Форум >
>
Работа в чужбина (без UK и USA) >
Тема: Сезонна работа в Дания

страница 12 от 25

<< < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Публикувано на 30-03-2010 22:40 | RE: Сезонна работа в Дания
Ivan90
Потребител
chelsea__forever

Много гадна постъпка от тяхна страна,а на теб казаха ли ти датите от кога до кога ще се работи.

Публикувано на 31-03-2010 11:03 | RE: Сезонна работа в Дания
kriska11
Потребител

ами не са.казаха че ще пишат средата на май да кажат на коя дата ще започваме работа.а докога-не са писали
Редактирано от kriska11 на 31-03-2010 11:04
Публикувано на 01-04-2010 11:04 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

kriska11 писа:
toss писа:
И аз получих писмо от Сков, не е договор,защото докато не представиш нужните документи за "Danish tax card",на място, не могат да те назначат на работа.Договорът ще се подписва при пристигане ...това разбрах аз

Явно си запознат с нужните документи.Би ли споделил ти или някой който знае какви документи са ми е необходими да си набавя преди заминаването?Много ще съм благодарна,защото нямам ни най-малка представа за тези неща.И още нещо-кажете и за данъците ,които ще ни одържат.

Tax card ще ви направят на място. Договорите подписахме още на интервюто. Другото го задвижва работодателят на място в Дания. Който не е получил договор на интервюто, трябва да получи такъв поне по пощата. (Ако сте сигурни, че сте се разбрали да ги подпишете като пристигнете, това друг въпрос). От тук най-важният документ е този, който удостоверява постоянния ви адрес в България (от 5 до 10 лв) - не заминавайте без него, защото ще платите 40-50 % данъци, а не 10-12 % като сезонни работници. Изкарва се в града, където сте регистрирани по лична карта - в ГРАО. Да пише, че важи за Кралство Дания. После го превеждате на английски (10-12 лв). Някъде го издават директно преведено. Другият документ се изкарва от НАП - че нямате данъчни задължения (безплатно). Него не го изискваха миналата година, но все пак си го изкарайте (и го преведете на англ. - 10-12 лв)
Редактирано от buddy на 01-04-2010 11:06
Публикувано на 01-04-2010 16:39 | RE: Сезонна работа в Дания
kriska11
Потребител

добре а тези документи които се превеждат трябва ли и да се легализират?и само това ли са документите,нужни за заминаването?
Публикувано на 01-04-2010 22:14 | RE: Сезонна работа в Дания
pagane
Потребител

да да , само превод ли трябва ...въпреки че си мисля че ако трябва легализация, то buddy щеше да каже?НО все пак нека да сме сигурни))))))....
Публикувано на 01-04-2010 22:21 | RE: Сезонна работа в Дания
pagane
Потребител

И днес си взех тази бележка,бяла с печат отзад и т.н., но не знаех че трябва изрично да е написано че трябва да пише - важи за кралство дания???????Просто ме питаха за чужбина ли , и аз казах - да и платих 7 лева, и ходих до преводаческата агенция и там ми обясниха че сега трябва да се преведе и ЛЕГАЛИЗИРА!!!а СЕГА ДЕ?коЕ Е ВЯРНО - ТОВА КОЕТО КАЗВА BUDDY , или в агенцията ме лъжат да ми вземат пари?
Публикувано на 02-04-2010 11:13 | RE: Сезонна работа в Дания
toss
Потребител

kriska11 ...това са документите които трябва да се носят при пристигане(поне които Сков изисква):1)Копие на лична карта;2)Документ за постоянно местожителство(има го директно на Английски и Датски - http://www.greenpeas.dk/kirke/data/docs/skatteblanket02.034ENG.pdf ,за да не плащате на транслатори,само трябва да се подпише и подпечата от съответния орган);3)Европейска здравна карта(препоръчително ,ако ви се наложи)
Публикувано на 02-04-2010 20:39 | RE: Сезонна работа в Дания
pagane
Потребител

Какво означава легализация и защо е необходима тя?

Легализацията на документите за превод представлява заверката им /поставяне на подпис и печат/ от съответните институции: нотариус, различни министерства и дирекции, Консулски отдел на МВнР на РБ, чуждестранни консулства и дипломатически представителства със седалище в гр. София.
Необходима Ви е, тъй като единствено надлежно легализираният преведен документ се признава за валиден от съответните институции в България и чужбина. Редът на легализация се определя от МВнР на РБ и международното законодателство.

Каква е разликата между легален превод и легализиран превод?

Легален превод означава, че Вашият документ се превежда и се скачва с превода на наша бланка и с подпис на заклет преводач. Не се извършват никакви допълнителни заверки. Така изготвен, документът би могъл да бъде признат за валиден, но това зависи от конкретните изисквания на институцията, пред която ще бъде представен.

Легализиран превод означава, че Вашият документ се заверява от съответните инстанции, превежда се и се подписва от заклет преводач, скачва се с наша бланка с печат и се заверява в Консулски отдел на МВнР на РБ.

Публикувано на 03-04-2010 01:36 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

obiknoven prevod ot zaklet prevoda4! Idete v nqkoq agenciq, 6te go prevedat za 1-2 dni! 6te go podpe4atat, 4e e 1 kam 1 s originala. Struva 10-15 lv. Ne go legaliziraite!!
Публикувано на 03-04-2010 05:07 | RE: Сезонна работа в Дания
nikoyman
Потребител

На доста хора дори не им беше изпратена покана за интервюто - за 8-ми Март. А инъче звучеше добре 15 евро на час - можеш да си позволиш стая в къща в близкото село - не е задължително да седиш на палатка.

страница 12 от 25

<< < 9 10 11 12 13 14 15 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 54 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти