Форум >
Публикувано на 29-07-2012 13:30 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Искам да попитам дали трябва да имаме иншуранс за да работим в Ирландия и какви по точно ограничения са премахнали отнасящи се за нас българите, сащо така какви други документи ще са ни нужни ако решим да пробваме да си тарсим работа?
Ако някой работи там в момента моля да каже какъв вид ребота се предлага по точно нискоквалифицирана и струва ли си да се пробва човек изобщо или риска не си заслужава?
Ако някой работи там в момента моля да каже какъв вид ребота се предлага по точно нискоквалифицирана и струва ли си да се пробва човек изобщо или риска не си заслужава?
Публикувано на 29-07-2012 18:59 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
kurva22 писа:
abe idete za borowinki
abe idete za borowinki
Какъвто ти е ника такива са ти и коментарите...ТЪПИ
Някой дето наистина иска да помогне да каже моля!
Публикувано на 29-07-2012 21:44 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Ами то в линка пише за работата, но като цяло пак на същото място пише и други неща. 
В случая иншурънса е PPS (Personal Public Service) Number.
Ето инфо за такси и т.н.
http://www.citizensinformation.ie/en/employment/migrant_workers/coming_to_ie_tax.html

В случая иншурънса е PPS (Personal Public Service) Number.
Ето инфо за такси и т.н.
http://www.citizensinformation.ie/en/employment/migrant_workers/coming_to_ie_tax.html
Публикувано на 05-08-2012 13:32 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Gladiator13 писа:
На предната страница са ти дали линк хората за сайт в който ясно е написано , какви документи трябват, кое и що.Вземи малко да понаучиш езика, вместо да задаваш глупави въпроси.
katev писа:
Искам да попитам дали трябва да имаме иншуранс за да работим в Ирландия и какви по точно ограничения са премахнали отнасящи се за нас българите, сащо така какви други документи ще са ни нужни ако решим да пробваме да си тарсим работа?
На предната страница са ти дали линк хората за сайт в който ясно е написано , какви документи трябват, кое и що.Вземи малко да понаучиш езика, вместо да задаваш глупави въпроси.
Ти като си толкова напред с езика какво правиш още в Булгаристан както наричаш България,защото аз сам бил два пъти във Великобритания и сам разговарял с тамошните хора не веднъж,макар и на не много високо ниво,мога смело да кажа че знам езика достатачно че да се оправя в тази старана ако ми се наложи.
Сигурно си го изучавал доста щом всички думи в този текст са ти ясни ама аз лично се самнявам да е така щом още се чудиш да рискуваш хилядарка или не

Публикувано на 11-08-2012 14:29 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
здравейте (- интересувам се от живота и възможностите за работа в Ирландия и така попаднах на този форум... та, кликнах на линка в първа страница и се зачетох. Едно ми направи впечетление и се надявам да ме светнете малко за следното изречение - "Citizens of the EU/EEA (apart from certain Bulgarian and Romanian nationals) are free to live and work..." блаблабла... и така, ще чакам някой да ме светне това за всички или за част от гражданите на тези две държави важи (- и ако е за част от гражданите, това вишисти, военни или експерти ли са, кои са (- 

Публикувано на 11-08-2012 19:54 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Oк, открих къде се казва с по голяма точност -
"Bulgarian and Romanian nationals:
On 17 July 2012 the Government decided to end restrictions on Bulgarians and Romanians accessing the Irish labour market with effect from 1 January 2012. This means that nationals of Romania and Bulgaria no longer need an employment permit to work in Ireland."
P.S.
извадка от - цък
"Bulgarian and Romanian nationals:
On 17 July 2012 the Government decided to end restrictions on Bulgarians and Romanians accessing the Irish labour market with effect from 1 January 2012. This means that nationals of Romania and Bulgaria no longer need an employment permit to work in Ireland."

P.S.
извадка от - цък
Искам да завърша, като кажа...
Редактирано от Elektra на 11-08-2012 21:27
Публикувано на 07-01-2013 18:31 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Един приятел скоро се върна оттам и каза, че работа има, но е много важно как си правиш CV-то.
Публикувано на 07-01-2013 22:49 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Я който може да даде още инфо по въпроса, че откакто са го обявили дова, доста ме привлича като възможност.
Публикувано на 08-01-2013 11:16 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Я им се накараи на малоумните ирландци. Как така не се съобразяват с българите! Веднага да намаляват цените, щот на баи Ганьо му е скъпо.
Публикувано на 23-01-2013 09:08 | RE: Ирландия отвори трудовия си пазар!
Въий никой на никой не помага само се плюете.
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД