Форум >
Публикувано на 28-01-2013 11:38 | "Тук няма да ви хареса..."
"Please don't come to Britain – it rains and the jobs are scarce and low-paid!" - Така обмислят да звучи рекламната кампания, която да сецне мераците на нашенци да ходят в UK. 
http://www.guardian.co.uk/uk/2013/jan/27/uk-immigration-romania-bulgaria-ministers

http://www.guardian.co.uk/uk/2013/jan/27/uk-immigration-romania-bulgaria-ministers
Публикувано на 28-01-2013 11:46 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
ББ видял идеята на британците и върнал телеграма "Не се притеснявайте, на летището ще им даваме дъждобрани!"
Публикувано на 28-01-2013 12:46 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
Ето тук е поместена цялата статия
http://www.dnes.bg/world/2013/01/28/ne-idvaite-na-ostrova-vali-rabota-se-namira-trudno.178634
http://www.dnes.bg/world/2013/01/28/ne-idvaite-na-ostrova-vali-rabota-se-namira-trudno.178634
Публикувано на 28-01-2013 13:20 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
Хаха, в UK просто не знаят истинското значение на думата "нископлатена работа". Така лесно не се плашат българи! 

Публикувано на 28-01-2013 13:36 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
Както говорихме с една позната която е там, че те са наивни, но ние не 

Публикувано на 28-01-2013 13:39 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
Найджъл Фараж: Ако живеех в България, веднага щях да си стегна багажа
Един от големите критици на България в последните седмици – лидерът на партията за независимост на Великобритания Найджъл Фараж отново отправи остри забележки към страната и изрази опосения от емигрантска вълна. “Ако бях българин, веднага щях да си стегна багажа и избягам оттам”, каза той в предаването “Време за въпроси” по Би Би Си.
Причините за острата му реакция се крият в това, че, по думите му България е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, а мафията реално ръководи икономиката.
Безотговорно и дори глупаво е от януари следващата година да отворим нашите граници за 29 милиона хора от Румъния и България, твърди Фараж. За това той иска референдум на който британците да гласуват искат ли да живеят в подобен европейски съюз.
Един от големите критици на България в последните седмици – лидерът на партията за независимост на Великобритания Найджъл Фараж отново отправи остри забележки към страната и изрази опосения от емигрантска вълна. “Ако бях българин, веднага щях да си стегна багажа и избягам оттам”, каза той в предаването “Време за въпроси” по Би Би Си.
Причините за острата му реакция се крият в това, че, по думите му България е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, а мафията реално ръководи икономиката.
Безотговорно и дори глупаво е от януари следващата година да отворим нашите граници за 29 милиона хора от Румъния и България, твърди Фараж. За това той иска референдум на който британците да гласуват искат ли да живеят в подобен европейски съюз.
Публикувано на 28-01-2013 14:06 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
Ясно е за всички, че страхът им е заради това, че ще загубят именно работната ръка по фермите си или тези, които са в дъното на пирамидата. От друга страна по- горното ниво на тази пирамида е заето от пакита, индийци, японци, танганайци и всякакви други цветни хора и наистина ще е трудно за българите да намерим повече работни места там (магазини, заведения и прочее). Според мен би трябвало все пак да има някакви базови ограничения (или ако искате условия), а не просто юруш народе.
Публикувано на 28-01-2013 14:26 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
На тях проблем не са им хората, които ще си намерят работа, а тези, които няма да намерят такава.
Поне аз така мисля. По-лошо е да се справяш с безработни, отколкото с хора, които си работят и не създават проблеми.
Поне аз така мисля. По-лошо е да се справяш с безработни, отколкото с хора, които си работят и не създават проблеми.
Редактирано от Ivo на 28-01-2013 14:27
Публикувано на 28-01-2013 15:14 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
low-paid???? Тези хора наистина не знаят какво значи да работиш за безпари. Исках да споделя само, че миналото лято моя приятел беше в Лондон, бяхме изключително скиптични дали изобщо ще си намери работа, но искам да ви кажа, че точно за 1 седмица почна раота.... познайте дали тази година няма да замина пак...(за постоянно).... Просто в България вече положението е такова, че всеки си търси спасението...

Публикувано на 28-01-2013 15:40 | RE: "Тук няма да ви хареса..."
Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън", цитиран от БТА.

Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители