Форум >
Публикувано на 05-05-2011 14:34 | Смяна на шофьорска книжка
Здравейте интересувам се как става смяната на бълг.шофьор. книжка с английска такава и конкретно синьото талонче за точките иска ли се при смяната и знаят ли за него в Англия. На мен ми взеха талона преди една седмица - още не е излязъл акта или решението, пък заминавам за Лондон след ващата седмица и там искам да си сменя книжката - дали липсата на синьото талонче ще ме прецака.... Ако някой има инфо да каже - предварително благодаря
Асен Беловарски
Асен Беловарски
Публикувано на 05-05-2011 16:46 | RE: Смяна на шофьорска книжка
Талона не ти трябва, но попринцип искат да си резидент 182 дена. А иначе смяната става като попълниш едно формулярче. Може да го порачаш и онлаин от саита на двла.
Публикувано на 30-06-2011 20:25 | RE: Смяна на шофьорска книжка
Да драсна два реда за смяна на шофьорската книжка - аз заявих желание за смяна онлайн и след една седмица на посоченият от мен адрес пристигна формуляра-Д1 със подробна инструкция как се попълва.
Самото попълване е за 5 мин., но прочетете брошурата с указания после е лесно.
Същият формуляр е наличен във всеки пост-офис, необходима ви е 1 снимка паспортен формат - в брошурата има разяснение и размери и трябва да заплатите таксата която е 50 паунда за сяната.
Най-лесно е да поискате пост-ордер за 50 паунда в самият пощенски офис, на мен ми го написаха за 2 мин и ми взеха 6,25 паунда за услугата.
Слагате формуляра+чека за 50 паунда+бг-книжка+лична карта за доказване на идентичност в един плик - самото пращане ми излезна 1,22 паунда и остава да чакате.
Аз лично сменям книжката защото моита изтича през есента и така и така трябва да я подновя, в бг имам един фиш така че заедно с подмяната пак ще ми излезне толкова и не напоследно място - тука е доказателство за адрес и самоличност.
Успех на всички.
Асен Беловарски
Самото попълване е за 5 мин., но прочетете брошурата с указания после е лесно.
Същият формуляр е наличен във всеки пост-офис, необходима ви е 1 снимка паспортен формат - в брошурата има разяснение и размери и трябва да заплатите таксата която е 50 паунда за сяната.
Най-лесно е да поискате пост-ордер за 50 паунда в самият пощенски офис, на мен ми го написаха за 2 мин и ми взеха 6,25 паунда за услугата.
Слагате формуляра+чека за 50 паунда+бг-книжка+лична карта за доказване на идентичност в един плик - самото пращане ми излезна 1,22 паунда и остава да чакате.
Аз лично сменям книжката защото моита изтича през есента и така и така трябва да я подновя, в бг имам един фиш така че заедно с подмяната пак ще ми излезне толкова и не напоследно място - тука е доказателство за адрес и самоличност.
Успех на всички.
Асен Беловарски
Публикувано на 08-07-2011 19:36 | RE: Смяна на шофьорска книжка
Да приключа темата: днес няма и две седмици откакто пратих нещата до ДВЛА взе, че пристигна НОВАТА ми UK шофьорска книжка - всичките ми опасения изчезнаха и съм доволен. Преди да изпратя документите бях писал до въпросната агенция, че имам следните притеснения - пристигнал съм в началото на май месец и бг-книжката изтича през ноември. Питах ги при това положение и искането за 6 мес. отседналост какво да направя - отговориха ми на следващия ден, че неразбират какво питам и ако смятам да пребивавам на Острова поне 185 дни през годината да подавам и аз така и направих. Един познат ме посъветва преди това да излъжа в датата на пристигане, но аз не го направих просто изложих фактите както са си и нещата се получиха.
Вече имам дказателство за адрес и самоличност и мога да продължа нататък.
Ами това е на всички участници здраве и късмет .
Асен Беловарски
Вече имам дказателство за адрес и самоличност и мога да продължа нататък.
Ами това е на всички участници здраве и късмет .
Асен Беловарски
Публикувано на 29-07-2011 11:51 | RE: Смяна на шофьорска книжка
имам въпрос, в онлайн формуляра на въпроса "drver number"какво написа там където иска 16 цифрения номер ? мерси
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители