Форум >
Публикувано на 04-11-2010 16:53 | Круизен кораб някъде по Света....
Моля някой който знае каквато и да било информация,личен опит и т.н. да сподели....каква е работата по круизите,фирми чрез който се кандидатства,връзки трябва ли да имаш-защото съм чувала такива неща...Добре ли плащат,координати на фирми... трябва ли супер англииски за да работиш или може и като помощник с минимален англииски ????
Редактирано от Nonica на 04-11-2010 16:54
Публикувано на 04-11-2010 17:14 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
Връзки, не е задължително, просто се търсят механици, електротехници и тем подобни хора с образование, завършили в тази област. Дали плащат добре, ами ние сме в EU, и плащат нормално. Супер английски зависи за каква длъжност, дори може да ти изсикват и стаж и препоръки, за английския знам че трябва да се знае, защото имаш интервю на английски.
Имай предвид че за да се качиш на кораб трябва да имаш моряшки паспорт, трябва да изкараш едни курсове, и всичко това ще ти излезе около 600-700 лева. Отделно от самата фирма ако ти искат медицинки документи, да минеш разни прегледи около 200 лева.
Имай предвид че за да се качиш на кораб трябва да имаш моряшки паспорт, трябва да изкараш едни курсове, и всичко това ще ти излезе около 600-700 лева. Отделно от самата фирма ако ти искат медицинки документи, да минеш разни прегледи около 200 лева.
Публикувано на 04-11-2010 18:05 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
ако са до 1500 лв бих ги дала- не са ми проблем....въпроса е някаква друга работа,за жена например..и без конкретно висше образование-нещо като стаж......в кухнята или камериерка и т.н. ???
Публикувано на 04-11-2010 18:46 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
там ще те разбият от работа - на бригада е далеч по - леко
там си 24 часа на работа и не си мисли, че камериерката оправя само легла - ще работиш по 17 часа...
за да се пребориш за място са ти почти задължителни препоръки и опит за кандидатстваната позиция - в чуждите компании кандидатстват хора от цял свят... и ще си в жестока конкуренция
Последните години настъпиха много филипинците, а като Ви гледам как се оплаквате от бригадите незнам дали някой е виждал азиатците как работят )))
не спят и само търчат из кораба
няколко познати работеха на кораби - но те заминаха от южна африка през тяхни компании...
тук най много да те подхлъзне някоя фирма...
разгледай има ижасно много инфо из интернет във връзка с разни морски приключения и гледай да не потънеш
там си 24 часа на работа и не си мисли, че камериерката оправя само легла - ще работиш по 17 часа...
за да се пребориш за място са ти почти задължителни препоръки и опит за кандидатстваната позиция - в чуждите компании кандидатстват хора от цял свят... и ще си в жестока конкуренция
Последните години настъпиха много филипинците, а като Ви гледам как се оплаквате от бригадите незнам дали някой е виждал азиатците как работят )))
не спят и само търчат из кораба
няколко познати работеха на кораби - но те заминаха от южна африка през тяхни компании...
тук най много да те подхлъзне някоя фирма...
разгледай има ижасно много инфо из интернет във връзка с разни морски приключения и гледай да не потънеш
Публикувано на 04-11-2010 20:21 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
Значи наистина филипинците са добре застъпени, защото на тях не им плащат, почти нищо и са доволни, а пък за нас от Еу е по друго и трябва да ни плащат повече, и така ако си камериерка ще вземат някой от филипините, просто така стоят реално нещата. А за кухня незнам не мога да ти отговоря, защото за това не съм се интересувала, понеже не го умея Ако си правиш паспорт моряшки ще ти отнеме месец обикновенна поръчка, после ако кандидатсваш в фирма, ще направиш тест сигурно по английски, може да си изтеглиш от интернет някакъв такъв тест, те са по специалност примерно за камериерки са такива въпросите, за механици са други с термини там... мисля че ме разбра
Публикувано на 04-11-2010 21:34 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
да така е на корабите никак не е лесно.Работи се наистина по 17 часа, но примерно като почнеш от сутринта работиш 6-7 после имаш 3 часа почивка после пак 4-5 часа работиш, горе долу така.Преди години са работили по този начин без почивен ден, сега са наложили един ден задалжително почивка, мисля че договора е 9 месеца.1200 1500 долара се плаща за сервитьорките, барманите, сега може и да са вдигнати малко
Публикувано на 04-11-2010 21:41 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
Ами договорите може да са за 2 месеца, 4 месеца, и 6 месеца, има и за по малко време договори, различно е.
Публикувано на 04-11-2010 22:52 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
на мене ми предлагаха 2.200$ преди време едни хора с железни връзки, ама нямаше как да замина и замина един приятел, бяха го разцепили от работа...
разправяше ми как - понеже е поддръжка, когато няма работа го карали да чисти и да прави още какво ли не...
за мен за тия не си струва да се качваш - в добра ферма ще ги изкараш също и няма да те побъркат толкова, а и ще си на сушата, което повярвай ми си е предимство )))
иначе, ако си механик или друг тесен специалист като например добър готвач - парите са нечовешки добри...ако се вредиш
разправяше ми как - понеже е поддръжка, когато няма работа го карали да чисти и да прави още какво ли не...
за мен за тия не си струва да се качваш - в добра ферма ще ги изкараш също и няма да те побъркат толкова, а и ще си на сушата, което повярвай ми си е предимство )))
иначе, ако си механик или друг тесен специалист като например добър готвач - парите са нечовешки добри...ако се вредиш
Публикувано на 05-11-2010 02:00 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
wow доста информация сте ми дали,много благодаря на всички за изчерпателните отговори..Предимства и недостатъци както винаги има много,като на всяка друга работа..В работата на круизен кораб ме "блазни" (ако мога така да се изразя) това че се получават доста добри пари,дори и да си камериерка...също така обикаляш с кораба,и колкото и да нямаш почивки,все през тези 6 месеца напримерно ще имаш някой друг ден да слезнеш от кораба и да разгледаш някоя друга забележителност.. и най вече езика-ще можеш да си го подобриш...
Публикувано на 30-01-2011 16:11 | RE: Круизен кораб някъде по Света....
и аз съм мисли за круиз ама мисля че много сложно стоят нещата, просто няма ли кой да ти помогне и да те фкара по добре нерескувай
Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители