Форум >
Друго >
Публикувано на 17-03-2015 21:31 | С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Здравейте, колеги.
Искам да попитам някой има ли актуална информация относно пребиваването и карането на автомобил с български регистрационни табели, преглед и застраховка в Кралството?
До Ноември 2014г. беше в сила закон, който позволява пребиваването с автомобил с регистрация различна от английска за период до 6 месеца.
Знаете ли дали все още важи този закон, понеже от много хора, дори от застрахователя ми чувам, че вече не може да караш автомобила си там за повече от 1 месец и то ако си там на почивка?
Искам да попитам някой има ли актуална информация относно пребиваването и карането на автомобил с български регистрационни табели, преглед и застраховка в Кралството?
До Ноември 2014г. беше в сила закон, който позволява пребиваването с автомобил с регистрация различна от английска за период до 6 месеца.
Знаете ли дали все още важи този закон, понеже от много хора, дори от застрахователя ми чувам, че вече не може да караш автомобила си там за повече от 1 месец и то ако си там на почивка?
Публикувано на 17-03-2015 21:42 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Стана ми интересно и сърчнах.
Доколкото разбирам си важи това правило за 6 месеца.
Обаче...
Students and workers
You may be able to use a vehicle with non-UK number plates for longer than a 6-month period, without taxing or registering it, if all the following apply:
- you’re a student or worker
- you normally live outside the EU
- you’re in the UK for a set study or work period
- the vehicle is registered in its home country
ВАЖНО: You must contact HMRC before arrival or on arrival in the UK to apply for customs relief.
Явно се взима някакъв документ.
https://www.gov.uk/importing-vehicles-into-the-uk/temporary-imports
Доколкото разбирам си важи това правило за 6 месеца.
Обаче...
Students and workers
You may be able to use a vehicle with non-UK number plates for longer than a 6-month period, without taxing or registering it, if all the following apply:
- you’re a student or worker
- you normally live outside the EU
- you’re in the UK for a set study or work period
- the vehicle is registered in its home country
ВАЖНО: You must contact HMRC before arrival or on arrival in the UK to apply for customs relief.
Явно се взима някакъв документ.
https://www.gov.uk/importing-vehicles-into-the-uk/temporary-imports
Публикувано на 17-03-2015 23:14 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Какъв документ да взема , от условията , които виждам със сигурност не отговаря на едно от тях- да е жител на страна извън ЕС. Което автоматично значи , че не може да я ползва повече от 6 месеца с българските табели. Което , ако има осигурена работа му е напълно достатъчно да спести пари за една прилична кола 2004-2007 г в най- лошия случай. Само , че застраховките с българските книжки са солени. Ако българската шоф. книжка се смени с британска , застраховката пада двойно. Аз карам още с българската и не мисля да я сменям , поне докато не изтече , въпреки , че плащам двойна застраховка с нея на иначе малката ми кола.
Публикувано на 17-03-2015 23:35 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Ааа, виж как не съм обърнал внимание на ключовата дума outside
Публикувано на 18-03-2015 15:54 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
И в крайна сметка кво става сега? Може или неможе??????
Ми смо си Ми
Публикувано на 18-03-2015 22:59 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Мисля че, след 6 месечния период, трябва да си платиш само роуд таксата. Да се прибереш в холидей, също е вариант!
Не отговарям на лични запитвания, написани на маймуница и такива с непроявено уважение!
Публикувано на 19-03-2015 00:24 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Ами и аз подочух от няколко човека,дори и румънци ми се обаждаха да ме питат дали е вярно но аз не мога да открия никаква информация никъде и не знам от къде е изтекло това инфо. Ако има вече заминали за англия нека да дадат актуална информация.
Публикувано на 03-04-2015 13:34 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Помолих една позната, която от доста години живее в Бирмингам да се обади в DVL да пита как стоят нещата и отговора беше...
Има 2 седмици след влизането на острова, след този период трябва да смени регистрацията с английска и съответно да се заплатят английска застраховка и роу такс.
Пази се билета от ферибота, за да докажеш кога си влезнал в Англия, понеже може на 2-рия ден да те спрат полицаите и затова се пази билета от ферибота да докажеш, че тези 2 седмици не са минали.
Има 2 седмици след влизането на острова, след този период трябва да смени регистрацията с английска и съответно да се заплатят английска застраховка и роу такс.
Пази се билета от ферибота, за да докажеш кога си влезнал в Англия, понеже може на 2-рия ден да те спрат полицаите и затова се пази билета от ферибота да докажеш, че тези 2 седмици не са минали.
Редактирано от Chaveto на 03-04-2015 13:36
Публикувано на 07-04-2015 23:29 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
Аз пък знам друго, поне от личен опит. Може да си седиш, колкото ти е кеф. Ако полицаи те спрат - ще те запишат, ще те разпитат или имаш глоба (всичко, което удостоверява, че си бил в страната с автомобила), тогава реално почва да тече 6-месечния период. Трябва да е изрядна - със застраховка и преглед. Имам познати по 1 година си карат автомобилите, ама ще ти се наложи да се връщаш за прегледа. Зависи, ако я искаш само за ферма - около 6 месеца ок, ама ако искаш да живееш в УК с българския автомобил не мисля, че е удобно. Взимай една сапунерка за 300-400 паунда, около 60-80 паунда на месец е застраховката, после я продаваш и готово.
Публикувано на 08-04-2015 15:57 | RE: С автомобил с български номера и застраховка във Великобритания
2 седмици имаш право да караш тук с други номера.След това ако те набарат имаше глоба мисля беше около 300паунда и се сбогуваш с колата си.Това за 6-те месеца е било преди Всеки гледа да мине тънко ама набарат ли те полицаите гориш.НЕ сте в България не го забравяйте това.Аз съм с автомобил тук но с английска регистрация плащам си всичко и си карам спокойно.Тук не е както в България да караш без да си плащаш.Няма безплатен обяд не го забравяйте можеш да си с БГ номера САМО 2 седмици и то на гости ако те набарат ,че работиш става много лошо
I'm not here, I live in the future?
Редактирано от emo-ivanov на 08-04-2015 15:58
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители