Форум >
>
Работа в Англия >
Тема: Работа и документи

страница 8 от 19

<< < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Публикувано на 14-12-2011 20:06 | RE: Работа и документи
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

като си селф имплойд и работиш за дадена агенция, която ти удържа данъци, то след попълване на данъчната декларация някаква сума е възможно да се върне ( зависи и от разходите които си направил и др. неща). Ако си селф имплойд и сам си внасяш всички такси и т.н., то след като попълниш данъчна декларация на края на финансовата година и си изкарал повече пари от определения необлагаем минимум трябва да си внесеш данъците.
Относно селф имплойд и работа на ферма:
Tatko Barba недей така бе брато защо да не можеш да работиш във ферма ако си селф емплоид , аз познавам много такива хора ... водяд ги чистачи пък си работят целогодишно и внасят някав минимален иншуранс на в края на годината и си вземат чисто парите

Да, явно е възможно, но е незаконно!!!

Публикувано на 15-12-2011 08:26 | RE: Работа и документи
Tatko Barba
Потребител

Fairy писа:
като си селф имплойд и работиш за дадена агенция, която ти удържа данъци, то след попълване на данъчната декларация някаква сума е възможно да се върне ( зависи и от разходите които си направил и др. неща). Ако си селф имплойд и сам си внасяш всички такси и т.н., то след като попълниш данъчна декларация на края на финансовата година и си изкарал повече пари от определения необлагаем минимум трябва да си внесеш данъците.
Относно селф имплойд и работа на ферма:
Tatko Barba недей така бе брато защо да не можеш да работиш във ферма ако си селф емплоид , аз познавам много такива хора ... водяд ги чистачи пък си работят целогодишно и внасят някав минимален иншуранс на в края на годината и си вземат чисто парите

Да, явно е възможно, но е незаконно!!!

За можене,можеш,но тук става реч за масовката според мен.Освен това хората които бачкат така са прекалено малко и не всеки може да се класира по този начин.

Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Публикувано на 25-12-2011 10:39 | RE: Работа и документи
narche
Потребител
https://www.facebook.com/#!/k.chenkova

Ако нещата във фермата не са добре и да речем имам късмета да изкарам някави пари за наем и агенция, като www.calibreinternational.co.uk искам да питам от нея осигуряват ли документи за работа, или трябва да съм си набавила сама поне жълта карта ?
Може ли човек (напр: мъжът ми) да дойде първо чрез агенцията, или трябва да дойде и той на място?
И последно: Татко Барба,можеш ли да ми кажеш какви пари са комисионните на агенцията?Търсих по сайта, но не срещнах такава информация. Еднократна ли е таксата,или получават процент от заплащането в известен перод от време? Още ли смяташ,че са коректни и си струва да се работи с тях?Ще съм благодарна, ако ми отговориш, стига да не те затруднявам.
Редактирано от Elektra на 25-12-2011 13:11
Публикувано на 25-12-2011 20:23 | RE: Работа и документи
goldenarmsbg
Потребител

Ами ако сключиш брак с българка във Великобритания и си в процес на чакане на документи за Селф, това би ли ти помогнало по някакъв начин или няма особено значение?
Публикувано на 25-12-2011 23:47 | RE: Работа и документи
Fairy
Модератор

narche писа:
Ако нещата във фермата не са добре и да речем имам късмета да изкарам някави пари за наем и агенция, като www.calibreinternational.co.uk искам да питам от нея осигуряват ли документи за работа, или трябва да съм си набавила сама поне жълта карта ?
Може ли човек (напр: мъжът ми) да дойде първо чрез агенцията, или трябва да дойде и той на място?
И последно: Татко Барба,можеш ли да ми кажеш какви пари са комисионните на агенцията?Търсих по сайта, но не срещнах такава информация. Еднократна ли е таксата,или получават процент от заплащането в известен перод от време? Още ли смяташ,че са коректни и си струва да се работи с тях?Ще съм благодарна, ако ми отговориш, стига да не те затруднявам.

В този вид агенции няма такси и т.н. Те си таксуват клиента на една тарифа, на вас ви плащат друга (минимума). Калибре вземат и без документи, по принцип някои ги записват в cactus college студенти и им изкарват жълти студентски карти на база NVQ курс, който обаче в момента струва към 1000 + паунда и не знам дали още работят с този колеж... Мога ли да си кажа моето лично мнение за Калибре: НЕ, не са коректни. Работих за тях цели 5 часа преди години, още ми висят с 30 паунда laugh laugh Ама като за опция в началото стават...

Публикувано на 25-12-2011 23:49 | RE: Работа и документи
Fairy
Модератор

goldenarmsbg писа:
Ами ако сключиш брак с българка във Великобритания и си в процес на чакане на документи за Селф, това би ли ти помогнало по някакъв начин или няма особено значение?

Да ти помогне за даокументите за слеф, когато процедурата е задействана, а и да не е - не помага, няма никакво значение...

Публикувано на 26-12-2011 00:32 | RE: Работа и документи
vangeliq
Потребител
https://www.facebook.com/dancebiscuita

Оффф гледай какво става, всеки се опитва да остава в UK! Бягаме и това си е! Аз още се чудя дали ще се справя с документацията...

Сърцето си на Левски аз обричам,
и пазя го изпълнено с любов!
Публикувано на 01-01-2012 17:00 | RE: Работа и документи
vangeliq
Потребител
https://www.facebook.com/dancebiscuita

Ние ще ставаме студенти! devil

Сърцето си на Левски аз обричам,
и пазя го изпълнено с любов!
Публикувано на 01-01-2012 18:36 | RE: Работа и документи
narche
Потребител
https://www.facebook.com/#!/k.chenkova

Fairy,благодаря много за отговора!
Вангелия, на мен също не ми се иска да живея някъде,където сме втора и трета категория хора.no..Обаче тук сме съвсем на последно място след всички етноси Не съм расист,но преди да родя дете на тази скапана държавица,ще се замисля много.
Обаче,за да се преместим в някоя по-бяла и недостъпна страна,трябва да си завърша образованието, защото имат сериозни цедки за емигранти.И там пак ще се учи, но ще знам,че има смисъл.coolИ данъците ще отиват по предназначение и всеки, според постъпките ще си е на мястото!Един живот живея и докато не съм пуснала котва ще гледам да се устроим в цивилизациятаlaugh.
Редактирано от narche на 01-01-2012 18:39
Публикувано на 02-01-2012 18:05 | RE: Работа и документи
beb4eto25
Потребител

Може ли например да кандидатствам за UTR номер, докато работя във фермата и да пиша за дом.адрес и бизнес адрес адреса на фермата, а в последствие, когато отида в Лондон и си наема квартира, да ги уведомя по някакъв начин, че съм си сменила адреса, например във формуляра BR1? И изобщо възможно ли е да се кандидатства, докато все още си нает във ферма? Дано да има някой компетентен по въпроса да ми отговори, че не ми се дават пари на фирма да ми оправя документите. Знам, че мога да си ги попълня и подам сама, но ще се забавят много, ако ги подам чак след като се установя в Лондон....

страница 8 от 19

<< < 5 6 7 8 9 10 11 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 41 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти