Форум >
Публикувано на 30-06-2016 22:52 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
smilee писа:
Здравейте! Моят случай е следният: работих 12 месеца в Англия ( без прекъсване ), договорът ми приключи и няколко дни преди да ми изтече отпуската, която трябваше да изчистя, аз започнах работа в Бг на трудов договор.Най- вероятно другия месец ще ме съкратят и мисля да си подам документите на борсата. Знам. че гледат последните 24 месеца, но след като съм работила в две страни, ще ми зачетат ли стажа и осигуровките в Англия или само последната ми работа тук, а останалите месеци по минималната заплата в Бг? Надявам се някой да е запознат.
Здравейте! Моят случай е следният: работих 12 месеца в Англия ( без прекъсване ), договорът ми приключи и няколко дни преди да ми изтече отпуската, която трябваше да изчистя, аз започнах работа в Бг на трудов договор.Най- вероятно другия месец ще ме съкратят и мисля да си подам документите на борсата. Знам. че гледат последните 24 месеца, но след като съм работила в две страни, ще ми зачетат ли стажа и осигуровките в Англия или само последната ми работа тук, а останалите месеци по минималната заплата в Бг? Надявам се някой да е запознат.
Не влизай сега защото ще ти пуснат БГ борса. Ако имаш възможност се върни в UK и след това търси борса.
Публикувано на 01-07-2016 22:02 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Благодаря, Heart! За съжаление приключих с Англия....а грешката ми е, че се вслушах в грешен съвет да започна работа в Бг. А защо няма да вземат предвид стажа и осигуровките ми в Англия, нали гледат 24 месеца назад...нещо не виждам логика. Някой може ли да ми обясни?
Публикувано на 01-07-2016 23:22 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
smilee писа:
Благодаря, Heart! За съжаление приключих с Англия....а грешката ми е, че се вслушах в грешен съвет да започна работа в Бг. А защо няма да вземат предвид стажа и осигуровките ми в Англия, нали гледат 24 месеца назад...нещо не виждам логика. Някой може ли да ми обясни?
Гледат дали в последните 15 месеца имаш общо 9 работни, като не трябва да имаш 6 плътни месеца пропуск. Може но да са разпокъсано (пр. работиш 3 м. почиваш 2 м. после пак и т.н.) То е само за това дали ти се полага борса. А относно колко ще ти бъде обезщетението гледат последния работодател (пр. работил си 3-4 м. в БГ и после още 5-6 в UK парите ти се начисляват от UK стаж. И обратно работил си в UK, но не ти стигат месеците за борса и започнеш някъде в BG, то автоматично получаваш БГ борса, на база на последния ти работодател. Надявам се да съм била полезна
Публикувано на 01-07-2016 23:46 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Абсолютно изчерпателна :-)
Публикувано на 10-07-2016 16:46 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Добър ден!От прочетеното до тук получих доста полезна информация.Не разбрах само едно.Има ли възможност да изискам У1 докато съм все още на работа във фермата за да се избегне това чакане от няколко месеца?Благодаря предварително.
Публикувано на 11-07-2016 23:06 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dakacska90 писа:
Добър ден!От прочетеното до тук получих доста полезна информация.Не разбрах само едно.Има ли възможност да изискам У1 докато съм все още на работа във фермата за да се избегне това чакане от няколко месеца?Благодаря предварително.
Не
Публикувано на 14-07-2016 14:03 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте! Предстои ми записеане на борсата. Какви са точните документи при регистриране в бюрото по труда? Трябва ли документ от английския работодател?
Публикувано на 14-07-2016 17:26 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Публикувано на 17-07-2016 15:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте!Работя във ферма в Англия,от 5 май, края на октомври, живот и здраве се прибирам.Разбрах от предните постове какво ми е необходимо за борсата.Въпроса ми е ще имам ли право на нея,т.к. в периода 18дек.2013- 17април2014,съм ползвал Мин.борса от 7.20.Притесняваме,че няма да има 3год. минали от тогава.Иначе преди да дойда вАнглия имам над 2год.стаж на прилични усигоровки,и 12-13 г.общ трудов стаж...
Публикувано на 18-07-2016 21:41 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
lazar_one писа:
Здравейте!Работя във ферма в Англия,от 5 май, края на октомври, живот и здраве се прибирам.Разбрах от предните постове какво ми е необходимо за борсата.Въпроса ми е ще имам ли право на нея,т.к. в периода 18дек.2013- 17април2014,съм ползвал Мин.борса от 7.20.Притесняваме,че няма да има 3год. минали от тогава.Иначе преди да дойда вАнглия имам над 2год.стаж на прилични усигоровки,и 12-13 г.общ трудов стаж...
Ще имаш право на борса след 18 декември, затова не трябва да се прибираш преди тази дата в БГ. Опцията да се прибереш по рано и да се осигуряваш след това в БГ не е добър вариант, понеже ти гарантира БГ борса.
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители