Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 34 от 42

<< < 31 32 33 34 35 36 37 > >>
Публикувано на 17-12-2015 10:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

Според мен не би трябвало да има проблем. Испания е в ЕС, още повече пишете, че съпругът ви работи на договор (предполагам всичко е легално).
Все пак си проверете в съответните институции как стои въпроса, не залагайте на форума за официално становище.

Публикувано на 27-01-2016 21:01 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
stakata
Потребител

Здравейте колеги,имам едно питане към вас.Чакам за обезщетение за безработица и тези дни получих решение от НОИ,което си мисля че има доста голяма грешка.А именно ето какво са решили:

с последно прекратяване на осигуряването от 02.09.2015 г.
прекратено осигуряване за безработица на основание чл.71, ал.1 от КТ
с регистрация в АЗ на 07.09.2015 г.
осигурителен стаж до датата на прекратяване на правоотношението - 3 г. и 4 месеца
осигурителен доход за периода от 19.08.2015 г. до 01.09.2015 г., от който е
определен размерът на паричното обезщетение за безработица - 195.23 лв.
среднодневен осигурителен доход - 19.52 лв.
дневно парично обезщетение за безработица (60% от 19.52 лв.) - 11.71 лв.
минимален дневен размер на ПОБ съгласно ЗБДОО за 2015 г. - 7.20 лв.
максимален дневен размер на ПОБ съгласно ЗБДОО за 2015 г. - - лв.

На основание чл.54ж, ал.1 и във връзка с чл.54а, ал.1, чл.54б, ал.1 и чл.54в, ал.1 от КСО и чл. 62 от Регламент (ЕО) № 883/ 2004,

ОТПУСКАМ парично обезщетение за безработица,
считано от 02.09.2015 г. до 01.03.2016 г. в размер на 11.71 лв. дневно.

И сега се питам,защо са ми взели като база за обещетението само няма и месец назад,а не както е по закон да върнат 24 месеца назад,и по тях да се определи колко пари съм изкарал за този период и на тази база да вземат решение за парите които трябва да получавам.Ще съм благодарен ако някой знае нещо по въпроса и дали да обжалвам решението.Благодаря предварително
Публикувано на 28-01-2016 10:34 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
DoorsOfFeelings
Потребител

stakata писа:
Здравейте колеги,имам едно питане към вас.Чакам за обезщетение за безработица и тези дни получих решение от НОИ,което си мисля че има доста голяма грешка.А именно ето какво са решили:

с последно прекратяване на осигуряването от 02.09.2015 г.
прекратено осигуряване за безработица на основание чл.71, ал.1 от КТ
с регистрация в АЗ на 07.09.2015 г.
осигурителен стаж до датата на прекратяване на правоотношението - 3 г. и 4 месеца
осигурителен доход за периода от 19.08.2015 г. до 01.09.2015 г., от който е
определен размерът на паричното обезщетение за безработица - 195.23 лв.
среднодневен осигурителен доход - 19.52 лв.
дневно парично обезщетение за безработица (60% от 19.52 лв.) - 11.71 лв.
минимален дневен размер на ПОБ съгласно ЗБДОО за 2015 г. - 7.20 лв.
максимален дневен размер на ПОБ съгласно ЗБДОО за 2015 г. - - лв.

На основание чл.54ж, ал.1 и във връзка с чл.54а, ал.1, чл.54б, ал.1 и чл.54в, ал.1 от КСО и чл. 62 от Регламент (ЕО) № 883/ 2004,

ОТПУСКАМ парично обезщетение за безработица,
считано от 02.09.2015 г. до 01.03.2016 г. в размер на 11.71 лв. дневно.

И сега се питам,защо са ми взели като база за обещетението само няма и месец назад,а не както е по закон да върнат 24 месеца назад,и по тях да се определи колко пари съм изкарал за този период и на тази база да вземат решение за парите които трябва да получавам.Ще съм благодарен ако някой знае нещо по въпроса и дали да обжалвам решението.Благодаря предварително

Значи, може и да са прави в това изчисляване, да ти кажа.
Аз като отидох да се запиша очаквах да ми смятат средно дохода за последните 2 години и на тази база да правят изчисления, но служителката ми каза, че ги интересува само дохода при последния работодател. На практика не гледат минал доход, а последен.
Аз също се изненада, защото бях чел по форумите, че се смята средно до 2 години назад. Може да са променили на скоро това условие...
Публикувано на 28-01-2016 11:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
stakata
Потребител

Ами нямам си на представа,но за всеки случай днес отидох и си пуснах жалбата в НОИ пък ще видим какво ще стане.
Публикувано на 28-01-2016 20:05 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

Как така нямаш представа, пък си пуснал жалба? Обикновено се пуска жалба, когато виждаш къде е грешката..
Какъв ти е осигурителния доход (общо) за последните 2 години?

Публикувано на 28-01-2016 20:39 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
stakata
Потребител

Имам в предвид,че нямам представа дали са сменили условието за 24 месеца назад,тъй като доколкото съм запознат в сайта на НОИ е написано,че се връщат тези месеци назад.А жалбата ми е именно в това,че са взели в предвид само последната ми месторабота в България,която е по-малко от месец,а не са зачели дохода ми от Англия,въпреки че имат документи доказващи дохода ми от там.Като заработката ми в Англия на този документ е 1500 паунда месечно,а именно тези пари не влизат в техните изчисления.От тези 24 месеца назад аз имам над година и половина в Англия.
Публикувано на 28-01-2016 21:06 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Elektra
Модератор

Мен лично текста за фонд "Безработица" ме притеснява леко...не съм сигурна осигуровките от Англия покриват ли ги? Иначе пък няма логика изобщо да получаваш обезщетение.
От чл. 54 от КСО: "Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица, определени със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за всяка календарна година. За 2016 г. този размер е 7,20 лв."
Да споделиш резултата като ти отговорят на жалбата.

Публикувано на 28-01-2016 21:20 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
stakata
Потребител

Разбира се,смятам че ще е от полза на всички да знаят как стоят нещата.Казаха ми че до 1 месец щели да отговорят.
Публикувано на 28-01-2016 21:21 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dean666
Потребител

Здравейте, сега пробвах да попълня документа за изискване на U1 от този сайт https://www.gov.uk/government/publications/national-insurance-statement-of-national-insurance-contributions-ca3916 Попълвам, обаче не ми дава поле да си напиша нешънал иншурънс номера, и също и адреса на работодателя и от кога до кога съм работил при него. И после вече като му дам PREVIEW тия полета се появяват, но са празни и не могат да се попълнят в интернет, да не би да трябва после като се разпечата да се попълнят с химикал. Благодаря, дано ме разбрахте.
Публикувано на 29-01-2016 19:00 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Heart
Потребител

stakata писа:
Имам в предвид,че нямам представа дали са сменили условието за 24 месеца назад,тъй като доколкото съм запознат в сайта на НОИ е написано,че се връщат тези месеци назад.А жалбата ми е именно в това,че са взели в предвид само последната ми месторабота в България,която е по-малко от месец,а не са зачели дохода ми от Англия,въпреки че имат документи доказващи дохода ми от там.Като заработката ми в Англия на този документ е 1500 паунда месечно,а именно тези пари не влизат в техните изчисления.От тези 24 месеца назад аз имам над година и половина в Англия.

Здрасти. До колкото разбирам последната ти работа е била в България. Поправи ме, ако греша, но ако наистина е така значи няма грешка, защото те гледат последния ти работодател. Тоест, ако се връщаш от чужбина и веднага влезнеш на борса, ти отпускат обезщетение на база англ ти доход. Но ако по някаква причина си осигурен в България последно, тогава ти изплащат българска борса, или нещо от сорта 7,20 - 15лв

страница 34 от 42

<< < 31 32 33 34 35 36 37 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 72 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти