Форум >
Публикувано на 19-11-2012 05:15 | Работа във Великобритания
Била съм по бригади в САЩ като студентка - Аляска ( в рибна фабрика), Вирджиния (като спасител), Чикаго (работа в ресторант) и знам, че навсякъде има различни работодатели. На тези места съм ходила за забавление и съм получила това, което съм искала, но с парите винаги бях на минус. Давах повече отколкото изкарвах. Сега положението е друго и идеята ми за бригада е изцяло финансова. В офертите за работа навсякъде пише, че условията са добри и т.н. , но на мен ми трябва информация от човек, който вече е бил на дадено място и е останал доволен от там. Не ми се четат общи приказки от вида на- зависи от сезона, зависи от часовете, зависи от работодаелите. Наясно съм с това. Моля ви единствено да ми дадете вашите оценки от престоя си там за конкретна година и на конкретно място.
Благодаря предварително, на тези, който биха споделили опита си с мен ))
Благодаря предварително, на тези, който биха споделили опита си с мен ))
live free or die
Публикувано на 19-11-2012 08:28 | RE: Работа във Великобритания
Тази година ми беше първа на бригада. ЗАВИСИ от ВРЕМЕТО, нищо друго! Фермата, в която бях всички стари работници казваха, че предните сезони са били по-добри и че са взимали по-хубави пари. И всеки е доволен от различно нещо, няма как някой да ти каже къде е доволен и къде не. Аз бях в Шотландия и Англия. На мен лично в Шотландия ми хареса повече (фермата беше по-добра), но има хора, които не желаят да стъпят там. Така че въпросът ти е много уклончив. Дори и по 200 паунда на седмица да взимаш с малко лишения пак си на печалба!
Публикувано на 19-11-2012 08:38 | RE: Работа във Великобритания
ок кажи ми за теб как е било- колко ти е бил наема, защо си бил и в Англия и в Шотландия? Защо си се преместил? По колко часа на седмица си работил? Каква е била работата ти? и името на фермата
live free or die
Публикувано на 19-11-2012 14:11 | RE: Работа във Великобритания
2008 в JEPCO
Екстра беше. )
52 паунда наем /седмица
заработка в най-добрите седмици 600+
в най-лошите - 250
Работни дни - 6 максимум
работа на норма
часове - имало е и 5 .. и 12-13 часа дневно.
Беше отдавна.
Екстра беше. )
52 паунда наем /седмица
заработка в най-добрите седмици 600+
в най-лошите - 250
Работни дни - 6 максимум
работа на норма
часове - имало е и 5 .. и 12-13 часа дневно.
Беше отдавна.
Публикувано на 19-11-2012 15:14 | RE: Работа във Великобритания
Дай боже всекиму такива цифри!
Публикувано на 19-11-2012 16:11 | RE: Работа във Великобритания
lutrisha писа:
ок кажи ми за теб как е било- колко ти е бил наема, защо си бил и в Англия и в Шотландия? Защо си се преместил? По колко часа на седмица си работил? Каква е била работата ти? и името на фермата
Защото след договора ми с Шотландската ферма, отидох на трансфер в Англия.
В Шотландия бях на ягоди, а в Англия на картофи.
Наем - около 30 и в двете ферми.
В Шотландия - около 300 паунда чисти на седмица - 7 часа на ден горе-долу.
В Англия - около 400 паунда чисти на седмица - 12/13 часа на ден.
Обаче битовите условия в Шотландия бяха много добри, докато в Англия си тънеше в мизерия. А колкото до имената на фермите, всички си работят с определени фирми и никой няма да вземе лице, което им пише ей така по емайлите, освен ако не си препоръчана от някого. Забелязала съм, във форума, че има ферми, които набират директно, ама за мен по-добро си е с фирма. Записвай се, че може да изтървеш и сроковете.
Публикувано на 19-11-2012 17:22 | RE: Работа във Великобритания
ivo даи някоя информаци от 2012))
Публикувано на 19-11-2012 17:37 | RE: Работа във Великобритания
Е не ходя по бригади вече.. някой друг да казва.
Все пак за информация относно ферми ползвайте раздела за тази цел:
http://brigadiri.com/forum/viewforum.php?forum_id=4
Сигурен съм, че ще намерите информация.
Все пак за информация относно ферми ползвайте раздела за тази цел:
http://brigadiri.com/forum/viewforum.php?forum_id=4
Сигурен съм, че ще намерите информация.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители