Форум >
Публикувано на 04-04-2017 17:21 | Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Здравейте, понеже не видях тема в която да пише за стажа ,а за осигуровките и данъците почти нищо не разбрах та за това реших да пиша.Оказва се че нашите служители в НАП и НОИ не са много компетентни по въпроса.Преди седмица се върнах от ужасна ферма във Великобритания като документи имам само п45 и нямам право на борса тъй като съм ползвала преди да замина.Въпроса ми е първо трудовият стаж от чужбина зачита ли се в България и как се процедира за да бъде зачетен.Също така има ли фирма която се занимава с връщане на данъци и оправяне на осигуровки.Всяка информация ще е от полза благодаря ви!
Редактирано от sweet_angel_s на 04-04-2017 17:23
Публикувано на 04-04-2017 18:08 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Връщането на данъци и признаване на трудов стаж и осигуровки са различни неща.
За връщането на данъци има фирми, но пък защо да плащаш комисионна за нещо, което става с попълването на един документ онлайн?
Колкото до осигуровките - не би трябвало да са чак толкова некомпетентни, но става с формуляр e 104 (ето инфо)
За връщането на данъци има фирми, но пък защо да плащаш комисионна за нещо, което става с попълването на един документ онлайн?
Колкото до осигуровките - не би трябвало да са чак толкова некомпетентни, но става с формуляр e 104 (ето инфо)
Публикувано на 05-04-2017 00:08 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Благодаря за информацията за данъците във кой сайт се попълва този документ.А въпроса за стажа доколкото разбирам остава неясен.
Публикувано на 06-04-2017 10:52 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Публикувано на 07-04-2017 13:01 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Благодаря! Ходих в ной и ми казаха че след като ще се връщам отново във Великобритания нямало смисъл да подавам документи...аз им обясних че искам да си оправя осигуровките и стажа те ми върнаха че трябва да се регистрирам в бюрото по труда.Отново им обясних че нямам право да ползвам борса тъй като съм ползвала преди да замина.Вепреки всичко отново ми отказаха и незнам как да процедирам
Публикувано на 07-04-2017 13:48 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Предполагам от гледна точка, че после пак трябва същата процедура, а може като се прибереш накуп.
Публикувано на 07-04-2017 15:00 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Ясно съм изключително смотана.пробвах да се регистрирам за да попълня документните за данъците и след като си нанеса нино номера ми дава че съм неразпозната
Публикувано на 09-05-2017 21:56 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Искам само да попитам защото не ми е ясно... от януари месец съм в Англия до ден днешен в БГ имам само едно прекъсване от 1 месец за цялата 2016г. но съм бил на 4 часов договор и незнам това как ще ми се отрази ако в този момент си отида към България и се запиша на борсата. Или по добрият вариант е да остана още 4 месеца и да имам 9 пълни месеца работни в Англия за да не се прецакам?!
Моля за мнение и съвет
Моля за мнение и съвет
Публикувано на 09-10-2017 11:00 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
здравейте виждам 4е не съм само аз с тея проблеми и за това ако мога да помоля за съвет понеже съм работила в чужбина последните години и в БГ не съм плащала осигуровки но сега ми се налага за май4инство но ме посаветваха да попалня заявление форм Е104 за връщане на осигуровки и да го изпратя в София но аз имам само Р45 не и СЕД S041 СЕД H013 какво трябва всащност да направя?
Публикувано на 29-03-2018 21:36 | RE: Стаж,осигуровки и връщане на данъци!
Здравейте искам да попитам дали отработеното време в Англия може да ми се зачете като трудов стаж в България и ако стане как?
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители