Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Информация за У1

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 01-06-2016 16:41 | Информация за У1
Rusnakova92
Потребител

Извинявам се ако има подобна тема , искам да попитам някой който си е пускал документите в Англия за У1 и ги е чакал в БГ по пощата . Колко време му отне чакането тъй като на мен ми пратиха миналата седмица HM REVENUE само последните пей-слипове колко още трябва да чакам за да ми изпратят останалите документи ? Благодаря предварително !!!

Публикувано на 05-06-2016 19:27 | RE: Информация за У1
koko_boko
Потребител

Здравей, аз по принцип си пращам документите още докато съм в Англия (2 пъти и един път от БГ,но по факс),като У1-то ми пристига по различно време.В зависимост от това дали има много почивни дни(в УК, в БГ) ,но общо взето документа ми не се е забавял повече от месец и половина-два.
Дори и да не дойдат- пусни си документите отново (ако е от Бг препоръчвам по факс,че по помощата пътува около месец в едната посока...) Надявам се,че имаш копия на всички документи и всичко да е ок.
Публикувано на 06-06-2016 12:06 | RE: Информация за У1
Rusnakova92
Потребител

Мерси много за информацията , не съм много запозната в тази област , имам п45 имам последните пей слипове , регистрирана съм в бюрото по труда , утре ще отскоча до тях и до НАП да видя каква информация могат да ми дадат те , защото 2 месеца ще станат на 10,06,2016 а са ми върнати само последните пей слипове , казаха ми че останалите документи ще дойдат в последствие . Документите и аз ги пратиш бях още в Англия около 10 април ги пуснах . Но предполагам щом имам върнати пей - слипове до адреса ми в Бг , трябва да дойдат и останали те документи , Въпросът ми е случайно да знаеш на кого трябва да се обадя да разбера дали са пуснати вече или все още са в процес на обработка . Благодаря Много !!!
Публикувано на 09-06-2016 23:47 | RE: Информация за У1
kolelo99
Потребител

АЗ само попълних формата която свалих от нета и за по малко от два месеца ми дойде У 1
Публикувано на 10-06-2016 19:33 | RE: Информация за У1
badchano
Потребител

Относно грешните документи U1 за чакащите борса след работа в чужбина.
След всякакви усилия и връзки с адвокати, съдии за консултация относно грешните документи U1 а после и U002/U004, ходене и до Английското посолство за информация, стигаме до резултата, че явно това е една отлично измислена схема с цел неотпускане на никакви пари, макар и да са си заслужени. А именно: 9 месеца работа в чужбина, прибирате се регистрирате се и чакате U1 - пристига след 3 месеца - грешно. Служебно изискват от НОИ формуляри U002/U004 пристигат и те с грешна дата или неверни данни, че не сте били осигурявани в някакъв период. Смятаме и остава точно 1 месец за действие. Къде ли не ходих кой ли не питах и консултирах как да се реши проблема. А корена е именно в грешните данни които изпраща фирмата работодател в тяхното данъчно - от там идват и грешките до безкрай. Остават дните до 5-ти юли за изтичане на 15-те месеца минимум за някакво действие, макар че мисля си това е измислена схема и определено е "кауза пердута" попаднете ли в тази спирала. Просто техническото време за разглеждането на вашия индивидуален случай от вашия работодател няма никаква сигурност първо дали ще ви обърнат внимание, а ако го направят изпращането на нови документи до HM Revenue& Customs (визирам Англия), вспоследствие разглеждането и и накрая издаването на нов коректен документ...... отдавна ще е минал повече от месец или 2 за да се вмъкнете в тези 15 месеца като краен срок. Според вас има ли още нещо какво да се направи за решение на проблема. Чисто информативно - фирмата в която работих 9 месеца е "S&A Produce Ltd". Не само аз а и други колеги имат такива разминавания в датите, невнесени осигуровки (отново неверни данни) или просто маса технически грешки, допускани умишлено, сещате се за какво. Но да не излеза черноглед, на много други хора нямаше проблем с датите и си взеха хубави парички от борсата. Опираме до късмета на всеки един от вас, дали ще сте в колонката с верните документи или "късметлиите" като мен.
Публикувано на 14-06-2016 13:51 | RE: Информация за У1
Rusnakova92
Потребител

Ходих днес до НОИ питах дали те ще ми изискат У1 отговорът им беше ,, Ние не изискваме ние само правим справка а , защо да попълваш документи като ще се бавят 3-4 месеца за 7,20 на ден не си заслужава ,, как прецениха ,че ще взимам 7,20 минималното ...
Публикувано на 30-07-2018 00:22 | RE: Информация за У1
asen_hristev123
Потребител

Zdraveite mojeli nqkoi dami obesni kak stavat neshtata blagodariqvi prevaritelno

*Пиши на кирилица!
Редактирано от Elektra на 01-08-2018 12:37
Публикувано на 20-11-2019 16:46 | RE: Информация за У1
Fero
Потребител

Здравейте. Колко време се чака за У1 по пощата, понеже съм подал искане в Нои и по пощата. Обаче съм с временен иншурънс
Публикувано на 12-03-2020 23:55 | RE: Информация за У1
Svetla666
Потребител

Здравейте! Днес си изисках документ National Insurance contributions (CA3916) - така пише, а не точно У1. Въпростие бяха същите както на образците попълнени в нета. Въпроса ми е да не съм объркала нещо - да съм подала за някакъв друг документ а не за У1.Когато напиша У1 в сайта на Говермънт ми излиза този National Insurance contributions (CA3916)
Публикувано на 13-03-2020 11:28 | RE: Информация за У1
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Същото е.

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 42 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти