Форум >
Публикувано на 09-02-2011 22:06 | RE: Работа в Лондон
100 % за езика, ако незнаеш, може да си вземеш приятел/познат или просто някой, който да говори вместо теб 

Публикувано на 10-02-2011 06:21 | RE: Работа в Лондон
Elektra писа:
100 % за езика, ако незнаеш, може да си вземеш приятел/познат или просто някой, който да говори вместо теб
Лошото в случая е ако ти се обадят от агенцията да те питат кога можеш да почнеш работа ,където приятеля ти е говорил за теб и не вдяваш какво ти казват от другата страна,би било проблем.Най малкото минаваш метър с бачкането.А в лудницата наречена Лондон паричките които си имаш от фермата просто се дематериализират за норматив,ако не почнеш работа веднага.Иначе работа като за начало има под път и над път.С времето можеш да сменяш професий,да изкараш курсове и т.н.100 % за езика, ако незнаеш, може да си вземеш приятел/познат или просто някой, който да говори вместо теб

Публикувано на 12-02-2011 16:05 | RE: Работа в Лондон
Зора е да се сдобиете с НИН, работа може да почнете и без UTR, но ще ви се издаде някакъв emergency tax code докато ви дойде UTR-a. С този такс код ще ви удържат 30% такси, вместо 20.
за какво е този UTR?
доколкото виждам този такс код се издава за 1 финансова година
за какво е този UTR?
доколкото виждам този такс код се издава за 1 финансова година
Публикувано на 12-02-2011 16:12 | RE: Работа в Лондон
За да можеш да работиш, по този номер (UTR) ти отдържат данък 20 %. Това ти е реално регистрацията за селф емплойд. Другото е просто няква карта...
И като писах "работа може да почнете" имах предвид, че има някакъв шанс да почнете. Не че почвате директно без проблеми. Един познат работеше без UTR, чакаше си го и докато не го получи не му плащаха. Хубаво, че агенцията му беше добра ( англичани), та не го излъгаха с парите. По принцип работодателите си държат да имаш UTR.
И като писах "работа може да почнете" имах предвид, че има някакъв шанс да почнете. Не че почвате директно без проблеми. Един познат работеше без UTR, чакаше си го и докато не го получи не му плащаха. Хубаво, че агенцията му беше добра ( англичани), та не го излъгаха с парите. По принцип работодателите си държат да имаш UTR.
Редактирано от Fairy на 12-02-2011 16:17
Публикувано на 12-02-2011 16:50 | RE: Работа в Лондон
Казвате, че е по-добре да се мине през ферма. Това означава ли,че NIN който ти издават от фермата, при оставане след 6-то месеца, можеш да ползваш при започване на друга работа?
Публикувано на 12-02-2011 16:54 | RE: Работа в Лондон
sis1707 писа:
Казвате, че е по-добре да се мине през ферма. Това означава ли,че NIN който ти издават от фермата, при оставане след 6-то месеца, можеш да ползваш при започване на друга работа?
ДаКазвате, че е по-добре да се мине през ферма. Това означава ли,че NIN който ти издават от фермата, при оставане след 6-то месеца, можеш да ползваш при започване на друга работа?
Публикувано на 12-02-2011 17:14 | RE: Работа в Лондон
НИН-а е пожизнен 

Редактирано от Fairy на 12-02-2011 17:15
Публикувано на 12-02-2011 19:56 | RE: Работа в Лондон
добре де файри аз имам нин и банкова карта
Феъри, произнася се Феъри!
айде плс ... интересува ме ясен и стегнат отговор т.е. за жълта и синя карта
За мезе ме взехте нещо, а не си мръдвате пръста да се разровите!
Достатъчно съм писала, повече не ме питайте по темата, плс!!!
Публикувано на 13-02-2011 05:25 | RE: Работа в Лондон
Няма научаване братче.Давай сребърния поднос.

Публикувано на 26-02-2011 15:43 | RE: Работа в Лондон
.........Другия начин е да се запишете в някоя friendly към Селф- имплойд агенция. Ето тук една: http://www.calibreinternational.co.uk/ . Много българи работят за тях, на сайта си пише какви работи намират. Агенции за почистване и в строителството колкото искаш......
Не ми стана ясно при този вариант трябва ли да имаш регистрация по селф емплойд
Какви са изискванията
Не ми стана ясно при този вариант трябва ли да имаш регистрация по селф емплойд

Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители