Форум >
>
Работа в Англия >
Тема: Работа и документи

страница 12 от 19

<< < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Публикувано на 11-04-2012 12:56 | RE: Работа и документи
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Драги сънародници чета я тази тема за N-ти път и много се ядосвам, по-объркваща е даже от изпита по прото-индоевропейски езици (който си го взех от първия път с 4) и линковете не работят .

Линковете са стари, нищо чудно и някои изисквания да са се променили... Всичко е в страницата на хоум офиса, ама се иска английки и четене.

Твърдо решен съм да си опитам късмета след бригадата! Така НИН-а живот и здраве би трябвало да ми го издадат от фермата, той пристига 1вата седмица.

Някои ферми бавят НИНА, не го чакай за 1 седмица.

След получаването му веднагически трябва да подам документите за УТР по пощата или онлайн(как е по-добре?).

Ако става онлайн аз лично бих избрала този вариант.

(регистрация за селф. до колкото разбирам няма да ми трябва, а и тея жълти карти също не виждам за какво ми са).

Жълта карта ( за СЕ) след 5 години аз още нямам, никъде не са ми искали, но на някои места ги изискват.

И другия вариант е да се запиша да уча, ако съм изкарал достатъчно пари от бригадата де ако реша да се запиша да уча ще ми трябват ли УТР и self-employed или не?

Не, няма да ти трябват. Ще имаш НИН, банково извлечение и писмо от легализирано учебно заведение и подаваш за жълта студентска карта. Обаче преди да ти дойде тази карта нямаш право да работиш. След като дойде (чака се up to 6 months) имаш право на 20 часа работа и 40 по време на ваканциите.

Редактирано от Fairy на 11-04-2012 12:59
Публикувано на 15-04-2012 16:06 | RE: Работа и документи
Keit_1
Потребител

Да попитам дали има някаква възможност сега да подам документи за бригада и да замина септември и дали сега ще има места и дали изобщо е възможно
Публикувано на 15-04-2012 18:57 | RE: Работа и документи
fliqper
Потребител

Благодаря ти Fairy. За сега ми стана ясно какво да правя, естествено там на място ще възникнат доста въпроси и ще питам пак, а също ще споделям всеки прогрес - кое как е станало за да помогна и на другите.

Keit_1 писа:
Да попитам дали има някаква възможност сега да подам документи за бригада и да замина септември и дали сега ще има места и дали изобщо е възможно

Мисля че мнението ти е не е в правилната тема, Keit_1, за земеделските бригади няма никакъв шанс да заминеш септември. По-скоро Септември си подай документите в най-близката до теб фирма която работи с Concordia, за да можеш другото лято да заминеш. Това е което мога аз да те посъветвам, аз така направих. Изчети форума цялата информация я има само трябва да четеш.
Публикувано на 27-04-2012 17:25 | RE: Работа и документи
dani19829
Потребител

здравейте, искам само да попитам ако след извесно време искаш да си закриеш фирмата в англия този НИН остава ли ти или и той се заличава.
Публикувано на 27-04-2012 21:38 | RE: Работа и документи
Elektra
Модератор

НИН е фовевър laugh
Каква фирма ще закриваш

Публикувано на 27-04-2012 23:27 | RE: Работа и документи
dani19829
Потребител

Аз сега съм на бригада в Англия но имам оферта след това да остана в Лондон за почиставне на къщи като селф, но ако в един момент не искам да чистя повече и искам да се прибера в бг не трябва ли да си закрия фирмата. Колко време може да съществува тази фирма, ако през нея не се осъществяват никакви услуги?
Публикувано на 27-04-2012 23:28 | RE: Работа и документи
Elektra
Модератор

dani19829 писа:
Аз сега съм на бригада в Англия но имам оферта след това да остана в Лондон за почиставне на къщи като селф, но ако в един момент не искам да чистя повече и искам да се прибера в бг не трябва ли да си закрия фирмата. Колко време може да съществува тази фирма, ако през нея не се осъществяват никакви услуги?

Коя фирма???? Тази за почистването ли ? Тя не е твоя...

Публикувано на 28-04-2012 17:38 | RE: Работа и документи
beb4eto25
Потребител

Аз мисля, че момичето говори за регистрацията си като селф-емплойд, нали е нещо подобно на нашето ЕТ. И аз това щях да попитам примерно ако се прибираш за 1-2 години в Бг и после пак решиш да заминеш, през това време трупат ли ти се някакви задължения, или само ако имаш приходи. Дали трябва да се закрива тази регистрация, ако се прибира човек за по-дълго време?
Публикувано на 28-04-2012 18:49 | RE: Работа и документи
dani19829
Потребител

да точно това имам и аз в предвид , ако искаш да приключиш с uk или да се прибереш за 1-2 години трябва ли задължително да си закриеш фирмата която си си направил за да работиш като селф, или може да си остане или временно да я спреш може ли?
Публикувано на 30-04-2012 23:42 | RE: жълта карта
sesy
Потребител

Здравейте искам да попитам как точно става издаването на жълта карта.Аз живея в България имам завършено више образование и разбрах че мога да подам за жълта карта знае ли някои как става към кого да се обърна.

страница 12 от 19

<< < 9 10 11 12 13 14 15 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 54 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти