Форум >
Публикувано на 30-01-2012 13:02 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
Не става комуникация по e-mail, можеш само няква форма да разцъкаш, но общо взето ... трябва си по телефона.
Публикувано на 30-01-2012 16:03 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
помогнете ми за попълване на P85
Публикувано на 30-01-2012 16:48 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
gery76,
Ще можеш ли сама да видиш разликите на твоя въпрос и този на very_smart от тази тема тук:
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=1556
Най-малкото дори не си си направила труда да видиш какво има за p85, а после вече да се опиташ да кажеш къде се затрудняваш!
Ще можеш ли сама да видиш разликите на твоя въпрос и този на very_smart от тази тема тук:
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=1556
Най-малкото дори не си си направила труда да видиш какво има за p85, а после вече да се опиташ да кажеш къде се затрудняваш!
Публикувано на 30-01-2012 16:53 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
Моята карта пък е супер странна. На Barclay е, но само може да се пазарува с нея от магазините, не става за нищо друго. Само шефовете на фермата имат право да получават инфо за транзакциите и т.н. На нас ни отказаха, когато помолихме в банката и общо взето картите и акаунтите не ни служат за нищо друго, освен да ги ползваме докато сме във фермата. Дали ще можем да използваме акаунтите си в тази банка, за да ги променим да станат самостоятелни, или ще трябва да си извадим други?....
Публикувано на 30-01-2012 17:48 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
Питайте в банката. В тази Англия имат ебаси банковата система
Публикувано на 31-01-2012 12:33 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
beb4eto25 писа:
Моята карта пък е супер странна. На Barclay е, но само може да се пазарува с нея от магазините, не става за нищо друго. Само шефовете на фермата имат право да получават инфо за транзакциите и т.н. На нас ни отказаха, когато помолихме в банката и общо взето картите и акаунтите не ни служат за нищо друго, освен да ги ползваме докато сме във фермата. Дали ще можем да използваме акаунтите си в тази банка, за да ги променим да станат самостоятелни, или ще трябва да си извадим други?....
Със сигурност ще ти искат адрес и доказателство, че живееш там(например договор за наем или каквото и да е изпратено до теб на този адрес), за да си откриеш сметка. Дори да промениш вида на вече съществуващата сметка пак ще ти трябва адрес. Между другото има агенции, които предлагат помощ при откриване на банкова сметка срещу 40 паунда. Предполагам, че ти издават документ, че живееш на някакъв адрес докато вземеш картата и после ти можеш да го променяш колкото искаш.
Публикувано на 31-01-2012 12:40 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
greensun85 писа:
Да споделя и моя опит по темата. Бях 2008 на бригада и съответно ми беше открита сметка с дебитна карта и т.н (банката е Lloyds). Но аз не съм ползвала сметката, тъй като ни плащаха cash. Интересното е, че след като се прибрах в България периодично получавах по пощата извлечения от сметката и разни рекламки, та дори и нова дебитна карта с валидност до 2014, къй като предишната ми беше изтекла. Неясно защо Lloyds нямат имейл за контакти и единствения начин, по който мога да задавам въпроси относно сметката си, е по телефона (за по-голяма сигурност), което мен не ме устройва особено. Ако някой има имейл, за връзка с тях ще бъда благодарна да сподели.
Аз за моята сметка за информация дали съществува още питах ето тук:Да споделя и моя опит по темата. Бях 2008 на бригада и съответно ми беше открита сметка с дебитна карта и т.н (банката е Lloyds). Но аз не съм ползвала сметката, тъй като ни плащаха cash. Интересното е, че след като се прибрах в България периодично получавах по пощата извлечения от сметката и разни рекламки, та дори и нова дебитна карта с валидност до 2014, къй като предишната ми беше изтекла. Неясно защо Lloyds нямат имейл за контакти и единствения начин, по който мога да задавам въпроси относно сметката си, е по телефона (за по-голяма сигурност), което мен не ме устройва особено. Ако някой има имейл, за връзка с тях ще бъда благодарна да сподели.
https://secure.lloydstsb.com/online_forms/contact_us/enquiry/form.asp?WT.ac=HPhaInstruct
Първо избери Current account, след това Ask for information on a product.
По принцип за поверителна информация за сметката се смята ако питаш нещо за баланса и т.н. или ако искаш да правиш някакъв превод, за интернет банкирането...
Редактирано от deleted_user на 31-01-2012 12:41
Публикувано на 20-02-2012 15:00 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
Здравейте,искам да споделя и моят случай и ако може някой да ми отговори ще съм му благодарна. Та да премина към случаят:когато си тръгвах от Англия трябваше да оставя около 60 паунда в нея за месечните такси,но аз си изтеглих всички,останаха към 6 паунда (става въпрос за HSBC). След около 2 месеца след като се прибрах започнаха да ми пращат писма от пощата на адреса в Бг,че им дължа пари,и така всеки месец,и на всяко писмо пишеше,че ако не платя до 14 дена ще закрият сметката,но следващия месец пише същото. И така днес получих писмо в което пише :
"As we have been unable to reach a mutually acceptable payment arrangement,your account will be referred to Metropolitan Collencion Services Limited" и има адрес отдолу и телефон.
На другият лист пише:
" Metropolitan Collencion Services Limited are our internal collections team and will work with you to come to an arrangement to repay your borrowing."
Можете ли да ми кажете дали вече ми е закрита сметката или ще продължават да ми пращат такива писма? Това да не е някаква агенция за взимане на дълговете? Моля за отговор
"As we have been unable to reach a mutually acceptable payment arrangement,your account will be referred to Metropolitan Collencion Services Limited" и има адрес отдолу и телефон.
На другият лист пише:
" Metropolitan Collencion Services Limited are our internal collections team and will work with you to come to an arrangement to repay your borrowing."
Можете ли да ми кажете дали вече ми е закрита сметката или ще продължават да ми пращат такива писма? Това да не е някаква агенция за взимане на дълговете? Моля за отговор
Моето си е мое - чуждото не ми трябва :)
Публикувано на 20-02-2012 15:28 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
Доколкото разбирам от тия две изречения, казват, че понеже не могат да ти обслужват сметката я пренасочват към някаква си тяхна вътрешна система Метрополиън Кълекшън бла- бла и тя ще плаща от твое име месечната такса , а ти като се върнеш в Англия някой ден трябва да им възстановиш парите на тях. Общо взето тоя , дето ви е правил сметките е за разстрел. Преди 2 години от фермата на последната ми бригада ни извадиха сметки с дебитни карти на които не се начисляват никакви такси.Дори и да е празна.Макар, че като останаха 10 евро в нея я блокираха, но така или иначе тия 10 евро още са си толкова.
Публикувано на 21-02-2012 13:39 | RE: Закриват ли се банковите сметки след бригада?
Благодаря ти за отговорът
Моето си е мое - чуждото не ми трябва :)
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители