Форум >
Публикувано на 13-12-2011 10:42 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте на всички може ли някой да ми обясни какво е обещетението ако на U1 ти пише че те освобождават по взаимно съгласие а не те съкращават,някаде казват че е 70% от средната заплата,някаде казват че минимума 7 лева на ден.
Ivo: едно мнение стига, изчакай малко някой, който може да ти отговори де.
Ivo: едно мнение стига, изчакай малко някой, който може да ти отговори де.
Редактирано от Ivo на 13-12-2011 14:47
Публикувано на 13-12-2011 15:02 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте,аз имам познати който взеха борса с общо взети работни месеци от Англия и България,и получават от 650-700 лв. месечно борса
Редактирано от lyuben на 13-12-2011 15:04
Публикувано на 13-12-2011 15:40 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
здравейте когато си съкратен имаш право на борса ,гледат ти се последните 18 месеца назад вземаш 60% от заплатата,а когато си по взаимно съгласие ти е минималното 7,20 на ден 4 месеца.
Ivo: ползвай кирилизатора.
Ivo: ползвай кирилизатора.
Редактирано от Ivo на 13-12-2011 15:46
Публикувано на 13-12-2011 15:57 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
здравейте прибираш се от Uk в 7 дневен срок трябва да се регистрирате на борсата от там ви дават един лист и в 3 месечен срок трябва да се регистрирате в НОЙ и започва процедурата за обещетението.Преди да се преберете от UK трябва да изпратите копие на първи и последен пей slip ,копие на холидея,копие на P45,и попълнен формуляра CA3916 на този адрес
Customer Operations
National Insurance Contributions Office
International Caseworker
Benton Park View
Newcastle upon Tyne
NE98 1ZZ,United Kingdom
това е адреса и като пратите тези документи трябва да получите У1 което ви трябва за НОЙ за обещетението.
*Мод: Ще те помоля да пишеш на кирилица!
Customer Operations
National Insurance Contributions Office
International Caseworker
Benton Park View
Newcastle upon Tyne
NE98 1ZZ,United Kingdom
това е адреса и като пратите тези документи трябва да получите У1 което ви трябва за НОЙ за обещетението.
*Мод: Ще те помоля да пишеш на кирилица!
Редактирано от Elektra на 13-12-2011 16:12
Публикувано на 13-12-2011 16:28 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Благодаря ви но мисля че не е минималното 7 лева за прекратяване на трудовото отношение по взаимно съгласие,четоь някъде в държавен вестник че взимат 70% процента от средната заплата върху която са те осигурявали.Трябва да отида при някой адвокат да питам как стоят нещата че те законите се изменят всеки ден.Може ли някой да ми каже колко време се получава това обещетение пишеше че ако имаш 3 години трудов стаж е 6 месеца.БЛАГОДАРЯ ВИ.
Публикувано на 13-12-2011 17:26 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Аз имах към година и нещо трудов стаж и после 6 месеца взимах обезщетения но това от българска фирма.
Публикувано на 13-12-2011 20:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Здравейте няма ли кой да ми обясни за обезщетенията защото не ми е ясно.МОЛЯ ВИ ПО ГОРЕ СЪМ ПИСАЛ......???/
Публикувано на 13-12-2011 21:23 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
kamity86 писа:
Така първо искам да кажа mgovedarska че ВИНАГИ чета всичко в темата дори и между редовете! Няма как да стане да имаш 7 дневен срок ще ти обясня на кратко.Първо аз приключих работа на 15.10 и си тръгнах на 18.10 .Второ документите от УК като П45 и последния пейслип ми пристигнаха на 18 ноември според теб бих ли могла да подам документи!Цялата работа е имате 3 МЕСЕчЕН СРОК в който трябва да се регистрирате в БОРСАТА И НОИ .Искам да разясня че за тези които подават документи за обезщетение след датата на подаване в НОИ ви се спира този срок да тече ,защото НОИ изискват документи от УК за вашия доход там за да се направи изчисляване на сумата която ще вземате !Това е ако някой иска да ме пита нека пише Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата
mgovedarska писа:
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
верно че го пише в сайта срока ,ама явно и ти kamity86 не четеш.ето какво пише точно в сайта-парично обезщетение за безработица по реда на глава IVа от Кодекса за социално осигуряване - където се регламентира изискването за лицата, освободени след 01.01.2011г., имащи право на парично обезщетение за безработица, да се регистрират в териториалните поделения на Агенция по заетостта в срок 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването
Така първо искам да кажа mgovedarska че ВИНАГИ чета всичко в темата дори и между редовете! Няма как да стане да имаш 7 дневен срок ще ти обясня на кратко.Първо аз приключих работа на 15.10 и си тръгнах на 18.10 .Второ документите от УК като П45 и последния пейслип ми пристигнаха на 18 ноември според теб бих ли могла да подам документи!Цялата работа е имате 3 МЕСЕчЕН СРОК в който трябва да се регистрирате в БОРСАТА И НОИ .Искам да разясня че за тези които подават документи за обезщетение след датата на подаване в НОИ ви се спира този срок да тече ,защото НОИ изискват документи от УК за вашия доход там за да се направи изчисляване на сумата която ще вземате !Това е ако някой иска да ме пита нека пише Аз вече подадох в НОИ и жената каза 4е до месец документа 6те пристигне !И забравих да отбележа обезщетението з безработица ти се изплаща от датата на освободжение!!!!тоест в моя случей от 15.10.2011 г ще ми се изплаща от държавата
През тези 3 месеца,през които вече сме регистрирани и чакаме документите,получаваме ли някакво обещетение или после се превежда всичко на куп?
Публикувано на 13-12-2011 21:48 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
Пак не разбрах каква е сумата за освобождаване от Англия по взаимно съгласие МОЛЯ ПИШЕТЕ.
Публикувано на 13-12-2011 22:47 | RE: Записване на борса след бригада в Англия
dodo801980 писа:
През тези 3 месеца,през които вече сме регистрирани и чакаме документите,получаваме ли някакво обещетение или после се превежда всичко на куп?
kamity86 писа:
mgovedarska писа:
Не не ти се плаща нищо, когато ти излезе решението ти се плаща със задна дата.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители