Форум >
Публикувано на 27-03-2011 16:09 | Детегледачки?!!!
Здравейте!Чудех се къде да пусна темата и сметнах,че най/правилното място е тук...Искам да попитам някой знае ли младежки бригади за работа,които да не осигуряват работа само в селското стопанство,а и в хотелиерството,като детегледачки също много ме интересува,защото в сайтовете на Хобс,Конкордиа и дрги организации има обяви за работа само в селското стопанство!Моля ви пишете,който има някаква информация...
Публикувано на 27-03-2011 18:12 | RE: Детегледачки?!!!
също много ме интересува,защото в сайтовете на Хобс,Конкордиа и дрги организации има обяви за работа само в селското стопанство!Моля ви пишете,който има някаква информация... wink
Елементарно Уотсън, защото ХОПС и КОНКОРДИЯ са SAWS оператори (Seasonal Agricultural Workers Scheme) тоест, схема за сезонни земеделски работници.
Публикувано на 27-03-2011 18:32 | RE: Детегледачки?!!!
Ilaraxia писа:
Здравейте!Чудех се къде да пусна темата и сметнах,че най/правилното място е тук...Искам да попитам някой знае ли младежки бригади за работа,които да не осигуряват работа само в селското стопанство,а и в хотелиерството,като детегледачки също много ме интересува,защото в сайтовете на Хобс,Конкордиа и дрги организации има обяви за работа само в селското стопанство!Моля ви пишете,който има някаква информация...
Има доста такива обяви от повечето фирми в България , но отзиви от хора заминали с тях поне аз не намирам. Подобна програма ще ти струва около 2000 лева. Моята молба е ако е заминал по подобна програма да сподели впечатленията си , защото сума като тази поне за мен е доста голяма. Благодаря на всички и успех.
Публикувано на 27-03-2011 19:23 | RE: Детегледачки?!!!
И все пак някой може ли да ми даде съвет откъде мога да намеря агенции за работа в чужбина като детегледачка,в сферата на хотелиерството и т.н. Очаквам отзиви... А ако нещо при мен се получи естествено,че ще споделя мнение !!!
Публикувано на 27-03-2011 21:00 | RE: Детегледачки?!!!
Бях прочела една обява за детегледачки в Лондон във в. Будилник. Обявата беше на български, но като отидох в офиса имаше една негърка. Явно знае към коя страна да се насочи. Няма такси, жената е много приятна. Казваш какви са ти изискванията за семейство, предлага ти няколко, изпраща те да ги видиш и което си харесаш. От теб зависи. Заплащането е мизерно- 100 паунда на седмица. Цял ден си между четири стени.А и на мен не ми харесва да ги гледам тези черни деца, че и да ги къпя. Аз бях 2 дена и си тръгнах. След това ми писаха от агенцията да си избера друго семейство и дали не познавам някой, защото имали спешна нужда от хора. Но предпочитам да бера ягодки, отколкото да съм детегледачка. А ако си решила да оставаш в Лондон, това е възможност да не плащаш квартира и храна, докато си намериш по- добра работа. Но иначе не отивай. Не си заслужава.
Емайла на агенцията е: mimi.gen122@gmail.com . Друго инфо не мога да ти дам
Емайла на агенцията е: mimi.gen122@gmail.com . Друго инфо не мога да ти дам
Публикувано на 27-03-2011 21:07 | RE: Детегледачки?!!!
Как си с английския?Ако си ок не ти трябва посредник,може да се регистрираш тук http://aupair-world.net/ и да си намериш семейство в Англия.
Като се настаниш тук в УК при семейството,използвай нета да си попълниш една BR3 форма за Application Worker Card, която изпращаш до Home Office заедно с писмо от семейството за условията на които те наемат,заплащането което ти предлагат,2 паспортни снимки и задължително условие изпращаш паспорта си или личната си карта оригинал и готово.Всичко се подава тук.След като си подала документите ще поизчакаш може би около 3 седмици
Ето ти линка http://ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/applying/
п.п Aupair не е точно работа а програма предназнечена за млади момичета най-вече за усъвършенстване на езика със минамално заплащане,покрив и храна...лично не бих посъветвал приятелка да се хваща с това...успех все пак
Като се настаниш тук в УК при семейството,използвай нета да си попълниш една BR3 форма за Application Worker Card, която изпращаш до Home Office заедно с писмо от семейството за условията на които те наемат,заплащането което ти предлагат,2 паспортни снимки и задължително условие изпращаш паспорта си или личната си карта оригинал и готово.Всичко се подава тук.След като си подала документите ще поизчакаш може би около 3 седмици
Ето ти линка http://ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/applying/
п.п Aupair не е точно работа а програма предназнечена за млади момичета най-вече за усъвършенстване на езика със минамално заплащане,покрив и храна...лично не бих посъветвал приятелка да се хваща с това...успех все пак
Редактирано от sepuko на 27-03-2011 21:17
Публикувано на 27-03-2011 21:31 | RE: Детегледачки?!!!
Благодаря на всички за помощта,ще се възползвам от съветите на всички!Сепуко мерси за линка,но има един малко Голям проблем ами...знам английски,но на разговорно ниво,колкото да водя един нормален разговор,а не да се уговарям с англични за работа........аз ако знаех английски перфектно...ехеееее,досега щях да съм заминала отдавна за някоя много развита страна,но уви това не е така,наистина факт е,че се справям добре с езика,но не и перфектно...Аз преди няколко седмици подадох документи на английски и български за детегледачка за Швейцария в сайта на Агензията по заетостта(Еурес),но още няма отговор...вече губя надежда,не мога да ги чакам цял живот.....писах им че имам опит в гледането на деца от Испания,знам английски на добро ниво,но те не званят ако щът аз продължавам с търсенето...пробвах по всякакъв начин да намеря студентски програми за работа в чужбина в тази област,но...нищо!Добре тогава да ви питам за оправяне на стаи в хотели,почистване,нещо подобно откъде мога да намеря към някоя студентска бригада,това определено е по-оптимален начин за заработване на парички в чужбина Някой да се сеща нещо по този въпрос,защото аз вече поизпуших от нерви и мислене
Публикувано на 27-03-2011 21:47 | RE: Детегледачки?!!!
Ilaraxia писа:
Благодаря на всички за помощта,ще се възползвам от съветите на всички!Сепуко мерси за линка,но има един малко Голям проблем ами...знам английски,но на разговорно ниво,колкото да водя един нормален разговор,а не да се уговарям с англични за работа........аз ако знаех английски перфектно...ехеееее,досега щях да съм заминала отдавна за някоя много развита страна,но уви това не е така,наистина факт е,че се справям добре с езика,но не и перфектно...Аз преди няколко седмици подадох документи на английски и български за детегледачка за Швейцария в сайта на Агензията по заетостта(Еурес),но още няма отговор...вече губя надежда,не мога да ги чакам цял живот.....писах им че имам опит в гледането на деца от Испания,знам английски на добро ниво,но те не званят ако щът аз продължавам с търсенето...пробвах по всякакъв начин да намеря студентски програми за работа в чужбина в тази област,но...нищо!Добре тогава да ви питам за оправяне на стаи в хотели,почистване,нещо подобно откъде мога да намеря към някоя студентска бригада,това определено е по-оптимален начин за заработване на парички в чужбина Някой да се сеща нещо по този въпрос,защото аз вече поизпуших от нерви и мислене
Не се напрягай много ,че може наистина да изпушиш.Ако наистина искаш да бачкаш в Англия трябва да си въоръжена с доста нерви и търпение.От опит го казвам.Освен това ,ако си още в БГ можеш да наблегнеш малко на английския,че да можеш да си говориш с англичаните и да се пазариш евентуално.Лошото на бригадата е че е за 6 месеца след което трябва да намериш друг вариант или БГ или оставане в голямото село,или където и да е.Успех в начинанието.
Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Публикувано на 27-03-2011 22:01 | RE: Детегледачки?!!!
ААА,не не,виж сега,с радост бих се установила в Англия,но в случай,че нямам друг избор,но определено Англия не е сред предпочитаните дестинации за мен и мъжа ми!Предпочитаме всяка друга страна от ЕС,само не и Англия и Ирландия,не че не ни харесват-напротив,но имаме приятели,които ходиха там и ни казаха,че кризата била много голяма там!Аз пак да си задам въпроса,някой да ме насочи към фирма за работа в чужбина в областта на хотелиерството...или гледане на деца,но чрез фирма посредник,не аз да се договарям със самите семейства,защото английският ми не е перфектен.БЛАГОДАРЯ за вниманието
Публикувано на 28-03-2011 01:36 | RE: Детегледачки?!!!
В страна като Англия за каква криза говорите!! ами ilaraxia аз пък бих те посъветвала да се пробваш точно като о-пер тука и ще ти светне колко си сляпа за нещата всъщност..то така по приказките на твоите познати няма как.Тука хората имат стандарт! и жувотът в БГ няма нищо общо с възможностите на тези хора тука..
carpe di m..
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители