Форум >
Публикувано на 07-10-2011 23:58 | RE: Работа и документи
Благодаря
Публикувано на 29-11-2011 20:11 | RE: Работа и документи
Дойде и моя ред да пиша в тази интересна тема!
Прочетох всичко от А до Я написано до тук, отворих и съхраних всеки линк и документ който сте постнали. Бих искала да кажа на Fairy че информацията което е постнала е изключително полезна и бих казала изчерпателна за хора в нужда като мен. Благодаря.
Аз обаче имам 1-2 запитвания от рода на тъп въпрос за подсигуряване.
Предстои ми следната ситуация и търся най - лесния и успешен начин за благополучен край на моите терзания.
Аз ще заминавам отново във ферма за 6 месеца, там ще си извадя NIN тъй като нямам от първия път, банкова сметка имам. Моят другар в живота обаче, неможе да дойде във същата ферма и неможе да използва услугите на ХОПС (репортнат), а относно Concordia, там се видя че за следващия сезон шанс нямаме. Та той ще дойде при мен, да си подава документи за self-employed или за студент. Питането ми е - кой е по лесния вариянт и по бързия? НИН и банкова сметка си има Аз исках да подадем документи от сега онлайн, но нали трябва да докажем адреса на който уж живеем, а не успяхме да намерим приятел който да предостави адреса си за тази цел. Също ме интересува, когато искат доказателство за адрес, за колко месеца назад искат да им предоставим сметки за въпросния адрес? Ох много изписах, но ми е лудница и съставянето на план е сложна работа! Та някой ако може да ме посъветва, ще съм много благодарна, ако не, сама ще си блъскам главата.
Прочетох всичко от А до Я написано до тук, отворих и съхраних всеки линк и документ който сте постнали. Бих искала да кажа на Fairy че информацията което е постнала е изключително полезна и бих казала изчерпателна за хора в нужда като мен. Благодаря.
Аз обаче имам 1-2 запитвания от рода на тъп въпрос за подсигуряване.
Предстои ми следната ситуация и търся най - лесния и успешен начин за благополучен край на моите терзания.
Аз ще заминавам отново във ферма за 6 месеца, там ще си извадя NIN тъй като нямам от първия път, банкова сметка имам. Моят другар в живота обаче, неможе да дойде във същата ферма и неможе да използва услугите на ХОПС (репортнат), а относно Concordia, там се видя че за следващия сезон шанс нямаме. Та той ще дойде при мен, да си подава документи за self-employed или за студент. Питането ми е - кой е по лесния вариянт и по бързия? НИН и банкова сметка си има Аз исках да подадем документи от сега онлайн, но нали трябва да докажем адреса на който уж живеем, а не успяхме да намерим приятел който да предостави адреса си за тази цел. Също ме интересува, когато искат доказателство за адрес, за колко месеца назад искат да им предоставим сметки за въпросния адрес? Ох много изписах, но ми е лудница и съставянето на план е сложна работа! Та някой ако може да ме посъветва, ще съм много благодарна, ако не, сама ще си блъскам главата.
Сърцето си на Левски аз обричам,
и пазя го изпълнено с любов!
Редактирано от vangeliq на 29-11-2011 20:11
Публикувано на 29-11-2011 20:34 | RE: Работа и документи
Преди да отговоря да поясня, че не съм съвсем сигурна в правотата си, ако има неточности моля някой да ме поправи да не заблуждавам хората...
И за СЕ ( жълта карта) и като студент (жълта студентска карта) законово определеният срок за чакане на заветната карта е 6 месеца. Друг е въпроса, че отговора обикновенно идва по- бързо. За студент трябва да си избере акредитиран колеж, да се запише, да си направи подходяща застраховка (Full comprehensive health insurance) ( сравнително ново изискване), праща и чака. За СЕ съм обяснявала, но предполагам много неща са се променили. За мен, ако имате пари за колеж ( студент) е по- добре, 20 часа право да бъде наеман е по- добре отколкото сам да си търси работа ( НО вие си знаете най- добре)
От няколко дни онлайн системата за регистрации и т.н. нещо не работи и ми къса нервите, не знам, проблема може да е в мен, или пък да е временен
За какво ти е това доказателство за адрес? По принцип и един банк стейтмънт стига като доказателство...
Някой друг да се включи..?
Питането ми е - кой е по лесния вариянт и по бързия?
И за СЕ ( жълта карта) и като студент (жълта студентска карта) законово определеният срок за чакане на заветната карта е 6 месеца. Друг е въпроса, че отговора обикновенно идва по- бързо. За студент трябва да си избере акредитиран колеж, да се запише, да си направи подходяща застраховка (Full comprehensive health insurance) ( сравнително ново изискване), праща и чака. За СЕ съм обяснявала, но предполагам много неща са се променили. За мен, ако имате пари за колеж ( студент) е по- добре, 20 часа право да бъде наеман е по- добре отколкото сам да си търси работа ( НО вие си знаете най- добре)
Аз исках да подадем документи от сега онлайн
От няколко дни онлайн системата за регистрации и т.н. нещо не работи и ми къса нервите, не знам, проблема може да е в мен, или пък да е временен
Също ме интересува, когато искат доказателство за адрес, за колко месеца назад искат да им предоставим сметки за въпросния адрес?
За какво ти е това доказателство за адрес? По принцип и един банк стейтмънт стига като доказателство...
Някой друг да се включи..?
Редактирано от Fairy на 29-11-2011 20:35
Публикувано на 29-11-2011 21:05 | RE: Работа и документи
Ами ако е банк стейтмънт от тази година предполагам че ще стане, обаче после документите ще отидат във фермата (там е адреса). А никой от познатите ми не иска да си рискувал адреса... И аз си мислех да се запише студент, незнам какви са цените но ми предстои да разпитам и проверя. А пък каква е тази застраховка "Full comprehensive health insurance", брей не я знам, скупо ли е?
То и правото на 20 часа работа, пак сам трябва да си издирва тая работа.. ама с тоя self employed мисля че е голям въртеж, фалшиви фактури и всякакви такива.. пламнала ми е главицата от документи
То и правото на 20 часа работа, пак сам трябва да си издирва тая работа.. ама с тоя self employed мисля че е голям въртеж, фалшиви фактури и всякакви такива.. пламнала ми е главицата от документи
Сърцето си на Левски аз обричам,
Публикувано на 12-12-2011 17:57 | RE: Работа и документи
Бих искала да попитам какви видове данъци(осигуровки) се плащат, когато си самонаето лице. Само това 20 % ли е, или има и други. И подлежат ли на връщане, както когато сме на ферма?
Публикувано на 12-12-2011 17:58 | RE: Работа и документи
Бих искала да попитам какви видове данъци (осигуровки) се плащат, когато си self-employed . Само тези споменатите по-горе 20 % ли са, или има и други? И подлежат ли на връщане, както когато сме на ферма?
Публикувано на 14-12-2011 01:07 | RE: Работа и документи
Aко ще кандидатствате онлайн имайте в предвид , че проверяват от къде е подадено (проверяват IP адреса) . Ако сте в момента в България трябва да намерите доверен човек да ви ги подаде от Англия или като дойдете тук да си ги оправяте сами . Данъци , плащани като самонает не се връщат ! Представи си колко народ ще се възползва ако ги връщаха ! Също така стари стейтмъни не важат - искат ,,по преснички ,, от последните 1-2 месеца . Има един колеж в Кройдън , който е сравнително евтин (към 400 паунда за учебна година ако се не лъжа) . Обявата май , че е в БГ.БЕН . Може да провериш в сайта им . Другото , което трябва да знаете , че тук само дето за тоалетната не ти искат документ , че можеш да я ползваш ! За всяка работа за да я работиш ти искат документ ( английски ), че имаш право да я работиш. За някои професии даже по няколко ! Скоро се сблъсках с тези препятствия и знам какво е . Надявам се да съм помогнал с инфото !
PS : Внимавайте на кого си давате данните !
PS : Внимавайте на кого си давате данните !
Редактирано от andreevin на 14-12-2011 01:09
Публикувано на 14-12-2011 08:04 | RE: Работа и документи
beb4eto25 писа:
Бих искала да попитам какви видове данъци (осигуровки) се плащат, когато си self-employed . Само тези споменатите по-горе 20 % ли са, или има и други? И подлежат ли на връщане, както когато сме на ферма?
Като селф емплойд можеш да си върнеш данъците,но трябва да попълниш данъчна декларация.Не можеш да бачкаш във ферма и да си селф,защото ,за да идеш на ферма ти се издава работно разрешително(work permit).Можеш разбира се да имаш отворен селф ,но трябва да си плащаш осигуровки клас 2.Ако си с пермит ти се удържат автоматично от заработката.Така че става плащането двойно.
Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Публикувано на 14-12-2011 10:30 | RE: Работа и документи
Tatko Barba писа:
Като селф емплойд можеш да си върнеш данъците,но трябва да попълниш данъчна декларация.Не можеш да бачкаш във ферма и да си селф,защото ,за да идеш на ферма ти се издава работно разрешително(work permit).Можеш разбира се да имаш отворен селф ,но трябва да си плащаш осигуровки клас 2.Ако си с пермит ти се удържат автоматично от заработката.Така че става плащането двойно.
Tatko Barba недей така бе брато защо да не можеш да работиш във ферма ако си селф емплоид , аз познавам много такива хора ... водяд ги чистачи пък си работят целогодишно и внасят някав минимален иншуранс на в края на годината и си вземат чисто парите ... много супер вайзери са по този начин .. въпроса е дали фермера 6а са съгласи да те вземе като селф емплоидbeb4eto25 писа:
Публикувано на 14-12-2011 18:35 | RE: Работа и документи
Благодаря ви, объркахте ме още повече. Единият пише, че данъците не подлежат на връщане, а другият-обратното. Единият пише, че не може да си селф и да работиш във ферма, а другият-пак обратното.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители