Форум >
>
Друго >
Тема: Взимане на дете в чужбина, без съгласие на втори родител - как можем да го направим?
Публикувано на 09-12-2016 18:21 | Взимане на дете в чужбина, без съгласие на втори родител - как можем да го направим?
ShaneBG
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 38
Регистриран на: 27.10.16
Не малко хора вероятно са изпадали в подобна ситуация - пред тях се е открила възможност да живеят и работят в чужбина, но не успяват да вземат детето си със себе си, тъй като бившата половинка не дава своето писмено съгласие.

Както е известно, според законите на Република България, за да може едно дете да получи задграничен паспорт, за целта е нужно писменото съгласие и на двамата родители.

Това обаче не е нещо, което трябва да ви отчайва в търсенето на един по-добър живот, заедно с детето или децата ви.

Това, което можете да направите в подобна ситуация, е да се опитате все пак да уредите нещата в съда, предявявайки иск по чл. 127а от Семейния кодекс.

А какво трябва да докажете в съответния иск пред съда? Ето няколко примера за точките, върху които трябва да концентрирате усилията:

трябва да докажете, че ще имате нужните доходи и изобщо възможности да осигурите на детето достатъчно добър живот зад граница;

трябва да докажете, че можете да осигурите на детето покрив над главата, при това - с достатъчно добри условия. Тук се допуска международен доклад от страна на съда, за да може трето (и безпристрастно) лице да установи, дали това наистина е така по един обективен начин.

трябва да докажете, че пътуването зад граница е в най-добрия интерес на детето. При различните случаи аргументите могат да бъдат подобни, но в някои случаи могат да бъдат и съвсем конкретни и специфични.

Трябва да се въоръжите и с достатъчно търпение, защото българският съд в никакъв случай не е от най-бързите.Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23861 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 132 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Bililota
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти