Форум >
>
Заплащане, Данъци и Осигуровки >
Тема: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 04-04-2017 17:21 | Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
sweet_angel_s
Потребител

Здравейте, понеже не видях тема в която да пише за стажа ,а за осигуровките и данъците почти нищо не разбрах та за това реших да пиша.Оказва се че нашите служители в НАП и НОИ не са много компетентни по въпроса.Преди седмица се върнах от ужасна ферма във Великобритания като документи имам само п45 и нямам право на борса тъй като съм ползвала преди да замина.Въпроса ми е първо трудовият стаж от чужбина зачита ли се в България и как се процедира за да бъде зачетен.Също така има ли фирма която се занимава с връщане на данъци и оправяне на осигуровки.Всяка информация ще е от полза благодаря ви!cool

Редактирано от sweet_angel_s на 04-04-2017 17:23
Публикувано на 04-04-2017 18:08 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Връщането на данъци и признаване на трудов стаж и осигуровки са различни неща.
За връщането на данъци има фирми, но пък защо да плащаш комисионна за нещо, което става с попълването на един документ онлайн?
Колкото до осигуровките - не би трябвало да са чак толкова некомпетентни, но става с формуляр e 104 (ето инфо)

Публикувано на 05-04-2017 00:08 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
sweet_angel_s
Потребител

Благодаря за информацията за данъците във кой сайт се попълва този документ.А въпроса за стажа доколкото разбирам остава неясен.
Публикувано на 06-04-2017 10:52 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Ivo
Админ

За данъците: https://www.gov.uk/

За стажа: в НОИ трябва да попълниш документа, който ти посочих.

Публикувано на 07-04-2017 13:01 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
sweet_angel_s
Потребител

Благодаря! Ходих в ной и ми казаха че след като ще се връщам отново във Великобритания нямало смисъл да подавам документи...аз им обясних че искам да си оправя осигуровките и стажа те ми върнаха че трябва да се регистрирам в бюрото по труда.Отново им обясних че нямам право да ползвам борса тъй като съм ползвала преди да замина.Вепреки всичко отново ми отказаха и незнам как да процедирам
Публикувано на 07-04-2017 13:48 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Ivo
Админ

Предполагам от гледна точка, че после пак трябва същата процедура, а може като се прибереш накуп.

Публикувано на 07-04-2017 15:00 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
sweet_angel_s
Потребител

Ясно съм изключително смотана.пробвах да се регистрирам за да попълня документните за данъците и след като си нанеса нино номера ми дава че съм неразпозната hmm!
Публикувано на 09-05-2017 21:56 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Rumen24
Потребител
https://www.facebook.com/HuckleberryFinn22

Искам само да попитам защото не ми е ясно... от януари месец съм в Англия до ден днешен в БГ имам само едно прекъсване от 1 месец за цялата 2016г. но съм бил на 4 часов договор и незнам това как ще ми се отрази ако в този момент си отида към България и се запиша на борсата. Или по добрият вариант е да остана още 4 месеца и да имам 9 пълни месеца работни в Англия за да не се прецакам?!
Моля за мнение и съвет
Публикувано на 09-10-2017 11:00 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
pavlovi
Потребител

здравейте виждам 4е не съм само аз с тея проблеми и за това ако мога да помоля за съвет понеже съм работила в чужбина последните години и в БГ не съм плащала осигуровки но сега ми се налага за май4инство но ме посаветваха да попалня заявление форм Е104 за връщане на осигуровки и да го изпратя в София но аз имам само Р45 не и СЕД S041 СЕД H013 какво трябва всащност да направя?
Публикувано на 29-03-2018 21:36 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
sunay1986
Потребител

Здравейте искам да попитам дали отработеното време в Англия може да ми се зачете като трудов стаж в България и ако стане как?

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 81 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти