Форум >
>
Друго >
Тема: Германия опитва да прокара намаляване на детските надбавки за чужденци
Публикувано на 22-12-2016 18:18 | Германия опитва да прокара намаляване на детските надбавки за чужденци
ShaneBG
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 38
Регистриран на: 27.10.16
Министърът на икономиката на Германия Зигмар Габриел предлага размерът на детските надбавки за деца, не живеещи в Германия, да бъдат съобразени с размера на надбавките, които се изплащат в техните родни страни. Според министър Габриел, злоупотребите със свободното предвижване на територията на ЕС и социалните системи на по-богатите държави трябва да се пресекат.

Разпоредбите на Европейския съюз гласят че гражданите, които работят в Германия и плаща там данъци и осигуровки, има право на детски надбавки в страната, дори и децата му да не живеят там.

За да бъде променено това правило обаче, то промяната трябва да бъде гласувана от Европейската комисия. На този етап обаче ЕК е против предложението на немския министър.

Размерите на детските надбавки в различните страни от ЕС, съвсем разбираемо, е различен. Докато в България за първо дете се изплащат по 37 лева при месечни доходи в размер под 400 лева, то в Германия сумата е 190 евро на месец за първо и второ дете. Ако погледнем към Полша, например, там местните жители получават по 114 евро за второ дете.

Министерството на финансите на Германия разпространи данни, според които през месец ноември Германия е изплатила детски надбавки на 188 000 деца, които не живеят в рамките на нейните граници. Посочва се, че за последната година тази цифра се е увеличила с цели 54 процента, поради което притеснението на германските политици за възможни злоупотреби е напълно разбираемо. Статистиката показва, че най-много “германски” надбавки се превеждат в Полша, Румъния, Хърватия и Чехия.

Общата сума, която през 2016 година Германия е изплатила под формата на детски надбавки, достига впечатляващите 32 милиарда евро.Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23861 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 97 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Bililota
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти