Форум >
Публикувано на 30-05-2019 11:04 | RE: Борса Англия U1
Здравейте, имам въпрос към Alex2609, тъй като и аз в средата на октомври 2018 г. подадох чрез НОИ заявление за U1 и нямам отговор вече почти 8 месеца. Какво стана при Вас, кога от НОИ Ви изплатиха обещетение след като от HMRC потвърдиха, че са изпратили решението? Благодаря за отговора!
Публикувано на 31-05-2019 04:19 | RE: Борса Англия U1
Flo_wer писа:
Здравейте, имам въпрос към Alex2609, тъй като и аз в средата на октомври 2018 г. подадох чрез НОИ заявление за U1 и нямам отговор вече почти 8 месеца. Какво стана при Вас, кога от НОИ Ви изплатиха обещетение след като от HMRC потвърдиха, че са изпратили решението? Благодаря за отговора!
1 съвет ... изискай си У1 сам ... нищо ли не ти говори факта, че документ, който идва до няколко седмици се бави кажи-речи 1 година ... на тези европейски пари също някой им е вдигнал мерника и мисля, че за да се оправи положението, всички ТП на НОИ , както и главния в СОФИЯ да бъдат разпитани ... как така за ПОБ се чака от порядъка на 1-2 години, че и вече се налага до съд да стигнеш ... ако въобще ти дадът отговор ... хахах на теб У1 ти се бави 8 месеца ... да кажем, че дойде до края на годината ... ами СЕД Н006 ... и за него ще чакаш още 1 година ... ДОКАТО НЕ ИМ СЕ ВДИГНЕ МЕРНИКА ЧРЕЗ МЕДИИ И Т.Н. ТОЗИ ЕВРО-ФОНД ЩЕ БЪДЕ ИЗТОЧВАН... имай в предвид, че до преди 2018-та година за тези пари не се е чакало повече от 4-8 седмици ...
P.S. Не съществува подобен документ "СЕД Н006" .... реалният е "СЕД U006" ...
Редактирано от skresh на 02-06-2019 05:45
Публикувано на 31-05-2019 13:40 | RE: Борса Англия U1
Здравейте, днес звънях до HMRC и ми отговориха, че януари са изпратили отговор към НОИ, вече повече от 4 месеца ме въртят, днес от НОИ ми отговориха, че нямат такъв отговор и сигурно от Великобритания ме лъжат , ако някой е бил в подобна ситуация- моля да даде съвет как е действал, подадох жалба до директора на НОИ, но смятам, че и това ще остане без резултат.
Редактирано от Flo_wer на 31-05-2019 16:17
Публикувано на 02-06-2019 05:44 | RE: Борса Англия U1
Flo_wer писа:
Здравейте, днес звънях до HMRC и ми отговориха, че януари са изпратили отговор към НОИ, вече повече от 4 месеца ме въртят, днес от НОИ ми отговориха, че нямат такъв отговор и сигурно от Великобритания ме лъжат , ако някой е бил в подобна ситуация- моля да даде съвет как е действал, подадох жалба до директора на НОИ, но смятам, че и това ще остане без резултат.
Приятел ти прочете ли какво съм ти написал
Реално, ти дори нямаш U1 ... а освен него ... ще ти кажат да почакаш и за "СЕД Н006".
Изискваш си го онлайн и идва до 4-12 седмици ...
Редактирано от skresh на 02-06-2019 05:47
Публикувано на 08-06-2019 17:01 | RE: Борса Англия U1
skresh писа:
Реално, ти дори нямаш U1 ... а освен него ... ще ти кажат да почакаш и за "СЕД Н006".
Flo_wer писа:
Добавям пояснение по темата ...
Здравейте! От 08/02/2019 съм си пуснал U1 към ТП на НОИ, също така съм (регистриран в местното бюро по труда) ... Естествено 2 седмици по-късно ми бива отказано плащане, тъй като трябвало да изчакаме Структурен Електронен Документ ''Н006'',който трябвало да пристигне от Англия ... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!
Хора Вие задавате ли си въпроса, дали въобще съществува такъв документ и какво е значението му ... Такаааа..... пояснявам ... Документ като ''Н006'' - не съществува нито в БГ нито в Англия нито в целия ЕС и регламентите му ... реално документа, който се изисква е ''U006'' - (Информация за семейството)... и най-важното ИЗИСКВА СЕ ЧРЕЗ ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ ТП на НОИ по „Европейски регламенти и международни договори” при Централно управление на институтът НОИ... Преди това обаче трябва да се подаде в писмена форма документ, наречен „Заявление за предоставяне на информация от Република България за друга държава-членка на ЕС за членовете на семейството на безработно лице със ''СЕД U006”.
Срокът за получаването на този документ е точно 1 месец от подаването на заявлението и нито ден,седмица,месец или година повече, целта е да се сдобиете със входящ номер и на въпроса: По кое законодателство ще кандидатствате за ПОБ - БЪЛГАРИЯ ... а много хора дори не стигат до там да разберат какво се случва ... е на мен ми отне около 3 месеца за да зацепя, че НОИ подправя самия документ, с който отказват плащане, дори и да имате ''U1'' ... ви вкарват филм с тази тяхна имагинарна простотия...
На 03/06/2019 съм изискал документ ''СЕД U006'', следователно на 03/07/2019 следва да ми се обяви официално дали ще ми се плати или ще се наложи евентуално обжалване.
Публикувано на 30-10-2019 15:08 | RE: Борса Англия U1
Здравейте ! Подала съм заявление за служебно сед u 002 и 004 в нои април месец.До днешна дата 7 месеца вече,нямам никакъв отговор.Някой от вас в подобна ситуация ????
Публикувано на 29-11-2019 14:22 | RE: Борса Англия U1
Аз чакам вече за у1 11 месеца по служебен път. Не мога да си го изискам онлайн,защото от сайта ми искат информация която няма как да я дам. Това ми го казаха в конкордия. Аз съм бил един от редките случаи,дето не мога да си направя рег. в HMRC.. Не знам кво да правя вече... май няма да получа нищо
Публикувано на 30-11-2019 19:28 | RE: Борса Англия U1
Здравейте. Моля Никой да ми даде линк, за У1?
Публикувано на 16-12-2019 23:51 | RE: Борса Англия U1
Пишете че връщате Нешанъл иншурънс.Ако е така ,изваждане ли U1?
Публикувано на 07-01-2020 13:26 | RE: Борса Англия U1
Flo_wer писа:
Здравейте,кажете какво стаба с вас в крайна сметка,след колко време получихте отговор Здравейте, имам въпрос към Alex2609, тъй като и аз в средата на октомври 2018 г. подадох чрез НОИ заявление за U1 и нямам отговор вече почти 8 месеца. Какво стана при Вас, кога от НОИ Ви изплатиха обещетение след като от HMRC потвърдиха, че са изпратили решението? Благодаря за отговора!
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители