Форум >
Публикувано на 21-02-2021 21:23 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
emo-ivanov писа:
Конкретно за борса няма да имаш право. Не може да получаваш обезщетение от държава извън ЕС.
Считано оот 01.01.2021 Великобритания не е членка на ЕС
Ако бъркам нека някой ме поправи.
drumev писа:
Здравейте,
някой има ли информация или линк с информация при каква сделка излиза Англия от ЕС относно осигуряването. Тоест ще се брои ли стажа след 01.01.2021 г. като осигурителен в ЕС и по точно БГ? Ще имам ли право на борса ако се прибера примерно Март или Май.... Или ще се брои за осигурителен и трудов само до 31.12.2020 г.
Здравейте,
някой има ли информация или линк с информация при каква сделка излиза Англия от ЕС относно осигуряването. Тоест ще се брои ли стажа след 01.01.2021 г. като осигурителен в ЕС и по точно БГ? Ще имам ли право на борса ако се прибера примерно Март или Май.... Или ще се брои за осигурителен и трудов само до 31.12.2020 г.
Конкретно за борса няма да имаш право. Не може да получаваш обезщетение от държава извън ЕС.
OK, а стажа признава ли се след като се запиша на борсата.
Публикувано на 28-02-2021 18:07 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
emo-ivanov писа:
Бъркаш, защото обезщетението не го получаваш от страна извън ЕС, а на базата на стаж и платени осигуровки там. Обезщетението се дава от българската страна. Доколкото имам инфо, сделката между UK и ЕС защитава правата на работниците и борса ще се получава и занапред след работа във Великобритания. От НОИ все още отговарят, че нямат конкретни инструкции, но по всичко личи, че сделката по излизането ще дава права за получаване на обезщетение за безработица
Редактирано от salad на 28-02-2021 18:13
Публикувано на 19-12-2021 20:01 | RE: Ръководство: Регистрация на борса в България след бригада в UK
Здравейте. Четох по темата, но така и не намерих никъде какви са правата за обещетение сега. И изобщо ще може ли да се получи такова след работа в Англия.
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители