Форум >
Публикувано на 19-03-2018 23:40 | RE: Борса Англия U1
Здравейте,Октомври месец се прибрах от Англия и веднага се записах на борсата, след това в НОИ попълних каквото трябваше и ми казаха да чакам за отговор от HRMC. Поразрових се из GOV.UK и намерих как да си изискам У1 по електронен път който дойде след около две седмици занесох го веднага в НОИ и да не повярваш всичко беше нормално! Така до онзи ден когато видях че няма превод. Оказа се че е дошъл техния документ в който причина за освобождаване е (other) и не съответства с моя!!! Сега те правят запитване кой е верния документ моят или техният, а аз изисках отново да ми изпратят У1. Най лошото е че са ми плащали 4-ри месеца и може да искат да ги връщам ???? ако някой знае какво може да се направи в тази ситуация ще съм много благодарен ????
Публикувано на 20-03-2018 22:01 | RE: Борса Англия U1
Vortigen писа:
Здравейте на всички, нов съм във вашия форум и се радвам за което.
Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска?
Ще съм благодарен ако някой знае и каже за какво иде реч.
Здравейте на всички, нов съм във вашия форум и се радвам за което.
Да мина към въпроса, днес ми пристигна документ U1 всичко със датите е наред като назначаване на работа и спиране на работа, но там където трябва да пише че договорът е прекратен поради изтичане не пише това, с две думи да го кажа договорът ми е прекратен по взаимно съгласие, та сега като пише това дали ще получавам английска борса или ще получа Българска?
Ще съм благодарен ако някой знае и каже за какво иде реч.
Публикувано на 20-03-2018 22:05 | RE: Борса Англия U1
Здравейте искам да попитам как се развиха нещата при вас , защото аз имам същия проблем.Благодаря предварително
Публикувано на 21-03-2018 02:19 | RE: Борса Англия U1
Здравейте!
Имам въпрос относно У1,който получих.
В точка 6 - "unemployent benefit entitlement" пише, че нямам право на обезщетение за безработица от офиса, издаващ документа.
Дали това ще повлияе по някакъв начин и няма да ми бъде отпуснато обещетение?
Благодаря предварително
Имам въпрос относно У1,който получих.
В точка 6 - "unemployent benefit entitlement" пише, че нямам право на обезщетение за безработица от офиса, издаващ документа.
Дали това ще повлияе по някакъв начин и няма да ми бъде отпуснато обещетение?
Благодаря предварително
Публикувано на 21-03-2018 17:20 | RE: Борса Англия U1
Здравейте получих у1 в което, пише че договора ми е прекратен по желание на работника .Дали ще получа борса?Ще съм блатодарна ,ако някой е наясно според кои прекратявания в у1 може да се взима обезщетение в Бг.
Публикувано на 23-03-2018 00:30 | RE: Борса Англия U1
Трябва да е с изтичане на договора,за да получите висока борса.
В останалите случаи ще получавате минимума,който е 9лв. на ден
В останалите случаи ще получавате минимума,който е 9лв. на ден
Публикувано на 23-03-2018 02:26 | RE: Борса Англия U1
Да, така е НО!!! Идва ми У1 с причина изтичане на договор(contract expired) отпускат ми борса за една година. След 5 месеца идва техния У2 с причина Други (other) и ми я спират за несъответствие в документите??? Сега всичко зависи какво ще потвърдят от острова! В крайна сметка излиза че моя документ не важи макар че на негова база ми отпуснаха обезщетение!!!
Публикувано на 24-03-2018 23:19 | RE: Борса Англия U1
Здравейте, някой знае ли сега по новите приети правила колко са минималните несеци на работа в англия за да получаваш борса, защото аз имам договир от април до началото на юли и после в друга ферма от септември до ноември, мислих след като се прибера ноември да пускам документи за борса, но във втората ферма ми са събират месец и малко, дори няма и 2 месеца. Ако някой е чел из сайтовете или знае колко са минималние месеци по новите правила от 2018, нека сподели
Благодаря!!
Благодаря!!

Публикувано на 26-03-2018 22:12 | RE: Борса Англия U1
Здравейте : Имам една голяма дилема прочетох всички коментари и отговори от които изчерпах доста полезна информация. Въпроса ми е следния: Все още работя във англия без прекасване последниите 3 год но искам да си замина за БГ за лятото и да се пусна на борсата. Как да напусна ако ги помоля да ми пишат че е с изтичане на договора дали ще се съгласят след като си е по чисто мое желание и ако не се съгласят и напусна и попълня за У1 че е с изтичане на договора и ми върнат това има ли щанс от нои да проверят и да ме хванат примерно. Благодаря и лека вечер
Редактирано от jerara на 26-03-2018 22:30
Публикувано на 28-03-2018 12:17 | RE: Борса Англия U1
????
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители