Форум >
Публикувано на 24-01-2012 19:33 | RE: Работа и документи
Значи можеш да отидеш и само с лична карта,но за издаването на някои документи там искат паспорт,хубаво е да си го имаш...но това е само мое мнение...а за жълта карта...да взимат ти паспорта..
Публикувано на 25-01-2012 22:35 | RE: Работа и документи
здравейте и от мен . прочетох цялата тема и не съм много наясно със всичко което пише, та затова реших да пиша и аз да задам няколко въпроса и ще бъда много благодарна ако някои ми отговори.. ето и моя случай какъв е:През 2010г. бях на селскостопанска бригада с фирмата ******** пътувах както и да е оказва се че ми е одържано за нешънал иншуранс а дефакто не съм била осигурявана там нито имам номер нито имам карта нищо.Тази година една приятелка ме уреди на работа при нея но проблема ми е че шефа и иска да имам нешунал иншурунс звънях в ************* нищо не успяха да ми кажат и помогнат единствено разбрах че за да си изкарам нешунал иншуранс ми е нужна работна карта която също нямам представа как да изкарам звънях пак в ****************** да попитам дали те биха се заели да ми направят .. отказаха ми (не се занимавали с това)??? също така и в integral говорех и от там получих отрицателен отговор.Много ви моля помогнете ми обяснете ми какво трябва да направя , ще съм ви много благодарна .
Редактирано от Ivo на 25-01-2012 23:17
Публикувано на 25-01-2012 23:32 | RE: Работа и документи
еми в коя ферма си била? питай там.
Публикувано на 27-01-2012 14:00 | RE: Работа и документи
Може ли малко по- актуален update по въпроса за това дали при заминаването наистина ще ми трябва и паспорт? За самото пътуване- не естествено, но за това, което четох, че може в банките и други подобни да поискат малко ме притеснява. Пиша от сега, защото към момента имам мааалък проблем относно издаването на такъв и исках да се осведомя от по- рано за да мога да имам време да си оправя нещата
Публикувано на 27-01-2012 14:46 | RE: Работа и документи
Почти във всяка институцуя да не кажа и във всяка се иска паспорт.
Публикувано на 27-01-2012 20:22 | RE: Работа и документи
ето какво ми показаха като отидох да си вадя банк акаунт
one of the following items must be seen
1 a yellow registration certificate
2 letter from HMRC confirming the customer`s registracion whit them
та нещо не ми се връзва цялата схема да се регистрирам за номер 2 ми искат нин за 1 да не говорим да кандидатствам за нин трябва им показвам стеитмънт от банката как да стане като ми искат тея простотии само за банк акаунт ?
а и като прочетох това взех да се отчайвам http://www.workpermit.com/news/2009-01-07/uk/uk-work-restrictions-for-bulgarians-and-romanians.htm
one of the following items must be seen
1 a yellow registration certificate
2 letter from HMRC confirming the customer`s registracion whit them
та нещо не ми се връзва цялата схема да се регистрирам за номер 2 ми искат нин за 1 да не говорим да кандидатствам за нин трябва им показвам стеитмънт от банката как да стане като ми искат тея простотии само за банк акаунт ?
а и като прочетох това взех да се отчайвам http://www.workpermit.com/news/2009-01-07/uk/uk-work-restrictions-for-bulgarians-and-romanians.htm
Редактирано от zelen на 27-01-2012 20:26
Публикувано на 02-02-2012 13:49 | RE: Работа и документи
Здравейте на всички,
имам един въпрос, тъй като скоро мисля да ходя за NIN. Ще кандидатствам за селф-емплойд мога ли вместо някакви измислени фактури, че уж съм извършвал дадени услиги, да покажа преведено и легализирано удостоверение за управление на електрокар и мотокар, защото наистина с това ще си търся работа после.
Поздрави
имам един въпрос, тъй като скоро мисля да ходя за NIN. Ще кандидатствам за селф-емплойд мога ли вместо някакви измислени фактури, че уж съм извършвал дадени услиги, да покажа преведено и легализирано удостоверение за управление на електрокар и мотокар, защото наистина с това ще си търся работа после.
Поздрави
Публикувано на 02-02-2012 16:34 | RE: Работа и документи
НЕ, то целта е да им докажеш ( чрез фактури, за предпочитане оригинални, ако не - измислени) че си започнал дейност като самонает, а не че в Бг или някъде другаде си извършвал каквато и да е дейност. За управление на електрокар или мотокар ще трябва да те наемат, т.е. няма как да го работиш като самонает.
Публикувано на 02-02-2012 17:49 | RE: Работа и документи
Fairy писа:
НЕ, то целта е да им докажеш ( чрез фактури, за предпочитане оригинални, ако не - измислени) че си започнал дейност като самонает, а не че в Бг или някъде другаде си извършвал каквато и да е дейност. За управление на електрокар или мотокар ще трябва да те наемат, т.е. няма как да го работиш като самонает.
Благодаря за информацията.
Публикувано на 17-02-2012 18:10 | RE: Работа и документи
https://online.hmrc.gov.uk/shortforms/form/CWF1ST?dept-name=CWF1&sub-dept-name=&location=40&origin=http://www.hmrc.gov.uk
За да не объркам нещо, бих искала да попитам някой, който знае със сигурност, това ли е онлайн формата за UTR? Ако не е това, някой да прати линк, моля!
И още нещо - може ли да кандидатстваш за банк акаунт онлайн, като за адрес посочиш адреса на фермата, а после да го смениш, като се преместиш? За селф-а разбрах, че става така, но се питах дали и за банк акаунта ще стане.....
За да не объркам нещо, бих искала да попитам някой, който знае със сигурност, това ли е онлайн формата за UTR? Ако не е това, някой да прати линк, моля!
И още нещо - може ли да кандидатстваш за банк акаунт онлайн, като за адрес посочиш адреса на фермата, а после да го смениш, като се преместиш? За селф-а разбрах, че става така, но се питах дали и за банк акаунта ще стане.....
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители