Форум >
>
Работа в Англия >
Тема: Професионални курсове NVQ

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 07-09-2012 16:28 | Професионални курсове NVQ
Georgi90
Потребител

Здравейте!От известно време разглеждам обявите за работа във Великобритания и доста често изискванията са кандидатите да имат например 3-то ниво NVQ.Някой запознат ли е с тези професионални курсове?Писах в гугъл NVQ ,но ми излизат десетки сайтове и не мога да разбера имат ли официален сайт...Другото ,което се питам е дали и до колко тези курсове са конкурентни на университетите?Ако има някои по-запознат може да пише.

Публикувано на 07-09-2012 23:00 | RE: Професионални курсове NVQ
rusenecut
Потребител

това са някакви професионални курсове(готвач,плетач и др.) и най често университети ги организират с/у заплащане имат и практика-платена имаш право и да работиш по времем на курса 20 часа мисля.това е което съм чувал ако има някой повече и по ясно инфо да пише че и аз не съм много сигурен.
Публикувано на 07-09-2012 23:28 | RE: Професионални курсове NVQ
R_Lakov
Потребител

Ако работиш по специалноста може да си на фултаим.
Публикувано на 08-09-2012 18:29 | RE: Професионални курсове NVQ
Georgi90
Потребител

Интерсува ме най-вече дали мога да се запиша за даден курс,да речем "счетоводител" ,ако работя като сервитьор.А и никога преди това не съм учил за счетоводител.Ето ще ви копирам какво открих в сайта на NVQ.

You can take NVQs if:

* you are employed
* you are studying at college and have a part-time job or access to a work placement

You can also take an NVQ qualification at level 2 or 3 as part of an Apprenticeship. In some cases you can also do an NVQ if you are at school.

Пише ,че трябва да си employеd,но дали задължително да учиш професията по която работиш в момента???
Публикувано на 06-11-2012 00:51 | RE: Професионални курсове NVQ
deleted_user
Потребител

Аз в момента карам такъв курс NVQ Customer service и работя на касата в едно заведение на пълно работно време. Това е различното, че когато се запишеш на такъв курс имаш право на пълно работно време.
Мога да ви препоръчам един учебен център в Лондон. Казва се Innol Centre, ето имейла и телефона http://innol-centre.co.uk/

info@innolcentre.co.uk
+447725145078
+442089118292

Може да се запишеш при тях и докато си в България и да дойдеш точно преди интервюто в Кройдън за жълта карта. Освен това те се занимават с осигуряване на работа свързана с курса, който си записал. Аз съм много доволна от техните услуги, не са ме подвели за нищо.

P.S. Преди месеци бях публикувала запитване за Innol Centre тук, но никой не отговори. Ако админа сметне за правилно може да премести темата там.
Редактирано от deleted_user на 06-11-2012 00:58
Публикувано на 06-11-2012 10:30 | RE: Професионални курсове NVQ
nickhr1
Потребител

diaboli4no може ли да споделиш от България ли кандидатства, в какъв срок ти намриха работа и ти ли си търси квартира .Мерси
Публикувано на 06-11-2012 11:57 | RE: Професионални курсове NVQ
deleted_user
Потребител

Да, кандидатствах от България и отидох в Лондон точно преди интервюто в Кройдън за жълта карта. Започнах работа седмица след като взех картата.
Първоначално останах на хостел докато си търсех постоянна квартира.
По принцип за квартирата те нямат ангажимент. Трябва ти да си търсиш, но това не е толкова трудно- квартири колкото щеш. Търсиш по обявите, обаждаш се ходиш, гледаш, ако ти хареса я взимаш.
Публикувано на 06-11-2012 14:55 | RE: Професионални курсове NVQ
nickhr1
Потребител

Благодаря ти за бързия отговор , последно да те питам какво представлява интервюто в Кройдън ,какво точно питат и в ктрайна сметка колко ти излезе това NVQ. Мерси
Редактирано от nickhr1 на 06-11-2012 14:57
Публикувано на 07-11-2012 04:55 | RE: Професионални курсове NVQ
deleted_user
Потребител

nickhr1 писа:
Благодаря ти за бързия отговор , последно да те питам какво представлява интервюто в Кройдън ,какво точно питат и в ктрайна сметка колко ти излезе това NVQ. Мерси

На интервюто в Кройдън не те питат нищо, просто носиш необходимите документи и получаваш жълта карта.
Публикувано на 09-11-2012 09:32 | RE: Професионални курсове NVQ
izvestniinfo
Потребител

Благодаря за страхотната информация .Тъй като заминавам за Англия да си търся работа мисля да се пробвам с тези курсове.Само едно не разбрах , какво е това Кройдън където си за жълта книжка , някаква сграда ли институция ли ? И след като се запиша за курса от българия те ми казват кога да отида за интервю за тази жълта книжка ? Другото което ме обърква , е че четох че с жълта имаш право да работиш определен брой часове не пълен работен ? обаче diaboli4no пише че с тия курсове си бачка фул тайм...

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23865 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 38 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: marina666
Бригадири в момента или преди малко във форума:
marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти