Форум >
Публикувано на 13-05-2020 08:56 | За новобранци
Здравейте ,
Нямам опит със земеделска работа , а бих искал да опитам.
Как е най-добре да се започне - от бране на гъби ,ябълки или друго-кое е най-подходящо за хора без опит?
Всеки ли може да се справи или нормите са такива ,че само хора с опит могат да се справят?
Оценявам всеки съвет! Благодаря!
Нямам опит със земеделска работа , а бих искал да опитам.
Как е най-добре да се започне - от бране на гъби ,ябълки или друго-кое е най-подходящо за хора без опит?
Всеки ли може да се справи или нормите са такива ,че само хора с опит могат да се справят?
Публикувано на 14-05-2020 15:31 | RE: За новобранци
Абсолютно всеки ти няма да делиш атоми а ще береш ябълки ,лук ягоди. Така че няма от какво да се притесняваш трябва ти здрав кръст и непукизъм ????
Публикувано на 26-05-2020 11:14 | RE: За новобранци
Спомням си 2013 когато заминах за пръв път. Бях на високи ягоди.Първата година беше тегаво, докато свикнеш. Идеята е да си бърз да не ти пука от нищо. Слушаш вайзерите много, много не говориш, ослушвай се. И най-важното ама НАЙ-ВАЖНОТО-Пази се от Българите (няма друга такава нация която да гледа да се само изяде)
Успех
Успех
I'm not here, I live in the future?
Редактирано от emo-ivanov на 26-05-2020 11:15
Публикувано на 02-06-2020 17:20 | RE: За новобранци
здравейте имам въпрос за ферма agm forbes ако някой е бил там да даде мнение подходяща ли е за новобранци
Публикувано на 06-06-2020 17:45 | RE: За новобранци
Здравейте. Имам възможност за заминаване за Англия , като работата е бране на грах. Чувала съм че заплащането е ниско точно за този вид зеленчук и се питам дали си струва реално разходите до там и вероятността от прилични спестявания . На ден колко точно е допустимата норма или минимум килограми които се изискват. Благодаря предварително.
Публикувано на 11-06-2020 01:20 | RE: За новобранци
peet писа:
Сега ще ти кажа. Ако се притисняваш, че няма да се справиш и че не си пипал подобна работа - избери ферма за салати. Там се работи на ригове и сте цела група, всичките взимате едно и също.
На ягоди и подобни, обикновено е всеки за себе си. Даже има гадни ферми, които плащат само "на норма", а не "на час", както е по закон. И новите ги турнат на зелени и гадни плодове, и те не могат да си направят нормите, колкото и да работят.
Затова, по-добре да си в голяма група, на салати.
Редактирано от brobro88 на 11-06-2020 01:22
Публикувано на 24-11-2021 18:40 | RE: За новобранци
Тия ферми са пълна простотия, освен ако някой преди тебе не е бил там и разузнал обстановката. Във всички големи градове в Англия има агенции за работа. Отиваш в агенциите. Регистрират те и ти намират работа още същия ден. Само трябва да имаш share code за статуса. Аз съм в Peterborough и в която и агенция да отида ми намират работа. Най - добрите агенции са Quest Employment и PMP recruitment, също са добри и The Best Conection.
Perthemps също са много сериозни.
Това с фермите е за новаци. И аз бях така в началото. Супервайзърките лоши румънки ромки които преди мен са били берачи а сега са старши берачи. И се правят на голяма работа. Никакво уважение. Аз сега където работя спокойствие, пари, честност, абе всичко от което човек има нужда.
Ако някой види поста да знае Spalding, Peterborough, Wisbech са много добри градове за работа. Пълно е с фабрики и предприятия.
Има смени по 12 часа 4 дни работиш 4 дни почиваш, има и от 6 до 14, както и от 14 до 22 часа от Понеделник до петък. Минималното е 9,50 на час.
Не правя реклама. Опитвам се да помагам на хората за да не си губят времето и нервите в каравани, ниви, ферми и полета. Да спят по 8 човека в каравана... Събирате се няколко човека приятели или познати решавате къде искате да ходите. https://m.spareroom.co.uk/
Тука си намирате квартира. В агенциите звъните или им пишете - правят регистрации онлайн.
Ако на някой му трябва банка и няма банк акаунт без доказателство за адрес най - доброто за момента е Monzo (банка) приложението. После като дойдете тука може да си смените на която искате банка.
Квартирите са 320 паунда средно на човек с включени сметки за обикновена стая. АКО сте група хора може да си наемете цяла къща 800-1000 паунда на месец.
Има и една агенция March recruitment България съдействат за работа и за квартира(не взимат пари) Истинската агенция е английска пак се казва March и тия работят за тях.
Има група за обмяна на информация в Facebook "българи в Питърбъро "
Info Express това е агенция която помага за абсолютно всякакви въпроси, документи, банки, детски, лекари, багажи, билети првеоди.
https://infoexpress-boston.co.uk/ сайта им
На двама мои познати им помогнаха за статуите след крайния срок и затова ги препоръчвам - говорят български в агенцията.
https://m.facebook.com/BgTranslationservices/
Още една агенция която помага и има решение за всеки проблем. Говорят български.
моя мейл lolo_199@abv.bg с каквото мога ще съм полезен на всички. БОГ да ви благослови. Споделяйте този пост хората да не си губят времето и да не ги лъжат хорицата.
Perthemps също са много сериозни.
Това с фермите е за новаци. И аз бях така в началото. Супервайзърките лоши румънки ромки които преди мен са били берачи а сега са старши берачи. И се правят на голяма работа. Никакво уважение. Аз сега където работя спокойствие, пари, честност, абе всичко от което човек има нужда.
Ако някой види поста да знае Spalding, Peterborough, Wisbech са много добри градове за работа. Пълно е с фабрики и предприятия.
Има смени по 12 часа 4 дни работиш 4 дни почиваш, има и от 6 до 14, както и от 14 до 22 часа от Понеделник до петък. Минималното е 9,50 на час.
Не правя реклама. Опитвам се да помагам на хората за да не си губят времето и нервите в каравани, ниви, ферми и полета. Да спят по 8 човека в каравана... Събирате се няколко човека приятели или познати решавате къде искате да ходите. https://m.spareroom.co.uk/
Тука си намирате квартира. В агенциите звъните или им пишете - правят регистрации онлайн.
Ако на някой му трябва банка и няма банк акаунт без доказателство за адрес най - доброто за момента е Monzo (банка) приложението. После като дойдете тука може да си смените на която искате банка.
Квартирите са 320 паунда средно на човек с включени сметки за обикновена стая. АКО сте група хора може да си наемете цяла къща 800-1000 паунда на месец.
Има и една агенция March recruitment България съдействат за работа и за квартира(не взимат пари) Истинската агенция е английска пак се казва March и тия работят за тях.
Има група за обмяна на информация в Facebook "българи в Питърбъро "
Info Express това е агенция която помага за абсолютно всякакви въпроси, документи, банки, детски, лекари, багажи, билети првеоди.
https://infoexpress-boston.co.uk/ сайта им
На двама мои познати им помогнаха за статуите след крайния срок и затова ги препоръчвам - говорят български в агенцията.
https://m.facebook.com/BgTranslationservices/
Още една агенция която помага и има решение за всеки проблем. Говорят български.
моя мейл lolo_199@abv.bg с каквото мога ще съм полезен на всички. БОГ да ви благослови. Споделяйте този пост хората да не си губят времето и да не ги лъжат хорицата.
Публикувано на 27-11-2021 15:02 | RE: За новобранци
В бързината съм допуснал грешка. Mach recruitment не March
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители