ми казаха, че работата ми в чужбина няма да се вземе под предвид, тъй като там договора ми приключва август месец,а тук в Б-я - септември месец. И ако се запиша на борсата ще вземам минимума. Та въпроса ми беше някой сблъсквал ли се е с това и може да ми каже дали наистина е така? Иначе съм се записала в Бюрото по труда, имам и U1, който за моя изтенада дойде изключително бързо (за около месец).
Публикувано на 26-10-2012 14:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Не се ли гледа на какво се е осигурявал човек през последните месеци, а не къде е работил последно?
Както е дал примера в това мнение karslon
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=2207&pid=41473#post_41473
Както е дал примера в това мнение karslon
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=2207&pid=41473#post_41473
Публикувано на 26-10-2012 14:40 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ами незнам. Освен да отида в НОИ и да се пробвам пак този път с U1, защото преди го нямах
Публикувано на 06-11-2012 01:48 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте!
До колко време трябва да ми изпратят обратно документите от Англия, след като съм ги подал в НОИ и са ми пратили писмо, че спират производството ?
До колко време трябва да ми изпратят обратно документите от Англия, след като съм ги подал в НОИ и са ми пратили писмо, че спират производството ?
Публикувано на 06-11-2012 06:48 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Това е относителен въпрос, понякога се бавят и по 1-2 месецам понякога до 6
Явно зависи и от натовареността в Англия.

Публикувано на 06-11-2012 20:42 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Искам да попитам някой знае ли ако имаш 14 месеца работен стаж през последните 15, от които 7 от Англия и 7 от България как разпределят месеците, които избират за нужните 9 , защото мен ме устройва да вземат 7-те от Англия и 2 от България, а не обратната примерно, но не ми се вярва да мога сам да си избирам кои месеци да ми смятят в НОИ ... Някой ако знае да отговори 

Публикувано на 07-11-2012 21:05 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Вземат се последните 9 месеца, но има значение последно от къде си прекъснал. Ако е от България за месеците, които си бил в Англия се залага минималното за страната, но ако е от Англия се взема доходът ти от там за съответните месеци.
Но все пак питай на място пак !
Успех!
Но все пак питай на място пак !

Публикувано на 09-11-2012 14:45 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте, имам следният проблем.
Работя в България от около година, а преди това бях на бригада в Англия. Скоро се очаква да ме съкратят. Днес обаче получих чек за върнати данъци. Този чек ще даде ли отражение върху обезщетението?
Работя в България от около година, а преди това бях на бригада в Англия. Скоро се очаква да ме съкратят. Днес обаче получих чек за върнати данъци. Този чек ще даде ли отражение върху обезщетението?
Редактирано от kalaka на 09-11-2012 14:45
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители