Форум >
>
Работа в чужбина (без UK и USA) >
Тема: Сезонна работа в Дания

страница 14 от 25

<< < 11 12 13 14 15 16 17 > >>
Публикувано на 06-04-2010 15:46 | RE: Сезонна работа в Дания
gogo1984
Потребител

[quote]paradize писа:
Погледнете го от добрата страна.На палатки сред природата ,свеж въздух,барбекю на открито,лагерен огън.Направо dream place[/qu

Добре звучиrazz

Публикувано на 06-04-2010 21:24 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

goahead писа:
Не е за вярване колко документи искат преведени и т.н. ,за да те хвърлят на полето в калта....и ти искат бележка,че не дължиш данъци????Пълен абсурд и подигравка с нас,но какво да правим...Датчаните имат огромен опит в робовладелството-няколко века са безчинствали в сегашните american virgin islands,които са били датска земя,докато не ги продават на Сащ

Тези документи са само, за да се плащат по-малко данъци. Не са задължителни - ако не ги представиш, ще плащаш 45 % данък като датчанин, а не 10 % като сезонен работник. Не виждам нищо лошо в това
Публикувано на 06-04-2010 21:26 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

goahead писа:
Здравейте!
Ние също чакаме някакво известие от Дания,но няма нищоsadИсках да питам не може ли сами да си преведем тези документи те са елементарни.БЛАГОДАРЯ

И не, не можеш сам да си ги преведеш, защото няма как да гарантираш с лицензиран печат, че е вярно с оригинала.
Публикувано на 07-04-2010 11:50 | RE: Сезонна работа в Дания
goahead
Потребител

buddy,знам,че така се плащат по-малко данъци,но защо искат документ ,че не дължиш данъци в България-няма логика -само още един разход за нас за преводи и печати.Сто процента сум сигурна,че българската страна в споразумението за работа го е предложила тоя абсурд -като всичките им глупости ,които измислиха ,за да излезеш в чужбина : да си си платил здравните осигуровки,да си си платил данъците,та чак до глобите от КАТ,да имаш задграничен паспорт задължително ,а не само лична карта и т.н.И въпреки,че омбутсманът ни каза,че това е нарушение на Конституцията и Правата на човека за свободно придвижване,това правителство продължава с абсурдната си антисоциална политика като всеки ден "сервират" нова глупост ,която засяга младите хора,които са най-ощетени и застрашени в БГcry
Публикувано на 08-04-2010 13:39 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

Този документ не се изисква - миналата година не потрябва изобщо. Казаха да си го изкараме за всеки случай, защото може да е полезен. Но с него или без него, ако имаш по-големи данъчни задължения (мисля че над 5000 лв) и на границата няма да те пуснат - нашата! Това за задграничния паспорт го чувам за пръв път. Аз пътувам с лична карта. А и здравната карта не е засължителна също.
Съгласна съм за откаченото ни управление
Редактирано от buddy на 08-04-2010 13:41
Публикувано на 08-04-2010 15:53 | RE: Сезонна работа в Дания
goahead
Потребител

Така пишеше в Телеграф .И аз мислех с лична карта да пътуваме ,аз и нямам паспорт,но май ще се наложи да си изкарвам ,и (доколкото разбрахме) голяма истерия е за тези нови паспорти сега.Големи опашки се вият... buddy,исках да те питам с личната ти карта ли там ти изкараха банкова сметка,не ти ли трябваше международен паспорт?Обясни ни ,ти си била и сигурно знаешTHANK YOU IN ADVANCE.
Публикувано на 08-04-2010 19:10 | RE: Сезонна работа в Дания
Antilopata
Потребител

Международен паспорт ще ти трябва ако минавате през Сръбската граница, ако сте с кола или автобус, иначе се пътува и с лична карта нали сме в ЕУ
Публикувано на 09-04-2010 12:32 | RE: Сезонна работа в Дания
toss
Потребител

buddy писа:
goahead писа:
Здравейте!
Ние също чакаме някакво известие от Дания,но няма нищоsadИсках да питам не може ли сами да си преведем тези документи те са елементарни.БЛАГОДАРЯ

И не, не можеш сам да си ги преведеш, защото няма как да гарантираш с лицензиран печат, че е вярно с оригинала.

- Certificate of residence (in your native language and translated into English). If the authorities in your home town do not know this type of document you can use one of these documents: http://www.greenpeas.dk/kirke/data/docs/skatteblanket02.034ENG.pdf
....стига да ти го подпечатат съответните органи...
Редактирано от toss на 09-04-2010 12:41
Публикувано на 09-04-2010 13:00 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

goahead писа:
Така пишеше в Телеграф .И аз мислех с лична карта да пътуваме ,аз и нямам паспорт,но май ще се наложи да си изкарвам ,и (доколкото разбрахме) голяма истерия е за тези нови паспорти сега.Големи опашки се вият... buddy,исках да те питам с личната ти карта ли там ти изкараха банкова сметка,не ти ли трябваше международен паспорт?Обясни ни ,ти си била и сигурно знаешTHANK YOU IN ADVANCE.

Всички документи се вадят с лична карта - отдавнасме в ЕС! С лична карта те регистрират и в данъчната служба. Но банкова сметка не съм си изкарвала - плащат в кеш на края на сезона.
Изпращахме авансови пари от сметката на шефа до България - така беше при нас - не знам за другите ферми.
Публикувано на 09-04-2010 13:11 | RE: Сезонна работа в Дания
buddy
Потребител

toss писа:
[quote]buddy писа:
[quote]goahead писа:

- Certificate of residence (in your native language and translated into English). If the authorities in your home town do not know this type of document you can use one of these documents: http://www.greenpeas.dk/kirke/data/docs/skatteblanket02.034ENG.pdf
....стига да ти го подпечатат съответните органи...

Дали ако отида при нашите служителки в затъналата ни община, ще ми го подпечатат? Хахаха! Ще пробвам! А и какво би им попречило, освен английския wink

страница 14 от 25

<< < 11 12 13 14 15 16 17 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 58 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти