Форум >
Публикувано на 18-09-2012 09:01 | Подценяваме ли си труда-ниско заплащане в UK?
Подценяваме ли се като работници?Идват ли хора готови на всичко стига да вземат малко повече пари от колкото получават в България? Готови ли са да работят българите при всякакви условия на труд и начин на живот стига да вземат малко,наистина малко повечко от Българските заплати? Подбивали се заплащането от самите Българи ,или повече от Поляци,Румънци и др. във Великобритания?
Редактирано от rusenecut на 18-09-2012 09:03
Публикувано на 18-09-2012 09:59 | RE: Подценяваме ли си труда-ниско заплащане в UK?
Аз лично не мисля, че парите, които българите изкарват във Великобритания са "малко повече" от тези, които изкарват тук в България. В България работиш цял месец за 300-350 лева, а във Великобритания изкарваш 300 паунда само за 1 седмица. Обърни ги тези паунди в БГ левове - 700 лева за 1 седмица ---> 2800 лева за 1 месец (без разходите). Говоря в груби цифри, съдейки по това аз колко съм изкарвала горе-долу по бригади. Не казвам, че всички изкарват по толкова. Има много по-добре, но има и по-зле... Зависи от фермата
Лично мое мнение, rusenecut

Публикувано на 18-09-2012 10:07 | RE: Подценяваме ли си труда-ниско заплащане в UK?
Хайде стига с това 300-350 лв на месец. Ако тук бачкаш така, както в Англия заплатата дори и за такава нискоквалифицирана работа няма да е толкова малка. 
Особено пък ако се правят съпоставки с изкараното от някои хора в UK, което е по-ниско и от България.

Особено пък ако се правят съпоставки с изкараното от някои хора в UK, което е по-ниско и от България.

Публикувано на 18-09-2012 14:09 | RE: Подценяваме ли си труда-ниско заплащане в UK?
Става въпрос за това ,че аз съм бил свидетел на това че хора на възраст доста над средната работят за малко пари ,дори да спестяват и по 50-100лв. седмично са доволни ,защотото никога в България не могат да ги спестят тези пари.И за тези мизерни пари (мизерни за UK) са готови на всичко-10-12 часа работен ден,унизителни условия на труд и живот.По този начин пада и заплащането ,защото като има такива хора,защо да плащат повече пари на други.Защо да подобряват условията на живот във фермите. Защо да се купува нова техника за полетата като това може да се компенсира с повече работа....Къде е проблема-в хората,в подбора или в контрола на фермите?
Публикувано на 18-09-2012 14:15 | RE: Подценяваме ли си труда-ниско заплащане в UK?
Фермите искат точно това и го получават. 

Прехвърли се към форум:
Вход за потребители