Форум >
Публикувано на 10-01-2013 23:39 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kamity86 писа:
аз спирам да пиша !ще се включа когато ми излезе решението от НОИ!и ще видим кой е прав и кой крив
Успешен ден от мен
аз спирам да пиша !ще се включа когато ми излезе решението от НОИ!и ще видим кой е прав и кой крив

Така и не разбрах излезе ли ти решението или още го чакаш

Танцът е вертикално положение за хоризонтални намерения.
Редактирано от stiliqnestiq на 10-01-2013 23:39
Публикувано на 11-01-2013 15:19 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
някои може ли да ми каже колко време се чака това обещетение след като си подал документи,говорил съм с хора и са ми казвали че преди много бавно е ставало а сега някаде за 2 месеца като минат и може да се надяваш на някакви пари,с мен все още никои не се е свързал да ми каже ще зема ли нещо изобщо и кога стоя и чакам вече 3 месец
Публикувано на 11-01-2013 15:28 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Иди и виж кво става в НОИ. Днес ходих и документа ми беше дошъл, само че без инфо за дохода, та пусках възражение.Но никой не ме беше уведомил, че е пристигнал док. Иди и виж кво става и всички като пускат апликейшън в НОИ да пишат, че искат освен 002 и 004, иначе ще вземат по 7,20 на ден, както е решението при мен. Късмет
Редактирано от albert10 на 11-01-2013 15:32
Публикувано на 11-01-2013 16:28 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
наистина е голям батак е с тези обезщетения, аз ходих да ги питам кво става ?защото 4акам документ за доход от Англия и все още го няма ве4е 4акам тези обезщетения пет месеца и половина .То стана време за заминаване пак за Англия а тези пари ги няма и няма

Публикувано на 11-01-2013 16:47 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
И аз днес пуснах възражение, защото не ми пише дохода във въпросния документ. А жената в НОИ ми каза, че някои чакат за такова почти година. Дано имаме късмет
Публикувано на 11-01-2013 17:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
albert10 писа:
Иди и виж кво става в НОИ. Днес ходих и документа ми беше дошъл, само че без инфо за дохода, та пусках възражение.Но никой не ме беше уведомил, че е пристигнал док. Иди и виж кво става и всички като пускат апликейшън в НОИ да пишат, че искат освен 002 и 004, иначе ще вземат по 7,20 на ден, както е решението при мен. Късмет
ами аз не си спомням какво сам попълвал сега като отида да проверя какво точно да им кажа за това 004 какво е това? не сам запознат за това питам да не ме прицакат и мен да зема по 7.20
Публикувано на 11-01-2013 17:29 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
002 замества У1то, дето тр да ти дойде по пощата. Но в него няма инфо колко си заработил, затова може да ти дадат 7,20 на ден, но дори да стане така пусни възражение за искане на 004 и ще ти платят 7,20 пак на ден, а като дойде въпросното004 ще преизчислят и ще получиш пълния размер/със закъснение/. Ти иди и виж има ли пристигнало нещо и само в случай , че имаш 002 без доход ще се разправяш. И да не забравиш да кажеш кво е станало. Те не винаги уведомяват, че са го получилилллявно защото искат да плащат само минималното обезщетение, ама ти си търси правата
Публикувано на 11-01-2013 17:34 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
още в понеделник сутрин ще отида да проверя и като се прибера ще напиша какво е положението с моите неща,благодаря ти за информаццията
Публикувано на 16-01-2013 23:39 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kotki писа:
Обещетеинето поне на мен ми го изчислиха на база последните 24 месеца назад. Като се взема дохода от чужбина само от последният период а именно 2012г. ТОва че съм работил в Англия и 2011г няма никаво значение, тамте удрят на минимална заплата.
Условието за обещетение наистина е да имаш 9 работни през последните 15 месеца. Но явно са се светнали вече че много пари плащат така и вече го изчисляват на заба доходите ти през последните 24 месеца.
А относно самото обещетение моето беше по 8лв на ден, обжалвах и го преизчислили на 11лв *no*
А един приятел със който през последните 24 месеца имаме еднакви заработки в Англия, и сме работили на едно и също място в България за еднакво дълаг период, обещетението му е по 18лв на ден. Ай ходи ги разбирай как изчисляват*lud*
Обаче се оказа че в момента цялата ситуация има давност 3 години. Ако в този период им представя необходимия документ със точната заработка от тазгодишния мипрестой в Англия ще ми преизчислят обещетението.
Престои ми ново заминаване за Англия така че смятам да си зема от там ши....я документ и като се върна ще видим какво ще се случи.
Не се отказвайте, борете се докрай.
Поздрави и Весело изкарване на празниците!
Обещетеинето поне на мен ми го изчислиха на база последните 24 месеца назад. Като се взема дохода от чужбина само от последният период а именно 2012г. ТОва че съм работил в Англия и 2011г няма никаво значение, тамте удрят на минимална заплата.
Условието за обещетение наистина е да имаш 9 работни през последните 15 месеца. Но явно са се светнали вече че много пари плащат така и вече го изчисляват на заба доходите ти през последните 24 месеца.
А относно самото обещетение моето беше по 8лв на ден, обжалвах и го преизчислили на 11лв *no*
А един приятел със който през последните 24 месеца имаме еднакви заработки в Англия, и сме работили на едно и също място в България за еднакво дълаг период, обещетението му е по 18лв на ден. Ай ходи ги разбирай как изчисляват*lud*
Обаче се оказа че в момента цялата ситуация има давност 3 години. Ако в този период им представя необходимия документ със точната заработка от тазгодишния мипрестой в Англия ще ми преизчислят обещетението.
Престои ми ново заминаване за Англия така че смятам да си зема от там ши....я документ и като се върна ще видим какво ще се случи.
Не се отказвайте, борете се докрай.
Поздрави и Весело изкарване на празниците!
А казаха ли ти защо не ти признават дохода от Англия за 2011 г., защото при мен се получи същата ситуация. След много разправии по оформяне на документите и дълго чакане накрая при изчислението на обезщетението останах като гръмната като разбрах, че не признават дохода от 2011, а го изчисляват на базата на минималната заплата. Аз бях 2011 и 2012 на бригада. За 2012 имам 5 месеца, които ги признават. Знаеш ли какво трябва да правя сега, например да обжалвам, или няма смисъл.
Редактирано от Ivo на 17-01-2013 12:29
Публикувано на 26-01-2013 19:32 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Някой може ли да ми каже ако имам 9 пълни работн месеца и отговарям на останалите условия за вземане на обещетение след бригада в англия..Колко месеца ще го вземам това обещетение.??? Дали 4 или повече???
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители