Форум >
Публикувано на 28-02-2013 12:15 | RE: Работа и документи
ДОбре де , да обобщим отговорите на моето питане , демек сега ще чакаме да видим дали отпадат SAWS и/или към кои държави ще се насочат , посредници винаги ще има които да предлагат ферми, но въпроса е с какви условия ще са договорите , защото в SAWS са "Ако има работа ще работите " , а поляци , литовци и т.н. сега работят на минимум 39 осигурени часа , шматкат се на полето като мухи само и само часове да правят.
Публикувано на 03-03-2013 10:19 | RE: Работа и документи
не съм сигурен че трябва да пиша в тази тема но не намерих друга подобна.много ще съм благодарен ако ми помогнете с информация.
интересува ме признават ли се в Англия следните квалификации придобити в България или трябва и там да се изкарат курсове.
1.Водач на мотокари и електрокари
2.Кранисти-тук включвам автокранове и кулокранове
3.Водач на пътно строителна техника-челни товарачи,багери,булдозери и т.н.
другия ми въпрос е колко време може да се шофира със българската шофьорска книжка.имам в предвид започване като шофьор.признават ли се нашите удостоверения за психическа годност,дигитални карти за тахограф и всички други документи които се изискват от водачите на товарни автомобили.
интересува ме признават ли се в Англия следните квалификации придобити в България или трябва и там да се изкарат курсове.
1.Водач на мотокари и електрокари
2.Кранисти-тук включвам автокранове и кулокранове
3.Водач на пътно строителна техника-челни товарачи,багери,булдозери и т.н.
другия ми въпрос е колко време може да се шофира със българската шофьорска книжка.имам в предвид започване като шофьор.признават ли се нашите удостоверения за психическа годност,дигитални карти за тахограф и всички други документи които се изискват от водачите на товарни автомобили.
Публикувано на 08-03-2013 18:06 | RE: Работа и документи
Gladiator13 писа:
Така и никъде , никой не споменава, като паднат ограниенията 2014 за българи, как се процедира. Къде , в кой град става регистрирането за търсене на работа. В Хоум офис ли се ходи или някъде другаде? Рових в нета за подобни теми и нищо смислено не намерих.Става въпрос за тези, които вече имаме НИН и банкови сметки, макар че моята дебитна карта по това време вече ще е изтекла и трябва да се вади нова, но това не би трябвало да е някаквъв особен проблем. И понеже мисля да тръгвам догодина към Февруари най- късно Ва банк в Англия, тоест няма да разполагам с хиляди левове за квартири и тн и затова ми е много важно да знам, поне първо в Нотингам , Нюкясъл или Лондон става регострацията или във всеки град по принцип. Тия неща някой да разясни, ако знае.
Така и никъде , никой не споменава, като паднат ограниенията 2014 за българи, как се процедира. Къде , в кой град става регистрирането за търсене на работа. В Хоум офис ли се ходи или някъде другаде? Рових в нета за подобни теми и нищо смислено не намерих.Става въпрос за тези, които вече имаме НИН и банкови сметки, макар че моята дебитна карта по това време вече ще е изтекла и трябва да се вади нова, но това не би трябвало да е някаквъв особен проблем. И понеже мисля да тръгвам догодина към Февруари най- късно Ва банк в Англия, тоест няма да разполагам с хиляди левове за квартири и тн и затова ми е много важно да знам, поне първо в Нотингам , Нюкясъл или Лондон става регострацията или във всеки град по принцип. Тия неща някой да разясни, ако знае.
Сега няма как да разбереш защото още не е решено нищо.Трябва да гласуват ноември и декември тази година как ще процедират с нас.Чак тогава ще има конкретна информация важат ли НИН-овете,нови ли ще се издават,ще облекчат ли банките изискванията към българи и румънци и т.н.Дотогава може да се гадае.Със сигурност ще чакат последният момент защото дотогава ще търсят вратички да не ни допуснат напълно до пазара си.
Публикувано на 12-03-2013 11:43 | RE: Работа и документи
А някои наясно ли е за формулярите ЕЕА1 и БР1 те точно за какво са
Публикувано на 12-03-2013 11:51 | RE: Работа и документи
Не мога да разбера, защо винаги си усложнявате живота.... с некви тъпотии.
Ако идеме във ферма - почва се, ма колко съпуна да взема, ,ма колко пъти да се къпя на деен, ма накрая колко документи за борсата, слъчайно чух за едно п76843486 документ...
Ако е в града.....ма как мога помощи да взема, ма ако може некви социални без да работяяя, ма накрая ако мое нещо да ги излъжемее, ма имало ли начин без документии, ма можело ли примерно да ми върнат 2 пъти данъците, ма може ли да се вземе на лизинг и да се не връщааа.......
Това са глъпости..абсолютни. Нещата не са толкова сложни, ако сами не си ги направиме такива....Затова няма да паднат ограниченията - всеки гледа ако мое нещо да измами властите..нещо ако мое некви помощи да се вземат.....без да се работи ако мое. Нема ли некъв вариант нелегално нещо а у.... Затова сега бавят документите за селф....100 месеца.
Ако идеме във ферма - почва се, ма колко съпуна да взема, ,ма колко пъти да се къпя на деен, ма накрая колко документи за борсата, слъчайно чух за едно п76843486 документ...
Ако е в града.....ма как мога помощи да взема, ма ако може некви социални без да работяяя, ма накрая ако мое нещо да ги излъжемее, ма имало ли начин без документии, ма можело ли примерно да ми върнат 2 пъти данъците, ма може ли да се вземе на лизинг и да се не връщааа.......
Това са глъпости..абсолютни. Нещата не са толкова сложни, ако сами не си ги направиме такива....Затова няма да паднат ограниченията - всеки гледа ако мое нещо да измами властите..нещо ако мое некви помощи да се вземат.....без да се работи ако мое. Нема ли некъв вариант нелегално нещо а у.... Затова сега бавят документите за селф....100 месеца.
Публикувано на 24-07-2013 16:37 | RE: Работа и документи
Здравейте.Пристигнах в Англия,имам квартира чакам писмо за сметките за да си извадя банкова сметка.имам шоф. книжка за камион с дигитална карта и сертификати за завършено ДВГобразование.ходих на интервю и ми казаха че не ми трябва НИН за СЕ като за начало за да работя.намерих си две работи и немога да почна защото не съм осигурен водач на МПС=>трябва да се осигуря и да си плащам таксите а от хоъм офиса само овартат и се чудят как да ни спрат.пристигнах с най-добри намерения всичко да ми е легално и да работя но само ме препращат от 1 врата на друга.имам и писма от фирмите че са готови да ме осигуряват или да се самоосигурявам,но за да плащам всички такси искат НИН и пак ми връзват ръцете.някой ако има познание в тази сфера на шофьорството ще съм благодарен за мнението му.
Публикувано на 15-12-2013 20:52 | RE: Работа и документи
Искам да попитам дали някой знае надеждна ферма в Англия, в която заплащането и условията да са добри.
Публикувано на 16-12-2013 09:35 | RE: Работа и документи
здравеите,някои мойе ли да ми даде повече инфо за фирма селект цроуп в бургас.предлагат ми работа в англиъа,но след като се порових в нета се натакнах на някои обезпокоителнби статии,някои мойе ли да ми кайе дали са сериозни или са менте?
Публикувано на 13-01-2014 13:40 | RE: Работа и документи
как да кандидаствам онлаин
?
?
Публикувано на 13-01-2014 19:06 | RE: Сигурни фирми за работа в Англия
Здравейте, бих искал да помоля някой ако знае сигурна фирма за заминаване в Англия за независимо каква работа Благодаря ви предварително
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители