Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 40 от 42

<< < 37 38 39 40 41 42 >
Публикувано на 13-03-2018 22:44 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
fytbolistkata14
Потребител

Зравейте някой знае ли след новите промени от 01.2018 колко са минималните месеци които можеш да работиш в англия, понеже повечето от нас са сезонни работници по бригади за по 2-3-4 месеца. Прочетох в сайта на НОЙ че имат нови изисквания с връщането на месеците, и във форума тук прочетох, че трябва да имаш минимално 2 месеца работа в англия? Къде мога да прочета или някой да знае колко е периода за работа там?

„Вие сте това, което правите, а не това, което казвате, че ще направите.“
Публикувано на 28-03-2018 15:54 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
VK87
Потребител

Здравейте
Искам да ви споделя следния проблем и да ви помоля за помощ.
На 15 март 2018 се прибрах от Англия.
Работих до 13 март 2018 (до 13 съм си взел холидея който уж му се полага)
На 14 март 2018 напуснах работа.
На 19 март 2018 се записах в бюрото по труда като им дадох дата на напускане 14 март
Сега получих П45 и там пише дата на напускане 23 Март 2018
Дефакто аз съм се регистрирал в бюрото докато все още съм се водил на работа.
Имали някой който има информация за случаи като моя ?
Благодаря ви
Публикувано на 28-03-2018 16:09 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
jerara
Потребител

Здравейте : Имам една голяма дилема прочетох всички коментари и отговори от които изчерпах доста полезна информация. Въпроса ми е следния: Все още работя във англия без прекасване последниите 3 год но искам да си замина за БГ за лятото и да се пусна на борсата. Как да напусна ако ги помоля да ми пишат че е с изтичане на договора дали ще се съгласят след като си е по чисто мое желание и ако не се съгласят и напусна и попълня за У1 че е с изтичане на договора и ми върнат това има ли щанс от нои да проверят и да ме хванат примерно. Благодаря и лека вечер
Публикувано на 29-03-2018 15:47 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
VK87
Потребител

VK87 писа:
Здравейте
На 19 март 2018 се записах в бюрото по труда като им дадох дата на напускане 14 март
Благодаря ви

МОЛЯ някой да даде съвет
Публикувано на 30-03-2018 12:17 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
batpesho
Потребител

VK87 писа:
VK87 писа:
Здравейте
Благодаря ви

МОЛЯ някой да даде съвет

Здравей, в нои ще ти напишат датата, която е на п45, като преди това естествено ще те попитат защо има разминаване, ще им обясниш, че си напуснал/а на датата която е дадена в бюрото по труда, заради спазването на 7дневния срок, но са ти прекратили договора седмица по-късно заради изплащане на отпуска или нещо такова. Така или иначе в седмицата разминаване не си ощетил/а държавата с нещо, просто разминаване, което не трябва да попречи на правото ти за обезщетение
Публикувано на 30-03-2018 12:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
VK87
Потребител

batpesho писа:
VK87 писа:
VK87 писа:
Здравейте
Благодаря ви

МОЛЯ някой да даде съвет

Здравей, в нои ще ти напишат датата, която е на п45, като преди това естествено ще те попитат защо има разминаване, ще им обясниш, че си напуснал/а на датата която е дадена в бюрото по труда, заради спазването на 7дневния срок, но са ти прекратили договора седмица по-късно заради изплащане на отпуска или нещо такова. Така или иначе в седмицата разминаване не си ощетил/а държавата с нещо, просто разминаване, което не трябва да попречи на правото ти за обезщетение

Много ви благодаря за съдействието
Помогнахте ми много с тази информация
Публикувано на 30-03-2018 14:38 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
jerara
Потребител

Здравейте : Имам една голяма дилема прочетох всички коментари и отговори от които изчерпах доста полезна информация. Въпроса ми е следния: Все още работя във англия без прекасване последниите 3 год но искам да си замина за БГ за лятото и да се пусна на борсата. Как да напусна ако ги помоля да ми пишат че е с изтичане на договора дали ще се съгласят след като си е по чисто мое желание и ако не се съгласят и напусна и попълня за У1 че е с изтичане на договора и ми върнат това има ли щанс от нои да проверят и да ме хванат примерно.
Публикувано на 20-04-2018 17:04 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
marvi
Потребител

Здравейте! Искам да помоля за помощ. Казусът ми е следния, във Великобритания бях от 2011 до 2017 г. като съм работил на различни места. В Последната ми работа имам стаж от 14 месеца, като напуснах на 15ти Ноември, в 7 дневния срок се регистрирах в бюрото по труда и след това веднага в НОИ подадох документите си за U1, това мисля че стана около 01 Дек 2017. Като причина за напускане отговорих expiry of contract, но днес получих документа и решението, че НОИ ми отказва обезщетение, защото на един от въпросите в декларацията, който беше нещо от сорта на: "През периода на вашето пребиваване във Великобритания, къде е живял вашият партньор или съпруг/а", при което аз съм тикнал "Нямам съпруг/съпруга" и те ми отказват обезщетението на базата на това, че аз съм пребивавал там и трябва да си търся обезщетение от Великобритания, а не от България??? Жената ми вика, трябвало е да тикнеш отг. "Република България, тя колежката като си попълвал декларацията е трябвало да ти каже", казах и няма такова нещо, никой не ми е казвал, ако ми беше казала, щях да напиша това... Можете ли да ми дадете съвет, какво да направя и възможно ли е да блъфират и ако мине номера да ми откажат обезщетението? Благодаря предварително!
Публикувано на 27-04-2018 19:02 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
z1ggygo
Потребител

jerara писа:
Здравейте : Имам една голяма дилема прочетох всички коментари и отговори от които изчерпах доста полезна информация. Въпроса ми е следния: Все още работя във англия без прекасване последниите 3 год но искам да си замина за БГ за лятото и да се пусна на борсата. Как да напусна ако ги помоля да ми пишат че е с изтичане на договора дали ще се съгласят след като си е по чисто мое желание и ако не се съгласят и напусна и попълня за У1 че е с изтичане на договора и ми върнат това има ли щанс от нои да проверят и да ме хванат примерно. Благодаря и лека вечер

ти пишеш в апликацията за У1, че е истекъл договор, но ако от HMRC решат да проверят могат да се обадят на работодателя и да го питат. и тогава ще ти дойде У1 с реална причина за напускане на работа и ако не е изтекъл контракт борасата е 7.20лв. , което е ЗЛЕ.

ако могат англичаните да те сакратят с изтекъл договор си добре.
Публикувано на 28-04-2018 09:11 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
z1ggygo
Потребител

Oli_K писа:
Bulgaria_ писа:
До PetrakiBG
Не си хаби патроните, гледа се последните осигуровки, а от Англия ти зачитат само стажа в този случай и СЪС СИГУРНОСТ ще вземеш заплащане близко до минималното. Закон, някой умна глава го е измислила!

Защо мислиш че се гледа само последният работодател?За определяне размера на обезщетението, се гледа ,пресмята и изчислява ,средно дневното възнаграждение за последните 24 месеца!!!

Много интересно. Значи примерно работиш 10 години на договор в Англия, прибираш се в България и почваш работа за 3-4 месеца и после ако се наложи да излезеш на борсата какво??? Тея 10 години в Англия не ти ги гледат така ли? В закона ясно пише. Последните 24 месеца, демек ги съдиш до дупка и си търсиш правата.

страница 40 от 42

<< < 37 38 39 40 41 42 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 84 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти