Форум >
>
Друго >
Тема: Май загазих..

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 03-04-2014 19:41 | Май загазих..
destorm
Потребител

Почти месец работя в пакхаус и съм мн доволен, но днес ни викнаха с 1 приятел и ни казаха, че не работим както трябва били сме бавни и ако не се докажем до 1 седмица ще ни изгонят..cry та Конкордия длъжни ли са да ни пратят в друга ферма или ??

Публикувано на 03-04-2014 20:09 | RE: Май загазих..
bloodyroot
Потребител

Това май е практика на някои "селски тарикати" фермери в УК ... вземат повечко работници заради субсидиите които им дават заради вас на човек и после махат някои и викат други и пак така пари се въртят (лично мнение и на мой гръб съм го изпитал въпреки ,че работих добре 1 рижав дърт англичанин ми се заяждаше без видима причина) . За Конкордия незнам , но Хопс пращаха на трансфери ако имаше свободни в момента работни места на други ферми .
Успех младеж !

http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=2254 - За всеки начинаещ човек интересуващ се от бригади !
Редактирано от bloodyroot на 03-04-2014 20:09
Публикувано на 03-04-2014 21:01 | RE: Май загазих..
Brigadir4e
Потребител

Какво да доказвате? Норма ли имате за нещо , какво правите в този пакхаус по-точно? Сравнение с другите работници там (по-старите) горе-долу наравно с тях ли сте или изоставяте доста? Няма да ви изгонят, ако си дадете малко зор, кой ви каза, че ще ви изгонят? На вайзерите принципно им е казано да плашат така новите, за да им вадят душата и да свикнат на по-бързо темпо. Иначе, ако сте от 1 месец там - ДА! Конкордия ще ви даде трансфер, обаче може фермата да е по-кофти или пък по-добре wink
Публикувано на 04-04-2014 06:29 | RE: Май загазих..
Fish Whisperer
Потребител

Brigadir4e писа:
Какво да доказвате? Норма ли имате за нещо , какво правите в този пакхаус по-точно? Сравнение с другите работници там (по-старите) горе-долу наравно с тях ли сте или изоставяте доста? Няма да ви изгонят, ако си дадете малко зор, кой ви каза, че ще ви изгонят? На вайзерите принципно им е казано да плашат така новите, за да им вадят душата и да свикнат на по-бързо темпо. Иначе, ако сте от 1 месец там - ДА! Конкордия ще ви даде трансфер, обаче може фермата да е по-кофти или пък по-добре wink

Много ясно , че ще са на норма. Щом казва , че много му харесва , сам си направи извода , дали си дават някакъв зор. Аз съм бил на поточна линия също на картофи , само че на грейдър , не в пакаус и знам , как ни скъсваха и ни притискаха да работм на възможно най- висока скорост по 12 часа. И нито веднъж не съм чул някой от англичаните да казват , че искат да ни гонят. Когато работиш , а не симулираш само работа, колкото да убиваш времето , какато се работи масово в Чалгария , никой няма и копче да ти каже. Хората в белите държави ненавиждат мързеливците. Точно по тая причина Бербартофф се провали с трясък в Англия и стана за присмех и шарж на цяла Англия. Сега в Монако му скъсват дирника от тренировки на бързи обороти и си наляга парцалите , щото знае ,ч е и оттам ще излети боклука.
Публикувано на 04-04-2014 17:21 | RE: Май загазих..
Brigadir4e
Потребител

Кое му е ясното в пакхаус и норма - има пакхаусове където се иска бързина, но аз лично думата норма не съм я чувала, просто трябва да се изпълни поръчката за деня. Аз също бях на грейдър.. думата норма там също не съм чувала! Ако има картофи се работи по-бързо , но не толкова качествено! Ако няма много картофи по-бавно и качествено! Понякога картофите направо летяха със страшна бързина. Скъсване и притискане е преувеличено по-лесна работа от грейдър НЯМА (най-мързеливата селскостопанска работа с изключение на буците кал, които идваха заедно с картофите и бяха по-тежки) и то за доста пари. Скъсването е при брането на ягоди, малини и къпини! Може момчетата да са ги нарочили не знаеш как е.
Публикувано на 04-04-2014 17:58 | RE: Май загазих..
destorm
Потребител

Brigadir4e писа:

Aми работим докът изкараме поръчката за деня (6-12часа) пакетираме картофи и да мисля, че сме наравно с останалите работници.. просто сме много хора в нашия отбор и доста често няма какво да правим защото чакаме и машината да се напълни с картофи и само се въртим.. иначе една вайзерка ни викна и ни каза ако не се докажем и неработим по здраво ''go home'' sad
Публикувано на 06-04-2014 22:50 | RE: Май загазих..
Brigadir4e
Потребител

Разбрах. Правете по-бързи движения wink Дори да сте наравно с другите отстрани може да изглеждате бавни. Иначе вайзерката е там, за да плаши. Не влизайте в спорове - Да, добре. Ще дадем всичко от себе си. Имаме мотивацията да работим и т.н. Иначе нормална практика. Нямат работа, викат хора. Ако вече тръгнат да ви гонят (не само на думи, а и на действия) им обяснете, че не заради вас няма работа (поръчки) и ако трябва говорете с Конкордия. Влизат в положение повечето пъти, но според мен просто искат да ви сплашат. Търсят да си изкарат кривотията на някого wink
Публикувано на 10-04-2014 17:42 | RE: Май загазих..
destorm
Потребител

Тааа изгониха ни.. казах на конкордия и те ми казаха, че немогат да помогнат.. някакви сайтове за обяви, съвети как да намеря работа, че ако се прибера в България затъвам.Моля ви спешно еcry
Публикувано на 10-04-2014 22:43 | RE: Май загазих..
Brigadir4e
Потребител

Е как да не могат. Разговаряте с английската нали така? Питахте ги за трансфер? Ако не сте пак нахалствайте! Иначе gumtree.com . Ако имате още как тръгнете из градчето и автомивки, ресторанти и т.н. разпитайте на място търсят ли си персонал.
Редактирано от Brigadir4e на 10-04-2014 22:45
Публикувано на 10-04-2014 23:38 | RE: Май загазих..
Fish Whisperer
Потребител

Ами те хората са ви преценили , че не ставате. Защо си мислиш , че дори и да си намериш работа ще те изтърпят и там. Много сте ми интересни българите с вашето сбъркано мислене.Вас в България ви мързи да работите , където работата е детска песен в сравнение с тая в чужбина , а сте се юрнали в белите държави , където има строга дисциплина и правила за всичко. Не разбрахте ли , че не сте на такова еволюционно ниво да работите в чужбина, там е за съвестни и интелигентни хора.

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23901 | Форумни мнения 29900 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 63 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: jhb66
Бригадири в момента или преди малко във форума:
jhb66 Jacubov JeansKeyzhu Lilidala Adrianayng Ephraim zazz2 koreandr Rodrigo Taylorlly MirabelConnell Ivo Hartmann846 luissuraez798 enyar Andrew736 Damnmy Seraphinang Kongyawen Ternence nataliana plitvinko BennieDe Theodore219 FranklinMyer

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2026 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти