Форум >
Друго >
Публикувано на 01-03-2009 02:24 | RE: За връщащите се с коли ...
Triabva li da se izkarva niakakva specialna knijka za da mojew da wiofiraw v UK ili i nawite si vajat tam? 
A za francia i italia niakoi znae li newto?

A za francia i italia niakoi znae li newto?

Публикувано на 01-03-2009 10:45 | RE: За връщащите се с коли ...
И нашите книжки стават , особенно като си временно пребиваващ...
За Франция и Италия също би трябвало да важат.
За Франция и Италия също би трябвало да важат.
Публикувано на 23-03-2009 14:48 | RE: За връщащите се с коли ...
А може ли някой да посочи маршрута за вращане от Доувър ---> Франция ---> Люксембург, а от там нататък незнам .Казаха ми че има много голям SHELL бензиностанция в Люксембург и от там се пълнят резервоарите
- било евтино горивото.
Хайде някой, който е запознат да пише тук във форума 
- било евтино горивото.
Хайде някой, който е запознат да пише тук във форума 
Редактирано от terminator на 23-03-2009 20:51
Публикувано на 25-03-2009 15:36 | RE: За връщащите се с коли ...
Аз
От Дувър се качваш на ферибот и слизаш или в Кале или в Болоне. От там тръгваш за Белгия, Холандия, Люксембург, Германия, до тук карате безплатно, само за Франция не съм сигурен докато се придвижите до Белгия, аз лично си направих малка екскурзия из Франция и трябва да знаете, че излиза много скъпо. (Човека дето си мисли за Франция, Италия, Гърция да се отказва от сега, първо че ферибота Италия-Гърция е 8-10 часа и 80 евро, отделно че магистралите във Франция са много скъпи - около 10 евро 100 километра.) В Австрия си взимате винетка 7.40 евро, следва Унгария (в никакъв случай не спирайте за сън там) винетката там е около 4-5 евро. Следва Румъния задължително (с UK номера през Сърбия си е кръводарителство, под 200 евро рушвет няма да ви се размине за да влезете). Там винетката е 3 евро и 1 кафе
Пътища почти няма, дори при перфектна видимост си движите с 30-40 км/ч на доста места, пригответе се за 12 часа шофиране до България. Вече през коя точка ще решите да се приберете в България си е ваше решение, аз минах през Оряхово. На излизане от Румъния там се плаща 6 евро терминална такса, 10 евро на митничаря и около 40 евро за ферибота за колата и трима пътника
.
На ферибота от Англия до Франция няма значение колко са хората в колата. Там цените са от 20 до 40 паунда в зависимост от дата на пътуване. Ако някой му трябва по-подробен маршрут като големи градове, които да следва мога да ги опиша
ПП: От приятели знам, че в Люксембург е най-евтиното гориво, но така и не минах от там, от Франция влязох директно в Германия, там не е от най-евтиния бензин. В Австрия е по-евтин, задължително до горе преди да излезете, евентуално ще сложите малко в Румъния, има на доста места ЛукОйл и спокойно се плаща с дебитна карта. Не забравяйте и за винетката в България
ПП2: Когато правите застраховка на колата Insurance, задължително трябва да включва Зелена Карта (Green Card) за ЕС (EU). Без нея след Англия все едно нямате застраховка и няма да ви пуснат в Румъния.
От Дувър се качваш на ферибот и слизаш или в Кале или в Болоне. От там тръгваш за Белгия, Холандия, Люксембург, Германия, до тук карате безплатно, само за Франция не съм сигурен докато се придвижите до Белгия, аз лично си направих малка екскурзия из Франция и трябва да знаете, че излиза много скъпо. (Човека дето си мисли за Франция, Италия, Гърция да се отказва от сега, първо че ферибота Италия-Гърция е 8-10 часа и 80 евро, отделно че магистралите във Франция са много скъпи - около 10 евро 100 километра.) В Австрия си взимате винетка 7.40 евро, следва Унгария (в никакъв случай не спирайте за сън там) винетката там е около 4-5 евро. Следва Румъния задължително (с UK номера през Сърбия си е кръводарителство, под 200 евро рушвет няма да ви се размине за да влезете). Там винетката е 3 евро и 1 кафе
Пътища почти няма, дори при перфектна видимост си движите с 30-40 км/ч на доста места, пригответе се за 12 часа шофиране до България. Вече през коя точка ще решите да се приберете в България си е ваше решение, аз минах през Оряхово. На излизане от Румъния там се плаща 6 евро терминална такса, 10 евро на митничаря и около 40 евро за ферибота за колата и трима пътника
. На ферибота от Англия до Франция няма значение колко са хората в колата. Там цените са от 20 до 40 паунда в зависимост от дата на пътуване. Ако някой му трябва по-подробен маршрут като големи градове, които да следва мога да ги опиша

ПП: От приятели знам, че в Люксембург е най-евтиното гориво, но така и не минах от там, от Франция влязох директно в Германия, там не е от най-евтиния бензин. В Австрия е по-евтин, задължително до горе преди да излезете, евентуално ще сложите малко в Румъния, има на доста места ЛукОйл и спокойно се плаща с дебитна карта. Не забравяйте и за винетката в България

ПП2: Когато правите застраховка на колата Insurance, задължително трябва да включва Зелена Карта (Green Card) за ЕС (EU). Без нея след Англия все едно нямате застраховка и няма да ви пуснат в Румъния.
Редактирано от pantata на 25-03-2009 15:43
Публикувано на 25-03-2009 15:53 | RE: За връщащите се с коли ...
Цялата работа излиза около 1000 пандура + рагистрацията в БЪЛГАРИЯ ! Направете си сметките

Човек е голям толкова,колкото са големи мечтите му !
Публикувано на 26-03-2009 11:45 | RE: За връщащите се с коли ...
1000 паунда не но 600 евро гориво ( по малко е но е според колата има и хора които и повече им е било но зависи от всичко) + другите простотии 800-850 евро , и съвет не давайте всичките си кинти само по колата а оставете да има по така сумичка все пак напът тръгвате и всичко става а няма да обяснявам цени за аварилали в австрия да речем а без зелена карта тогава е мазало вече , не съм си карал кола , ама интересни случки знам 

Редактирано от Krasimir на 26-03-2009 11:47
Публикувано на 26-03-2009 17:39 | RE: За връщащите се с коли ...
Къде ги видяхте тия 1000 паунда бе хора? Със скъпата обиколка през Франция (имам предвид прекалено скъпия им бензин и скъпите магистрали) пътя ми излезна 900 лева, като се има предвид че карах на бензин със запушен катализатор, следователно много висок разход на гориво - малко над 9л/100 км. Смятам, че докарването не е повече от 700 лева, като си минеш през правилните държави с изправна кола. 

Публикувано на 26-03-2009 17:53 | RE: За връщащите се с коли ...
600 лв е горивото и всичко патувам вече два пъти
Публикувано на 26-03-2009 18:02 | RE: За връщащите се с коли ...
И на мен ми се струват много тези 1000 паунда
Та разни терикати , които внасят по 1-2 коли от Англия , мислейки си за бързо богатство , не искат по 1000 паунда горница
та камо ли ако си я докараш сам
.
Та разни терикати , които внасят по 1-2 коли от Англия , мислейки си за бързо богатство , не искат по 1000 паунда горница
та камо ли ако си я докараш сам
.Публикувано на 26-03-2009 21:52 | RE: За връщащите се с коли ...
хора много интересна тема за колите от UK сте отворили. Един малко странен въпрос? Там колите нали са с десен волан ?
. Воабще има ли некои който си е докарвал кола от там с лев волан ? 
. Воабще има ли некои който си е докарвал кола от там с лев волан ? 
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД