Форум >
Друго >
Публикувано на 01-03-2009 02:24 | RE: За връщащите се с коли ...
Triabva li da se izkarva niakakva specialna knijka za da mojew da wiofiraw v UK ili i nawite si vajat tam? 
A za francia i italia niakoi znae li newto?

A za francia i italia niakoi znae li newto?

Публикувано на 01-03-2009 10:45 | RE: За връщащите се с коли ...
И нашите книжки стават , особенно като си временно пребиваващ...
За Франция и Италия също би трябвало да важат.
За Франция и Италия също би трябвало да важат.
Публикувано на 23-03-2009 14:48 | RE: За връщащите се с коли ...
А може ли някой да посочи маршрута за вращане от Доувър ---> Франция ---> Люксембург, а от там нататък незнам .Казаха ми че има много голям SHELL бензиностанция в Люксембург и от там се пълнят резервоарите
- било евтино горивото.
Хайде някой, който е запознат да пише тук във форума 

Редактирано от terminator на 23-03-2009 20:51
Публикувано на 25-03-2009 15:36 | RE: За връщащите се с коли ...
Аз
От Дувър се качваш на ферибот и слизаш или в Кале или в Болоне. От там тръгваш за Белгия, Холандия, Люксембург, Германия, до тук карате безплатно, само за Франция не съм сигурен докато се придвижите до Белгия, аз лично си направих малка екскурзия из Франция и трябва да знаете, че излиза много скъпо. (Човека дето си мисли за Франция, Италия, Гърция да се отказва от сега, първо че ферибота Италия-Гърция е 8-10 часа и 80 евро, отделно че магистралите във Франция са много скъпи - около 10 евро 100 километра.) В Австрия си взимате винетка 7.40 евро, следва Унгария (в никакъв случай не спирайте за сън там) винетката там е около 4-5 евро. Следва Румъния задължително (с UK номера през Сърбия си е кръводарителство, под 200 евро рушвет няма да ви се размине за да влезете). Там винетката е 3 евро и 1 кафе
Пътища почти няма, дори при перфектна видимост си движите с 30-40 км/ч на доста места, пригответе се за 12 часа шофиране до България. Вече през коя точка ще решите да се приберете в България си е ваше решение, аз минах през Оряхово. На излизане от Румъния там се плаща 6 евро терминална такса, 10 евро на митничаря и около 40 евро за ферибота за колата и трима пътника
.
На ферибота от Англия до Франция няма значение колко са хората в колата. Там цените са от 20 до 40 паунда в зависимост от дата на пътуване. Ако някой му трябва по-подробен маршрут като големи градове, които да следва мога да ги опиша
ПП: От приятели знам, че в Люксембург е най-евтиното гориво, но така и не минах от там, от Франция влязох директно в Германия, там не е от най-евтиния бензин. В Австрия е по-евтин, задължително до горе преди да излезете, евентуално ще сложите малко в Румъния, има на доста места ЛукОйл и спокойно се плаща с дебитна карта. Не забравяйте и за винетката в България
ПП2: Когато правите застраховка на колата Insurance, задължително трябва да включва Зелена Карта (Green Card) за ЕС (EU). Без нея след Англия все едно нямате застраховка и няма да ви пуснат в Румъния.

На ферибота от Англия до Франция няма значение колко са хората в колата. Там цените са от 20 до 40 паунда в зависимост от дата на пътуване. Ако някой му трябва по-подробен маршрут като големи градове, които да следва мога да ги опиша

ПП: От приятели знам, че в Люксембург е най-евтиното гориво, но така и не минах от там, от Франция влязох директно в Германия, там не е от най-евтиния бензин. В Австрия е по-евтин, задължително до горе преди да излезете, евентуално ще сложите малко в Румъния, има на доста места ЛукОйл и спокойно се плаща с дебитна карта. Не забравяйте и за винетката в България

ПП2: Когато правите застраховка на колата Insurance, задължително трябва да включва Зелена Карта (Green Card) за ЕС (EU). Без нея след Англия все едно нямате застраховка и няма да ви пуснат в Румъния.
Редактирано от pantata на 25-03-2009 15:43
Публикувано на 25-03-2009 15:53 | RE: За връщащите се с коли ...
Цялата работа излиза около 1000 пандура + рагистрацията в БЪЛГАРИЯ ! Направете си сметките

Човек е голям толкова,колкото са големи мечтите му !
Публикувано на 26-03-2009 11:45 | RE: За връщащите се с коли ...
1000 паунда не но 600 евро гориво ( по малко е но е според колата има и хора които и повече им е било но зависи от всичко) + другите простотии 800-850 евро , и съвет не давайте всичките си кинти само по колата а оставете да има по така сумичка все пак напът тръгвате и всичко става а няма да обяснявам цени за аварилали в австрия да речем а без зелена карта тогава е мазало вече , не съм си карал кола , ама интересни случки знам 

Редактирано от Krasimir на 26-03-2009 11:47
Публикувано на 26-03-2009 17:39 | RE: За връщащите се с коли ...
Къде ги видяхте тия 1000 паунда бе хора? Със скъпата обиколка през Франция (имам предвид прекалено скъпия им бензин и скъпите магистрали) пътя ми излезна 900 лева, като се има предвид че карах на бензин със запушен катализатор, следователно много висок разход на гориво - малко над 9л/100 км. Смятам, че докарването не е повече от 700 лева, като си минеш през правилните държави с изправна кола. 

Публикувано на 26-03-2009 17:53 | RE: За връщащите се с коли ...
600 лв е горивото и всичко патувам вече два пъти
Публикувано на 26-03-2009 18:02 | RE: За връщащите се с коли ...
И на мен ми се струват много тези 1000 паунда
Та разни терикати , които внасят по 1-2 коли от Англия , мислейки си за бързо богатство , не искат по 1000 паунда горница
та камо ли ако си я докараш сам
.

.gif)
Публикувано на 26-03-2009 21:52 | RE: За връщащите се с коли ...
хора много интересна тема за колите от UK сте отворили. Един малко странен въпрос? Там колите нали са с десен волан ?
. Воабще има ли некои който си е докарвал кола от там с лев волан ? 

Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители