Форум >
>
Работа в Англия >
Тема: Оставане в Англия и след бригадата

страница 3 от 5

< 1 2 3 4 5 >
Публикувано на 19-11-2009 12:35 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Oli_K
Модератор

HenryII писа:
Последно, какъв е начина да се остане в Англия и да можеш да си търсиш работа легално?Каква точно регистрация се изисква?? Така и не стана ясно. Някои каэват само такс офис , други , че трябва да се регистрираш ,като селф- имплойд..sad Въобще кое от всичките и дали след такава регистрация си легално пребиваващ и за колко време? И колко време отнема такава регистрация? Не ми се стои в тая маймунска държава повече.

laugh Да се регистрираш като селф-емплойд са няколко поредни стъпки.Едната от тях е да се регистрираш в Тах-офисаlaugh

Публикувано на 19-11-2009 13:09 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
HenryII
Потребител

Oli_Kahn писа:
HenryII писа:
Последно, какъв е начина да се остане в Англия и да можеш да си търсиш работа легално?Каква точно регистрация се изисква?? Така и не стана ясно. Някои каэват само такс офис , други , че трябва да се регистрираш ,като селф- имплойд..sad Въобще кое от всичките и дали след такава регистрация си легално пребиваващ и за колко време? И колко време отнема такава регистрация? Не ми се стои в тая маймунска държава повече.

laugh Да се регистрираш като селф-емплойд са няколко поредни стъпки.Едната от тях е да се регистрираш в Тах-офисаlaugh

Добре ама регистрирането в такс и хоум офис , прави ли те легапно пребиваващ , това ми е въпроса?
Публикувано на 19-11-2009 13:17 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
HenryII
Потребител

В какъв смисъл раэличен? Че не мога да работя каквото поискам , а само определени отрасли , като строителство и други хамалогии?
Публикувано на 19-11-2009 13:34 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Oli_K
Модератор

HenryII писа:
В какъв смисъл раэличен? Че не мога да работя каквото поискам , а само определени отрасли , като строителство и други хамалогии?

Ще ти обясна ако Иво откликне на молбата ми и пусне такава тема каквато според мен трябва да има в този много добър-форум
Публикувано на 13-11-2010 12:01 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Tatko Barba
Потребител

OZZ писа:
Здравейте!

Ако си бил на работа в Англия с 6 месечно разрешително - необходимо ли е да направиш престой в България (или извън Англия), за да ти издадат ново разрешително, към друг работодател?
(селскостопанските програми)
Категорично да.По закон поне 3 месеца трябва да си извън страната,за да кандидатстваш за нов пермит.Иначе можеш да стоиш като турист,ако имаш пари да се издържаш де.
Публикувано на 13-11-2010 17:29 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
galq777
Потребител
eminemkata_17

zdraveite! men me interesuva sled kato se registrira6 kato self employed, posle po kakuv na4in zapo4va6 da si tarsi6 rabota i ima li zna4enie kakva 6te e rabotata (vid)? ako moje nqkoi koito znae da mi otgovori. mersi predvaritelno! wink
Публикувано на 13-11-2010 18:20 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Self -employed e самоосигуряващ се, т.е. не може да те осигурява друг ( работодател), а на база на някаква дейност (услуги) която извършваш си внасяш осигуровките сама. Еквивалента на български е занаятчия може би. Предполага се, че след като си се регистрирала значи работиш нещо. Самата регистрация става на база на започната такава работа ( в строителство, чистене, маникюристка, масажистка и т.н.) и на издадени от твоя страна фактури за извършената от теб дейност ( така е поне по закон). Работа най- често се намира в агенциите за почистване и в строителството. Ако те наеме работодател е незаконно и глобата за теб е 1000 а за него 5000 паунда ( долколкото си спомням), така че шанса да намериш раобтодател, който да рискува за теб е нулев, предвид тоновете поляци и др., които имат пълен достъп до трудовия пазар. Би трябвало от 2012 година нещата да се променят, което обаче силно ме съмнява...

Публикувано на 13-11-2010 21:51 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
galq777
Потребител
eminemkata_17

blagodarq mnogo na fermerkata za iz4erpatelniq otgovor! i dano naistina ne6tata da se opravqt ot 2012 godina, iskrenno se nadqvam! uspeh na vsi4ki! wink wink
Публикувано на 12-12-2010 09:56 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Tatko Barba
Потребител

[quote]Fermerkata писа:
Self -employed e самоосигуряващ се, т.е. не може да те осигурява друг ( работодател), а на база на някаква дейност (услуги) която извършваш си внасяш осигуровките сама. Еквивалента на български е занаятчия може би. Предполага се, че след като си се регистрирала значи работиш нещо. Самата регистрация става на база на започната такава работа ( в строителство, чистене, маникюристка, масажистка и т.н.) и на издадени от твоя страна фактури за извършената от теб дейност ( така е поне по закон). Работа най- често се намира в агенциите за почистване и в строителството. Ако те наеме работодател е незаконно и глобата за теб е 1000 а за него 5000 паунда ( долколкото си спомням), така че шанса да намериш раобтодател, който да рискува за теб е нулев, предвид тоновете поляци и др., които имат пълен достъп до трудовия пазар. Би трябвало от 2012 година нещата да се променят, което обаче силно ме съмнява... [/quote Относно глобите вече съотношението е 5000 към 10 000.
Публикувано на 12-12-2010 10:00 | RE: Оставане в Англия и след бригадата
Tatko Barba
Потребител

galq777 писа:
zdraveite! men me interesuva sled kato se registrira6 kato self employed, posle po kakuv na4in zapo4va6 da si tarsi6 rabota i ima li zna4enie kakva 6te e rabotata (vid)? ako moje nqkoi koito znae da mi otgovori. mersi predvaritelno! wink
Намираш си агенция която отговаря на изискванията ти относно каква работа искаш да работиш,регистрираш се ,след което чакаш да ти се обадят с оферта за работа и почваш.Това е процедурата. Да живей труда.УРА

страница 3 от 5

< 1 2 3 4 5 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 57 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти