Форум >
>
Друго >
Тема: Открадната карта- съвет
Публикувано на 07-02-2016 17:16 | Открадната карта- съвет
Cvetomir91
Потребител

Здравейте ! Нуждая се от съвет или напътствие. Вчера ми откраднаха портмонето с всички лични документи, също и картата за hsbc. Не знам в момента какво да правя- вътре в нея има 400 паунда, а аз дори не съм в Англия. Не знам ако се обадя да я блокират какви ще са последствията и ще мога ли все пак да си получа някак си парите, тъй като не знам по кое време ще се връщам. Предполагам и че ще трябва да си изваждам нова карта ако евентуално блокирам сегашната ? Въобще в такава ситуация ме вкараха, че съм шах отвсякъде.

Публикувано на 07-02-2016 17:43 | RE: Открадната карта- съвет
Bulgaria_
Потребител

Задължително първо се обади да ти блокират пластиката! Ако не са злоупотребили със средства от нея, няма проблем. Сметката си е сметка, а пластиката си е пластика. За останалото тук знаеш - полиция, жалба, глоба и нови документи. Успех!

Не отговарям на лични запитвания, написани на маймуница и такива с непроявено уважение!
Публикувано на 07-02-2016 17:57 | RE: Открадната карта- съвет
mikvo
Потребител

как ги събра тези 400 паунда в картата hmm!

My card is missing or stolenIf your card is lost, stolen or likely to be misused we provide 24-hour worldwide assistance. Contact us immediately on 03456 007010 (textphone 18001 03457 125563) in the UK or +44 1442 422 929 (textphone +44 1792 494 394) from overseas. Our advisers will cancel your card(s) and order replacements immediately.

https://www.hsbc.co.uk/1/2/contact-and-support/security-centre/report-a-problem?HBEU_dyn_lnk=SecurityCentre_ReportaProblem_Link
Публикувано на 07-02-2016 18:17 | RE: Открадната карта- съвет
Cvetomir91
Потребител

Много благодаря за бързите отговори. Ще се обадя на телефона и ще видя какво ще стане.
Публикувано на 07-02-2016 18:21 | RE: Открадната карта- съвет
skresh
Потребител
shugavvv https://facebook.com/Georgi Georgiev

хахахаха мн кофти, но е трябвало веднага щом си разбрал, че дебит-картата липсва, да се обадиш на банката за да я блокират ... а пък за парите, май май да забравиш (sad)
Публикувано на 07-02-2016 19:25 | RE: Открадната карта- съвет
Mitko_Stefanov
Потребител

Преди няколко години си загубих портмонето и общо взето същата ситуация. Обадих се на банката, но от там ми искаха някакъв номер на картата, който аз не знаех и нямаше как да ми блокират картата. Посредника ми с който бях заминал се свърза с Конкордия, от там искаха да им посоча последните 5 мои транзакции със сумата, за да се убедят че аз съм собственика. Също така се обадихме и в офиса на фермата, в която работя. Веднага след това ми блокираха картата, извадиха ми нова и ми я изпратиха с въздушната поща до Варна, а от там с куриер до вкъщи. И така си реших проблема. Също така според мен ако имаш електронно банкиране може да направиш някаква манипулация с парите. А ако все пак имаш данните на картата или създаден акаунт в някоя система за разплащане може да използваш парите дори и без физически да имаш картата.

.
Публикувано на 07-02-2016 20:35 | RE: Открадната карта- съвет
Bulgaria_
Потребител

В случай, че използват картата, за банката не е проблем да се разбере от къде е използвана. Отчита се така или иначе от системата. Също както сте писали и с PayPal е възможно. За интернет банкиране не съм много сигурна, на Barclays примерно се генерира код. Най- сигурно е оплакване и блокиране, но все пак всеки сам решава!

Не отговарям на лични запитвания, написани на маймуница и такива с непроявено уважение!
Публикувано на 08-02-2016 11:28 | RE: Открадната карта- съвет
Cvetomir91
Потребител

Обадих се днес и картата вече е блокирана. Ще ми изпратят новата на адреса в България ( надявам се да са разбрали правилно адреса, защото пак ще стане мешаница laugh ). Не са ми искали номер на сметка или нещо подобно, просто сорт кода и номера на акаунта. Благодаря за помощта още веднъж
Публикувано на 08-02-2016 12:35 | RE: Открадната карта- съвет
Mitko_Stefanov
Потребител

Да точно номера на акаунта искат, добре че го пазиш. Дори да са сбъркали адреса няма страшно. Обикновено изпращат с DHL до някой град в България, а от там отделно с български куриер до вас. Опитай се да разбереш с кой куриер ще ти изпратят до вас колета и се свържи с тях да потвърдиш адреса. Освен това, ако не те намерят на адреса ако са го разбрали грешно, те ще запазят колета в офиса на куриера. Няма вариант, при който да го предадат на грешен получател. И едва ли ще го оставят в някоя пощенска кутия.

.
Публикувано на 08-02-2016 13:24 | RE: Открадната карта- съвет
Cvetomir91
Потребител

Ами ще звънна 2-3 телефона след няколко дни и ще видя как стоят нещата. Благодаря !
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 59 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти