Форум >
>
Работа в Англия >
Тема: Продаваме ли се в Англия за пари ...........

страница 3 от 14

< 1 2 3 4 5 6 > >>
Публикувано на 24-11-2009 19:40 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
HenryII
Потребител

Ами , аэ не съм учил и не смятам да се эанимавам с глупости.Не ми тежи да съм бачкатор , тежи ми това , че в България няма правила эа нищо , или по- точно ги има само на книга и на никой не му пука.Работодателите се гаврят както си искат и те прецакват по всички въэможни параграфи.Няма эаплащане на извънработно време , няма двоен надник за официален праэник , не плащат неползван отпуск... нищо.България никога няма да бъде бяла държава , който вярва в противното е пълен наивник.

Публикувано на 24-11-2009 20:05 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
lux86
Потребител

Прочетох темата с идеята да науча нещо,а накрая си задавах крещейки на ум въпроса-Някои хора чуват ли се какво говорят? Като например потребителя наречен kals . Не искам да обиждам никого,просто манталитета ни да лепим етикети като "фермерка" и т.н. е доста красноречив за "добродетелите" на българите,да не говорим какви още "добродетели" имаме.
Не мисля,че трябва да се съдят хората, че отиват на гурбет,повечето го правят от неволя. И какво занчи по-добре измикяр тук,отколкото в Англия - ми по-добре в Англия,поне ще спестиш някои лев.
Имам и един упрек към към администратора Иво,виж мойте уважения но малко надменно и смешно прозвуча "Аз пък не мога да разбера що трябва да работите за 400-500 лв" първият ми отговор, който ми идва на ум е "Кой те пита? е или поне докато не си завършиш образованието,но това гаранция ли е? Факт е,не мисля,че някой трезво мислещ ще го опровергае,но вишисти работя за такава заплата и то не стартова,а постоянна. Да смешно е,но парадоксите в България са безброй.
Ще ви дам пример,попадам на обява в jobs.bg фирма търси служител с перфектен английски,перфектна компютърна грамотност,комуникативност и препорачително да занае поне на средно ниво немски и руски език и всичко това за заплата от 350лв.Няма да го коментирам,всеки ще си направи изводи.
И друго което каза Иво: "който намя хъс и късмет". С хъса съм съгласен,но късмета няма нищо общо с помията която се изсипва в България,започваща от сградата на Народното събрание.
Още един пример колко сме деградирали като нация. В Събота в предаването Сеизмограв със Светла Иванова по БТВ гостубаше премиера Бойко Борисов,а водещата му задаваше въпроси,който подхождаха нажълтите вестници,а не на такова сериозно предаване и то по една от най-сериозните медий в България.Толкова ли сме жадни за сензация и клюкиче,че никой не попита защо в условията на финансова криза не се споменава финансовото министерство или пък социалното министерство.....
Много може да се говори по тази тема,но не е мястото тук все пак темата е: Продаваме ли се в Англия за пари ...........",моля ви само не обиждайте и не обвинявайте хората за решението им да заминат да работят в Чужбина,не е от добро,повярвайте.
Публикувано на 24-11-2009 20:14 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Ми явно не съм се изразил правилно.
Насоката ми беше, че като се предлага такава заплата просто се вдигаш и отиваш в Англия - което отговаря на въпроса на Калс.
Да, продаваме се за пари. То живота е така устроен, че всички се продаваме за пари. Реално погледнато ние даваме труд срещу заплащане. Следователно търгуваме кой с тяло, кой с ум, кой с време.....

И ето.. защо трябва да работите за 400-500 лв? Когато няма кой да работи за толкова малко - нещата ще се оправят.

А, иначе за късмета.. как пък да няма и късмет в тоя живот. Познавам хора, които наистина имат късмет.

Редактирано от Ivo на 24-11-2009 20:18
Публикувано на 24-11-2009 20:19 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
lux86
Потребител

Тук вече съм съгласен с теб clap
Публикувано на 25-11-2009 00:18 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
kals
Потребител

do lux 86 ,,a mi kakuv si v angliq ne si li nekav izmikqr aaaaaa,,,,,,po zle si i ot mangalite tuk ama si oti6al za pari i 6te si mal4i6 ......pak i tuk v BG kato ne ti se raboti za tezi skromni pari varvi tam i si badi cigan4e s angliiski ezik koeto 6te bade tap4eno ot prostite angli4ani ,polqci i rumanci,abe hora zemete se v ruze i si uvajavaite dostoinstvoto na bulgari,,,,,,,ama to mai takiva nqma ve4e ,,,,,,si4kite ste strahlivi i zatova predpo4itate da begate po nivite na angliq,,,,,,,,napravete ne6to tuk........
Публикувано на 25-11-2009 00:43 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
lux86
Потребител

Да както виждаме от теб лъха достойнство. Пич виж всеки си решава,аз лично предпочитам "циганче" за повече от 400лв. Ти понеже си патриот,направи ти нещо,но се съмнявам,от хора на които им е трудно да пишат на кирилица...........прочети си съобщението бе пич....не исках да те обиждам но от съобщението ти лъха простотия.А и никой не е казал че ще седи в Англия до живот.
Ти ако си касметлия,завършил инжинерна специалност ли какво ли беше и работиш хубава работа,това не означава, че всички са така. Извинявай,но много от българските студенти са затънали до шия за да си позволят да учат више,свера в която е най-голяма корупцията,как ти звучи семестър от 800лв,със месечен доход на семейството от 1000лв и да добавим, че е и криза и студента остава без работа и какво правим.....какво да правят такива хора тук.В България се подиграват работодателите със служителите си за мизерни заплати,да и в Англия си мизерник,но поне за повече пари,да минимални за тяхните стандарти,но не и за нашите.Това е самата истина и колкото да плюеш и обиждаш няма да промениш нещата или това е твоят начин ти да направиш нещо тук,както призоваваш. Евала справяш се
Публикувано на 25-11-2009 08:38 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
ralito
Потребител

до kals - къде работиш супер готината си работа, в Плевен ли
Публикувано на 26-11-2009 22:19 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
kals
Потребител

da tazbira se,,,,,,,,,,,clapclapclap
Публикувано на 27-11-2009 00:13 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
Cekata
Потребител

''Калс'' бате ти си супер зле....
Публикувано на 27-11-2009 00:50 | RE: Продаваме ли се в Англия за пари ...........
mili
Потребител

lux86 писа:
Прочетох темата с идеята да науча нещо,а накрая си задавах крещейки на ум въпроса-Някои хора чуват ли се какво говорят? Като например потребителя наречен kals . Не искам да обиждам никого,просто манталитета ни да лепим етикети като "фермерка" и т.н. е доста красноречив за "добродетелите" на българите,да не говорим какви още "добродетели" имаме.
Не мисля,че трябва да се съдят хората, че отиват на гурбет,повечето го правят от неволя. И какво занчи по-добре измикяр тук,отколкото в Англия - ми по-добре в Англия,поне ще спестиш някои лев.
Имам и един упрек към към администратора Иво,виж мойте уважения но малко надменно и смешно прозвуча "Аз пък не мога да разбера що трябва да работите за 400-500 лв" първият ми отговор, който ми идва на ум е "Кой те пита? е или поне докато не си завършиш образованието,но това гаранция ли е? Факт е,не мисля,че някой трезво мислещ ще го опровергае,но вишисти работя за такава заплата и то не стартова,а постоянна. Да смешно е,но парадоксите в България са безброй.
Ще ви дам пример,попадам на обява в jobs.bg фирма търси служител с перфектен английски,перфектна компютърна грамотност,комуникативност и препорачително да занае поне на средно ниво немски и руски език и всичко това за заплата от 350лв.Няма да го коментирам,всеки ще си направи изводи.
И друго което каза Иво: "който намя хъс и късмет". С хъса съм съгласен,но късмета няма нищо общо с помията която се изсипва в България,започваща от сградата на Народното събрание.

clap Не знам kals за каква заплата работи в плевен, с моето висше икономическо образование и минималния ми опит (все пак го завърших 2008) не ми предлагаха нищо за повече от 300-400 лв.devil Да не говорим, че е трудно да покриеш изискванията, които имат за тая заплата Заплати от 1000 лв се предлагат в много малко сфери, не всеки е IT- специалист например.
Тук в Бг не успях за близо 6 месеца работа да спестя пари за семестриалната ми такса за магистратура 600 лвcrylaugh В Англия "се продадох" ама поне спестих пари за следването си и за издръжката си поне за известно време! Иначе трябваше да тегля кредити тука и "храня" някоя банка с безумните им лихви Какво да обсъждаме въобще...По бригадите наистина вършим работа, която никой от англичаните не иска, но поне се изкарват и спестяват пари, а да спестиш пари тук в Бг е абсурд, всичко отива за раходи. Така, че всеки сам може да си прецени продава ли се и за какво, независимо дали тук в родината си или в чужбинаcool
Редактирано от mili на 23-01-2010 16:38

страница 3 от 14

< 1 2 3 4 5 6 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 82 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти