Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 24 от 42

<< < 21 22 23 24 25 26 27 > >>
Публикувано на 09-11-2012 16:12 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
swen
Потребител

Здравейте искам да попитам за У1 ,с приятелката ми бяхме на бригада тази година ,по една или друга причина не успяхме да си извадим още там този документа затова още като се върнахме се свързахме с фирмата ,с която заминахме и им платихме да ни изкарат този документ,веднага се записахме на борсата и ни казаха ,че до 3 месеца трябва да представим този документ за да получаваме обезщетение,да но така както вървят нещата ще изпуснем този срок вече мина месец и нямаме никакъв отговор.Та въпроса ми е можели и ние сами да си пуснем още веднъж документите има още два месеца ако имаме късмет да ни върнат отговор или трябва в НОИ да идем пак и да ги караме те да ни го изискат ,защото като се записахме от НОИ ни казаха ами като ВИ дойдат документите тогава ела те .Много ще сме благодари ако някои даде съвет какво да направим.

Публикувано на 10-11-2012 13:46 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Е .. според съветите тук - http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=2207&pid=41473#post_41473

Аз останах с впечатлението, че от НОИ сами изискват документа от Англия. В случая ти защо си се бутал при фирмата?

Публикувано на 10-11-2012 17:38 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

Ами да, щом те сами са си го поискали, няма как и от НОИ да им го изискат служебно и явно вече ви текат сроковете ....

Публикувано на 10-11-2012 21:06 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
FREE2MOVE LTD
Потребител
http://www.facebook.com/pages/FREE2MOVE-Ltd/136218006411278?

Според мене този документ се взема от ХМРС и се попълва като след това сте си го полу4ите с разпе4атка за платен натионал инсурансе на БГ адреса които сте посо4или вав формата. след представяне в бг дана4но или буро по труда и аз несам сигърен каде сте ви баде признато правото на стаж в УК. Тва е което аз мисля по темата приятели
Публикувано на 10-11-2012 21:09 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
FREE2MOVE LTD
Потребител
http://www.facebook.com/pages/FREE2MOVE-Ltd/136218006411278?

http://www.hmrc.gov.uk/forms/2005/ca3916.pdf
Публикувано на 11-11-2012 15:59 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
swen
Потребител

Ivo писа:
Е .. според съветите тук - http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=2207&pid=41473#post_41473

Аз останах с впечатлението, че от НОИ сами изискват документа от Англия. В случая ти защо си се бутал при фирмата?

Благодаря Ви за информацията.Ами ни е платихме на фирмата от липса на информация,и сега явно нищо не можем да направим,утре ще отидем до НОИ отново да ги питаме и тях.Но като цял от НОИ още първият път трябваше да ни обяснят ,че те могат да ни изискат този документ ,но явно в България нищо не става лесно и това ги устройва повече ,да не дават информация и всеки да се оправя сам.Това е скапана ни е държавата.
Публикувано на 28-11-2012 12:28 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kotki
Потребител

kotki писа:
Аз направих следното:
Днес отидох в ной и подадох наново CA3916 като по съвет от форума на точка 7 – More information написах че искам да ми посочат дохода заработен от 6 месечният мипрестой тази година в Англия. ОТделно жената ме накара на документа който е на български да напиша собственоръчно че повторно изпращам CA3916 защото във първият е липсвала сумата от заработката ми.
Освен това попълних още едно CA3916 в което отново написах че искам да ми напишат дохода и го пратих на адреса посочен на самият формуляр. Като изпратих само CA3916 без никакви други документи като пейслипове п45та п60 или нещо друго.
Смятам че само CA3916 е достатъчен, защото съм имал и телефонни разговори със подобни институции в Англия и в крайна сметка е достатъчно само да ти въведат иншуранс номера и излиза цялата ти информация

Това горното го направих защото ми дойдоха документите от англия но без посочена заработка в тях, и от НОЙ ми изчислиха обещетение по 8лв на ден.
Е вчера ми дойде в пощата U1 от Англия, което сам си бях изискал.
В крайна сметка няма да мисвърши никаква работа именно защото е U1, доколкото помня жената в НОЙ ми беше казала че признават само формуляр U004.
Но не само това е проблема, бях им написал излично че искам дохода за 6 месечният ми престой в англия от януари до юли. Е пичовете са мипратили дохода ми от 15ти април до 7 Юли само, това е точно периода на трансвера мивъв втора ферма.sad
Публикувано на 28-11-2012 13:20 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
to4ito90
Потребител

здравеите аз вчера си пуснах не6тата в НОИ става лесно ако има6 вси4ко.Сега 4акам само да и кайат от София какви пари 6те полу4авам.Накратко пуснах си формуляр осте като бях в англия за У1 и документа ми доиде по по6тата в нас. Когатао го има6 вси4ко става лесно като се варнах се регистрирах веднага на борсата и сега само ми трябва6е слу6ебна белейка дадоха ми и вси4ко е ок &гт;даjе ми признаха и здравните осигороровки.Зна4и става и от Бг да го иска6 У1 по слуйебен пат ама става мн бавно и трудно ако несте го пуснали от Англия няма смисал да се занимавате
Публикувано на 04-12-2012 18:26 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kraso1
Потребител

Искам да питам, след като сте получили У1 и го предадете в НОИ, а от там го изпратят в София, колко дена сте чакали да получите отговор от С-ф за това какви пари ще взимате? На мен ми пристигна У1 след месец и нещо като си го пуснах сам и после в НОИ. В документа са ми отбелязали датите на всички работени периоди за всяка година, но само за последната година са ми изчислили средна месечна сума. Предполагам на базата на тази сума ще изчислят какви пари ще взимам? И колко време чакахте отговор от София за това какво ще взимате?

Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво !
Публикувано на 25-12-2012 17:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kotki
Потребител

Обещетеинето поне на мен ми го изчислиха на база последните 24 месеца назад. Като се взема дохода от чужбина само от последният период а именно 2012г. ТОва че съм работил в Англия и 2011г няма никаво значение, тамте удрят на минимална заплата.
Условието за обещетение наистина е да имаш 9 работни през последните 15 месеца. Но явно са се светнали вече че много пари плащат така и вече го изчисляват на заба доходите ти през последните 24 месеца.
А относно самото обещетение моето беше по 8лв на ден, обжалвах и го преизчислили на 11лв no
А един приятел със който през последните 24 месеца имаме еднакви заработки в Англия, и сме работили на едно и също място в България за еднакво дълаг период, обещетението му е по 18лв на ден. Ай ходи ги разбирай как изчисляват
Обаче се оказа че в момента цялата ситуация има давност 3 години. Ако в този период им представя необходимия документ със точната заработка от тазгодишния мипрестой в Англия ще ми преизчислят обещетението.
Престои ми ново заминаване за Англия така че смятам да си зема от там ши....я документ и като се върна ще видим какво ще се случи.
Не се отказвайте, борете се докрай.
Поздрави и Весело изкарване на празниците!

страница 24 от 42

<< < 21 22 23 24 25 26 27 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 41 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Ivo sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти