Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 4 от 42

< 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Публикувано на 22-10-2011 15:11 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

[quote]joreto_tr писа:
Писах прекратяване на договора по взаимно съгласие между двете страни..май се набутах..но аз и 6 месеца пълни нямам[/q
, не знам дано стане.Хмммм има и друга схема;
Намери си няква работа на срочен договор в бг за 1 месец (май може и за 2 седмици , питай там) някои твои човек дет има фирма.След ято ти изтече договора вече ти си човека, даже може да му дадеш някои лев да те осигури на повече пара да не ти пада обезщетението.Тая врътка се отнася за всички дето са изтървали срока или имат проблем с причината за освобождаване.самоче не знам дали вече не е късно за теб, дали е възможно ако не си съгласен с определеното обезщетение да го откажеш и да направиш врътката,трия да питаш

Публикувано на 22-10-2011 15:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

Smirnoff_20 писа:
А някой знае ли колко месеца и по колко пари се взимат ако си писал причина - изтичане на договор?

ми ако всичко ти е ток и жица между 600 и 1200 на месец зависи колко пара си направил.Ако ти вземат само стая от там ше си към 1000 на месец със сигурност. А ше получаваш толкова месеца колкото общ стаж имаш по трудова книжка и по У1та.Варират от 3 до 12 месеца.Сигурно има таблица нейде из сайта им на Ной

Публикувано на 22-10-2011 15:36 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
cvety_abroad
Потребител

А трябва ли да имаш тези 9 месеца поредни трудов стаж след последната борса ?
Редактирано от cvety_abroad на 22-10-2011 15:37
Публикувано на 22-10-2011 15:43 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

cvety_abroad писа:
А трябва ли да имаш тези 9 месеца поредни трудов стаж след последната борса ?
какво значи след последната борса
Публикувано на 22-10-2011 15:49 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

закона гласи че ако се възползваш от правото си на парично обезщетение в пълен размер , след това можеш чак след 3 години, освен ако не те устройват минималното от 7 лв на ден него можеш всяка година да го взимаш.
Публикувано на 22-10-2011 16:15 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
joreto_tr
Потребител

miroslav111 писа:
[quote]joreto_tr писа:
Писах прекратяване на договора по взаимно съгласие между двете страни..май се набутах..но аз и 6 месеца пълни нямам[/q
, не знам дано стане.Хмммм има и друга схема;
Намери си няква работа на срочен договор в бг за 1 месец (май може и за 2 седмици , питай там) някои твои човек дет има фирма.След ято ти изтече договора вече ти си човека, даже може да му дадеш някои лев да те осигури на повече пара да не ти пада обезщетението.Тая врътка се отнася за всички дето са изтървали срока или имат проблем с причината за освобождаване.самоче не знам дали вече не е късно за теб, дали е възможно ако не си съгласен с определеното обезщетение да го откажеш и да направиш врътката,трия да питаш

Идеята е добра, но в моя случай едва ли ще работи, тъй като вече съм регистриран в бюрото по труда..а нали има период в който нямаш право на борса след като веднъж си се регистрирал..
Публикувано на 22-10-2011 17:39 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

братчед нещо не четеш добре
нали това говорим че този срок от 3 години не че забранява получаване на обежтетение за безработица а просто ограничава размера му на минималния.Което значи че дори сега да те отрежат и да те шибнат на минимално (8 лв на ден мисля), ти можеш пак да се запишеш важно е да имаш 9 от последните 15 месеца работени.Би трябвало да няма никав проблем.Тъй че ако не стане сега то просто ги попитай кво що как и те ше та светнат.Ако пак ходиш на бригада значи нищо няма да изгубиш а просто ше се отложи във времето.Да се надяваме че няма да променят закона, но е малко бероятно понеже тези са към международни спогодби и единствено сега намалят сроковете за регистрация в бюро по труда
за да прецакат възможно повече хора.
Публикувано на 05-11-2011 18:31 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
curata
Потребител

Приеха ми документите в НОИ и след 9 дни получих писмо от там със следния текс:"Спирам производството по отпускане на парично обещетение за безработица подадено от..........с мотиви -изискан е документ U002 от компетентната институция на съответната държава".Може ли някой да каже това стандартна процедура ли е и как става изплащането -всеки месец или наведнъж.Благодаря!
Публикувано на 08-11-2011 13:17 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
yanislava
Потребител

това е стандартна процедура,но цялото това нещо отнема около 3 месеца(поне така ми казаха от ноиІкогато получат документа от Англия ще изчислят колко да ти плащат.дали на веднъж или на няколко пъти,това незнам
Публикувано на 19-11-2011 09:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

че те в НОИ какво знаят, те нещо се ебават с нас, трябва да играят господарите и ще се научат в цялата страна да правят каквото и както трябват с нашите случаи не да ми се правят на луди ще ги ..... в тъпи лелки ..... една камара пари земат в тоя нои и нищо насреща, лично мое мнение, дано да няма засегнати

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта

страница 4 от 42

< 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 57 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти