Форум >
Публикувано на 27-01-2014 12:38 | Временен NIN
Здравейте, имам такъв въпрос.
След като съм бил на студентска бригада през 1995г. и съм имал временен NIN, това може ли да ми бъде от полза?
Разбрах, че тези номера вече не се зачитат, но имат ли някакво предимство хората които са притежавали такива номера?
След като съм бил на студентска бригада през 1995г. и съм имал временен NIN, това може ли да ми бъде от полза?
Разбрах, че тези номера вече не се зачитат, но имат ли някакво предимство хората които са притежавали такива номера?
Публикувано на 27-01-2014 15:09 | RE: Временен NIN
Извинете! За какъв временен иншурънс става на въпрос?
От вас чувам!
Аз знам така - иншуранс няма "срок на годност"
От вас чувам!
Аз знам така - иншуранс няма "срок на годност"
Публикувано на 27-01-2014 18:11 | RE: Временен NIN
Уха.. 1995-та.
Ами то временен NIN .. не е дори NIN, а по-скоро номер, който да се ползва при таксуването и т.н.
Имаш ли го още? TN дата на раждане M ли ти е?
Не вярвам да има някаква полза от него. Пред кого да има предимство?
Ами то временен NIN .. не е дори NIN, а по-скоро номер, който да се ползва при таксуването и т.н.
Публикувано на 27-01-2014 18:46 | RE: Временен NIN
Доколкото знам, дори и временен да ти е бил NIN-а, внесените тогава осигуровки ни се губят и могат да се зачетат тук като стаж, но не знам дали ако им пратиш попълнена форма CA3916 ще се задействат лентяите там да ти издадат U1 за зачитане на осигурителен стаж тук. Още повече ме съмнява дали и нашите от НОИ ще се засилят да свършат нещо, ако им обясниш че си издирваш стаж и искаш да ти се зачете ... но ако ти се занимава, може да опиташ, не губиш нищо. А дали наистина ти е временен номера, в смисъл, ако започва с 2 букви, е постоянен Защото ако не греша, временните номера започнаха скоро да ги издават, и май от миналата или от по-миналата година вече не се прави това, а си издават направо постоянни номера. По принцип внесени когато и да било осигуровки гарантират права след време, така че ...опитай с формата, и после в НОИ
Публикувано на 27-01-2014 20:24 | RE: Временен NIN
Ако става дума за U1 вадят и то много бързо. За един месец ми пристига в България писмото и после в НОИ всичко ми въвеждат и зачитат.
Публикувано на 27-01-2014 21:09 | RE: Временен NIN
Bulgaria_ писа:
Ако става дума за U1 вадят и то много бързо. За един месец ми пристига в България писмото и после в НОИ всичко ми въвеждат и зачитат.
Така е, но проблема на човека е че е бил в Англия 1995г.и кой знае в кои архиви е инфото, иначе си прав, за пресни случаи няма много чакане
Публикувано на 27-01-2014 22:08 | RE: Временен NIN
За стари също.
Публикувано на 28-01-2014 05:31 | RE: Временен NIN
Ivo писа:
Уха.. 1995-та.
Уха.. 1995-та.
Да започва с TN и завършва с M. Запазил съм един документ за плащане където номера е упоменат.
Публикувано на 28-01-2014 05:37 | RE: Временен NIN
kaka_draka писа:
Доколкото знам, дори и временен да ти е бил NIN-а, внесените тогава осигуровки ни се губят и могат да се зачетат тук като стаж, но не знам дали ако им пратиш попълнена форма CA3916 ще се задействат лентяите там да ти издадат U1 за зачитане на осигурителен стаж тук. Още повече ме съмнява дали и нашите от НОИ ще се засилят да свършат нещо, ако им обясниш че си издирваш стаж и искаш да ти се зачете ... но ако ти се занимава, може да опиташ, не губиш нищо. А дали наистина ти е временен номера, в смисъл, ако започва с 2 букви, е постоянен Защото ако не греша, временните номера започнаха скоро да ги издават, и май от миналата или от по-миналата година вече не се прави това, а си издават направо постоянни номера. По принцип внесени когато и да било осигуровки гарантират права след време, така че ...опитай с формата, и после в НОИ
Благодаря ти за полезната информация, наистина мога да опитам, нищо не мога да загубя.
Публикувано на 28-01-2014 05:40 | RE: Временен NIN
Аз исках да разбера ще ми бъде ли от полза този номер при кандидатстването за нов постоянен.
Има ли начин да се провери дали номера е все още валиден?
Има ли начин да се провери дали номера е все още валиден?
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители