Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 28 от 42

<< < 25 26 27 28 29 30 31 > >>
Публикувано на 11-04-2013 01:22 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
totti77
Потребител
ando7757 https://facebook.com/Айдън Алиев

Здравеи devilkata , по закон трябва да имаш работени 9 месеца (осигорявана на 8 4аса ) в рамките на 15 месеца назад . След като напуснеш работа в рамките на 7 работни дни трябва да се регистрираш на борсата , а след това в НОИ там срока ти е до 3 месеца. Много е важно как си освободена от работа, затова се постараи да си изпълниш договора докраи. След това ще ти е нужен документ U1, можеш и сама да си ги изискаш, ако не от НОИ по служебен път. В U1 -то е много важно също да отбележиш 4е си напуснала "поради изти4ане на договора" и също да отбележиш каква заплата си полу4авала !!! (липсата 6те доведе до минимално пла6тане или допълнително забавяне) ......
В твоя слу4аи няма проблем като се върнеш да поработиш 2-3 месеца и после да кандитстваш , просто трябва да спазиш необходимите условия (не забравяи 4е е важно как си освободена от работа ) и пак 6ти е нужно U1

Публикувано на 29-06-2013 19:34 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
someday
Потребител

Здравейте имам няколко въпроса към Вас, ще се радвам, ако някои може да ми даде отговор. Казаха ми, че една седмица трябва да стоя в Англия (без да работя) да ми оправят документите, чак тогава мога да си тръгна. Тази седмица която ще стоя да ми оправят документите няма ли да ми попречи да се запиша на борсата в седемдневен срок. също така нямам намерение да стоя до края на договора ми.(има ли някакви проблеми, ако не съм изкарал 6 месеца -`Aплътно)
По какъв начин е най-добре да се прекъсни договора?
Публикувано на 01-07-2013 13:27 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
snipi
Потребител

Здравейте много пъти сте ми помагали, надявам се и сега да ми помогнете. Значи става въпрос за това, искарах си 6 месеца бригада в Англия ( без 3 дни), но миналата година не съм бил и не мога да направя 9 месеца, та въпроса ми е как ще е по-добре за мен, да се хвана на работа сега в България за още 3 месеца и да направя 9 месеца или да чакам следващата ми бригада и да направя 9 от последните 15 месеца. Как ще е по добре за мен, как бих взел повече пари от борсата. Много благодаря!!!
Публикувано на 04-07-2013 20:36 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
someday
Потребител

Здравейте имам няколко въпроса към Вас, ще се радвам, ако някои може да ми даде отговор. Казаха ми, че една седмица трябва да стоя в Англия (без да работя) да ми оправят документите, чак тогава мога да си тръгна. Тази седмица която ще стоя да ми оправят документите няма ли да ми попречи да се запиша на борсата в седемдневен срок. също така нямам намерение да стоя до края на договора ми.(има ли някакви проблеми, ако не съм изкарал 6 месеца -плътно)
По какъв начин е най-добре да се прекъсни договора?
Публикувано на 06-07-2013 11:55 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
ersanchy93
Потребител

извинявам се много!! мойетели да ми помогнете и намене каде как мога да се запиша и аз
Публикувано на 05-09-2013 21:47 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
shum90
Потребител

Здравейте!Виждам , че не се говори по темата. Благодаря предварително на тези които ще ми отг. Искам да ви попитам следното - Имам работени 5 месеца и няколко дни в Англия договора ми беше за 6 месеца но ме пуснаха почти месец по рано ( причината е поради изтичане на договора или по взаимно съгласие с работодателя ) нямам никакъв стаж преди това.Тук ни казаха да попълним документ У1 а този документ доколкото разбрах и благодарение на форума е за борсата.Въпроса ми е имам ли право на борса , тук ми казаха че имам ..но аз съм песимистично настроена.Благодаря!
Публикувано на 06-09-2013 20:22 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Нямаш право, малко по-горе точно това е коментирано. Искат 9 месеца за последните 15.
Естествено тук не сме специалисти, затова не може да се гарантира верността на тази информация.

Публикувано на 02-10-2013 16:13 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kotki
Потребител

Колеги, някой може ли да даде нагледно как се попълва този проклет документ ca3916
Проблема при мен е че от януари до юли имам работени 6 месеца, но във две различни ферми.
Като попълня документа и го пратя в англия, после получавам U1 но само с дохода ми от трансфера.
В този случай НОЙ ме прецакват с обещетението защото вземат дохода ми от Англия само за три месеца, а първите ми три месеца ги смятат на минимална заплата в България.
В самия ca3916 доколкото виждам искат данни само за последния работодател в Англия.
Как да накарам проклетниците да ми изпратят дохода за целият 6 месечен престой cry
Публикувано на 03-10-2013 12:49 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
teria
Потребител

Искам да ви попитам за У1 когато се пра6та в мойа слу4аи примепно правйа 9 месеца през последните 15 но 5 месеца са ми от 2012г а другите 4 са от 2013г 4е вапроса ми е един формулйар ли да пратйа или 2 за двете години по отделно
Публикувано на 07-11-2013 13:42 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
ivayloSv
Потребител

здравеите! поздрави.
искам да попитам дали мога да се запиша на борса като сум студент редовно обучение.. ътре се прибирам от Ук И отговарям на всички изисквания..преди бригадата работих в бг

страница 28 от 42

<< < 25 26 27 28 29 30 31 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 32 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Ivo sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти