Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Записване на борса след бригада в Англия

страница 7 от 42

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Публикувано на 03-12-2011 13:33 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

а е аз нещо не мога да чатна как аз със очите си видях още март месец че срока за регистрация в отдел обезщетения за базработица на НОЙ има навсякъде залепена заповед че срока се намаля на 1 месец.А сега всички казват че е 3месеца.

Публикувано на 03-12-2011 13:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
miroslav111
Потребител

R_Lakov писа:
...Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата

Само да вметна че документа от УК идва за 3 месеца.

и аз да вметна че може да чакаш и година
U001 пристига винаги на третия месец и понякога на четвъртия, а някога въобще не пристига wink
Така че не чакайте а още като се приберете и айде в НОЙ, регистрирайте се, и те ще ви дадат същата форма която сте пуснали вие и ще пуснат запитване за издаване на U002 което замества U001 и се издава само по служебен ред (като за него сроковете са идентични).По този начин може да сте по спокойни че до 4 месеца все от някъде ще има информация или към вас или към ной.
НО имайте предвид че U002 е възможно да не съдържа информация за вашата заработка в UK, понеже този документ официално се отнася само за трудовия стаж и в мои разговори с ХМ равенуе те любезно ми обясниха че наличието на финансовата информация в U002 е просто жест на добра воля от тях.
Но когато няма тази информация от НОЙ директно ти дават по 8 лева на ден понеже ти реално не можеш да докажеш стаж.Затова е добре когато се пуска запитване от страна на НОЙ да се упомене че се иска и издаване и на U004 което е конкретно за финансовата част.
Публикувано на 03-12-2011 17:29 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska
Потребител

miroslav111 писа:
а е аз нещо не мога да чатна как аз със очите си видях още март месец че срока за регистрация в отдел обезщетения за базработица на НОЙ има навсякъде залепена заповед че срока се намаля на 1 месец.А сега всички казват че е 3месеца.

май никoй не се изразява много добре,включително и аз.наистина срока да се запишеш в ной е 1 месец,а да подадеш документи за обезщетение е 3 месеца.това верно са 2 различни неща ама на никoй не му направи до сега впечатление
Публикувано на 05-12-2011 14:34 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
neliipa
Потребител

здравейте, прочетох почти всичко до тук,но имам едно въпросче. днес получих U1 ,но вече започнах работа и са ми пуснали трудов договор. мога ли по някакъв начин да изпозвам този документ?
Публикувано на 07-12-2011 10:18 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

това ти е документ , чрез който ще ти признаят и преизчислят трудовият стаж в българия, а да съобщя за да кандидатствате за борса или някакво обещетение в бг след бригадата ви трябва да имате непрекъснати 9 месеца, така че ..... сами си направете сметката, и да си прехвърляте здравни осигировки или трудов стаж направете го когато превършите с бригадите, това е съвет

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 07-12-2011 11:07 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
R_Lakov
Потребител

Никъде не пише че трябва да са непрекъснати.
Публикувано на 08-12-2011 08:53 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kamity86
Потребител

аз спирам да пиша !ще се включа когато ми излезе решението от НОИ!и ще видим кой е прав и кой крив Успешен ден от мен
Публикувано на 08-12-2011 16:39 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
manoville
Потребител

Изчетох мненията относно тази тема.Има доста добра и подробна информация относно документите (до някъде) и сроковете на подаване.Но лично на мен не ми станаха ясно някои неща и по специално реда на подаване на документите.Виждам че доста хора са се постарали и преди моя пост да формулират нещата но моята молба е.Ако някои има времето и нервите да го направи още веднъж,ще му буда благодарен.Нека се каже. 1-во попълваш CA3916 от ХМ Revenue - Link към него .2-ро събираш докумените p45 & p60 изпратени от фермите към офисите.3-То отиваш в НОЙ там подаваш това и това 4-то след като си подал в НОЙ отиваш в Бюрото по труда подаваш това,това и това.Искам предварително да кажа че доста от нещата сте се погрижили да ги има като обяснение и кое от къде.Но моля нека да ги формулираме в строг вид.Ще ми помогнете страшно много,както на мен така и на останалите които тепърва ще се зблъскват с тази работа.Благодаря предварително!
Публикувано на 08-12-2011 19:15 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
curata
Потребител

задължително първо отиваш в бюрото по труда,защото от там ти дават документ,който ти е нужен пред НОИ
Публикувано на 09-12-2011 13:15 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
mgovedarska
Потребител

1.бюрото по труда.2 събираш p45 ,p60(каквото имаш).ако ти е възможно и пейслиповете и с цялата бумащина се запътваш към ной.там ти дават няколко документчета да попълниш,включително CA3916 и после чакаш...много...

в бюрото по труда носиш само диплома за завършено образование ,лична карта и трудова книжка ако имаш.и да ходиш задължително да се подписваш на датите си защото ако не се подписваш редовно после ти спират обезщетението.преди можеше ако пропуснеш деня и имаш познати,можеше да се подпишеш и на другия ден.ама вече на края на всеки ден които не се е подписал се пуска заявка за спиране на обезщетението
Редактирано от Ivo на 09-12-2011 13:44

страница 7 от 42

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 86 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти